Tips voor een gezonde penis

Veel mannen lopen rond met een heimelijke wens een grotere penis te hebben. Hoewel er geen methode bestaat waarmee je de penis effectief en veilig kan vergroten, kun je wel voor een gezonde penis zorgen. Denk bijvoorbeeld aan voldoende erecties en orgasmes, afvallen en gezonde voeding. Het zijn enkele adviezen voor een gezonde penis die in dit artikel worden besproken. Zes tips:

Tip 1: Afvallen

Meer dan de helft van de mannen in Nederland heeft overgewicht en kan zich daardoor zorgen maken over de lengte en het functioneren van de penis. Door overgewicht lijkt je penis optisch kleiner. Gewichtsverlies zal vanzelfsprekend je penis groter laten lijken. En door het verliezen van vet en flink te sporten maakt je lichaam meer testosteron aan, waardoor je libido toeneemt.

Tip 2: Veel erecties en orgasmes

Wekelijks erecties krijgen blijkt goed voor de gezondheid van je penis. Zo krijgt de penis namelijk voldoende zuurstof. Verder houden orgasmes de prostaat gezond en verbeteren ze de kwaliteit van sperma.

Tip 3: Gezonde voeding

Eet gezond, gevarieerd en zorg voor een vezelrijk dieet. Net als in de rest van het lichaam kan het cholesterolgehalte in je bloed ervoor zorgen dat de bloedvaten in de penis zich vernauwen. Dit is dus niet alleen slecht voor je hart maar ook voor je penis.

Tip 4: Slaap voldoende

Door goed te slapen heb je nog genoeg energie voor een vrijpartij en houd je je voortplantingsorganen gezond. Bovendien brengt goed en voldoende slaap veel meer voordelen met zich mee. Daarover meer in het artikel 10 redenen om meer te slapen.

Tip 5: Pak stress aan

Stress is een echte libidokiller. Daarbij komt dat als je je ontspannen en prettig voelt, je penis groter lijkt dan als je nerveus bent. In dat opzicht zou je je penis kunnen zien als een barometer voor de conditie van je centrale zenuwstelsel.

Tip 6: Stop met roken en matig alcoholgebruik

Mannen die roken produceren minder sperma. En alcohol heeft een slechte invloed op je vruchtbaarheid. Stop dus liever met roken en matig het gebruik van alcohol.

Deze tekst is goedgekeurd door Karin Schuurman, eigenaar van Care4Sex Praktijk voor Seksuele Gezondheid.

Auteur: Rachel van de Pol
Bronnen: Medisch A-Z, CBS, Volksgezondheidenzorg.info

Pagina laatst aangepast op 27 juni 2019


Gerelateerd