Pijn in de onderrug en uitstralingspijn

Wat is pijn in de onderrug?

Pijn in de onderrug of lage rugpijn is een veel voorkomende klacht. De pijn bevindt zich onderin de rug en straalt soms uit naar de billen of het bovenbeen. Soms is het gewricht tussen het bekken en het staartbeen (SI-gewricht) de boosdoener. De pijn bevindt zich dan bij de overgang naar het bekken. In dit dossier leggen we je alles uit over pijn in de onderrug.

Oorzaak lage rugpijn

Wat zijn de oorzaken van pijn in de onderrug? Er zijn veel verschillende oorzaken van lage rugpijn, zo kun je lage rugpijn krijgen door een aantal ziektebeelden, een ongeval of stress. Op de pagina Oorzaak lage rugpijn lees je alles over deze oorzaken.

Lage rugpijn met uitstraling naar het been

Heb je vragen zoals:

  • Wanneer heb je last van uitstralingspijn?
  • Wat is de oorzaak van de uitstraling naar je been?
  • Bij welke symptomen moet je een arts bezoeken?

Lage rugpijn met uitstraling naar het been is een vervelende aandoening, waardoor je moeite kunt hebben met bewegen. Wat zijn de symptomen van uitstralingspijn en bij welke aandoeningen kunnen de klachten optreden? Wat is het verschil tussen een hernia en ischias? Je leest het op de pagina Lage rugpijn met uitstraling naar been.

Spit

Als ‘het in je rug geschoten is’ heb je last van spit. Maar is spit een ernstige aandoening? Wat gaat er mis in je lichaam als je spit hebt? Veel mensen weten niet wat beter is bij deze rugklachten, bedrust of juist veel bewegen? Op de pagina Spit kun je hier alles over lezen.

Oefeningen bij lage rugpijn

Bij lage rugpijn kun je zelf verschillende maatregelen nemen om de pijn snel te verminderen. Op de pagina Oefeningen bij lage rugpijn zetten we de belangrijkste oefeningen onder elkaar. Ook vind je hier verschillende professionele behandelingen die effectief zijn bij pijn in de onderrug.

Deze tekst is goedgekeurd door Wim van Donselaar, Medisch Hoofdredacteur dokterdokter.nl

Pagina laatst aangepast op 24 juni 2019

Verder lezen 2. Oorzaak lage rugpijn