Zwanger? Of toch niet? De eerste 7 symptomen

Zwanger? Of toch niet? De eerste 7 symptomen

Misschien smaakt dat glaasje wijn ineens niet meer of word je misselijk na het eten van een frietje. Dit kunnen tekenen zijn dat je zwanger bent. Je lichaam geeft namelijk vaak al aan dat je zwanger bent zonder dat je het zelf weet. Dat komt doordat er na de bevruchting veel verandert in je lichaam. Zo wordt de hormoonhuishouding op zijn kop gezet. En dat heeft allerlei effecten.

Deze zeven hints kan je lichaam je geven:

Hint 1. Je bent misselijk

Hormonale veranderingen aan het begin van de zwangerschap zorgen vaak voor misselijkheid. Dit begint rond de verwachte menstruatie, soms al een paar dagen eerder. Je voelt je vooral misselijk in de vroege ochtend, maar dit kan gedurende de dag in golven terugkeren. Het spijsverteringsproces gaat trager werken, als gevolg van de aanmaak van progesteron. Je maag blijft langer vol, waardoor het kan gebeuren dat je je misselijk voelt en minder zin hebt in eten.

Hint 2. Je borsten zijn gevoelig

Al een week of twee na de innesteling van de bevruchte eicel kunnen je borsten gespannen aanvoelen en gevoelig zijn. De oorzaak is de aanmaak van de hormonen oestrogeen en progesteron. Je borstklieren zwellen daardoor op. Je borsten kunnen zwaarder aanvoelen en gevoeliger zijn voor aanrakingen.

Hint 3. Je bent sneller moe

Je lichaam is fulltime aan de slag met de zwangerschap, en je voelt je waarschijnlijk sneller moe en hebt meer slaap nodig. Soms kan de slaap je ineens overvallen. Door de toename van progesteron stijgt je lichaamstemperatuur iets. Ook je hart klopt iets sneller, om meer bloed naar de baarmoeder te kunnen pompen.

Hint 4. Je hebt pijn in je onderbuik

Je baarmoeder hangt met banden aan je bekken. Als de baarmoeder groter wordt, worden deze banden iets opgerekt. Daardoor voel je soms steken in je onderbuik. Het uitrekken van deze banden begint al vrij snel na de innesteling van de bevruchte eicel.

Hint 5. Je hebt hoofdpijn

Je kunt last krijgen van hoofdpijn. Het kan ook zijn dat dit wat later is, bijvoorbeeld wanneer je een week over tijd bent. Ook dat heeft weer te maken met de aanmaak van progesteron. Een andere oorzaak kan zijn dat je niet genoeg drinkt. Omgekeerd is zwangerschap een goede remedie tegen migraine. De aanmaak van oestrogeen is dan namelijk stabiel, terwijl migraine erger wordt als je hormoonspiegel sterk fluctueert.

Hint 6. Je moet vaker plassen

Later in de zwangerschap drukt de baby op je blaas en moet je vaker naar de wc. Maar ook kort na de bevruchting kan de opzwellende baarmoeder je blaas al in de weg zitten. Ook de nieren spelen hierbij een rol: ze krijgen extra bloedtoevoer en produceren zo meer urine.

Hint 7. Je bent emotioneel

Het komt nogal eens voor dat zwangere vrouwen emotioneel labieler zijn in het begin van hun zwangerschap. Je raakt bijvoorbeeld snel geïrriteerd en je huilt om niets. Ook deze stemmingsveranderingen staan onder invloed van hormonen.

Zwanger of niet?

Om zeker te zijn dat je zwanger bent, kun je een zwangerschapstest doen. Dat kan pas op de eerste dag van je verwachte menstruatie. Je kunt zelf een test kopen of naar de huisarts gaan. Bij zo’n test meet je of je het zwangerschapshormoon HCG in je urine hebt.

Deze tekst is geschreven door de redactie van Dokterdokter.nl
Bronnen: WebMD

86 Reacties

 • anoniem schreef:

  Vraagje, heb een miskraam gehad al kon de gynaecoloog het niet vast stellen aangezien er geen bloedresten waren en me baarmoederslijmvlies nog dik was. Nu heb ik al drie weken een soort van menstruatie pijn, onder rug doet zeer, veel dingen irriteren mij en ben ik niet echt misselijk maar zo’n blehhhh gevoel!!!! 2de test was negatief…. snap niets meer van me lichaam!!!!

  • Monique schreef:

   Ik heb 26mei mk gehad na de tijd 2x ongi geworden nu al 2weken heb ik symptomen van zwanger zijn
   Hoofdpijn af en toe
   Lage rugpijn
   Opgezette buik
   Steken zowel links als rechts in onderbuik
   Vieze smaak in de mond
   Nu heb ik gister en vandaag vroegetest gdn allebei negatief
   Maandag moet ik ongi worden dus nu maar afwachten maar word er ondertussen gek van
   Dus je bent niet de enige

  • Merel schreef:

   Beste mensen ik heb een een vraagje ik zit met ongerustheid ik heb de laatste keer op 20-12-2016 mijn regels doorgekregen en op 29-01-2017 doen in eerst een test van de Action dien test is positief en de volgende dag ga ik zo test halen clearblue en die was ook positief daar kwam op dat ik zwanger ben en hoeveel ik al was en daar stond 3+ plus op de eerste keer een afspraak bij de gyn gemaakt en ze zijn dat er iets te zien was maar dat ze het nu nog niet kon weten voor wanneer ik uitgerekend ben nu gisteren op 20-02-17 ben ik terug gegaan naar dezelfde gyn en die zij tegen me dat ze geen hartslag kon horen en ze had er veel foto,s van getrokken maar we hebben er geen gekregen, maar de gyn zegt wel dat het wel gegroeid is maar in mijne logica als het niet groeit in mijne buik en het hartje klopt niet waar moet ik me dan verder gaan zoeken zij zegt dat ik me moet voorbereiden op een miskraam is dit werkelijk zo of klopt het helemaal niet kan er iemand me helpen aub. Alvast bedankt

   • Mendy schreef:

    Zolang je niet boven de 15 weken bent zit je nog steeds in de gevarenzone als het vruchtje van nature niet goed is stopt het van zelf het natuurlijk niet leuk ik heb het zelf met 8 weken mee gemaakt maar ik heb ook een vriendin gehad die haar kindje met 6 maanden is verloren dan vind ik in dat toch even wat erger als de gynaecoloog dat aangeeft dan is eb dat meestal wel zo bij twijfel vraag je of je een nieuwe afspraak mag maken voor een vaginale echo dan weet je het zeker.
    Heel veel sterkte en gewoon blijven proberen.

   • Anoniem schreef:

    Onze oudste groeide ook niet goed, dacht men. Maar ik bleek verkeerd geteld te hebben wegens onregelmatige cyclus. Twee weken later wel een kloppend hartje. Houd moed! Maar ik begrijp je zorgen 😉

 • anoniem schreef:

  hallo ik heb in de herfstvakantie seks gehad wel met condoom en hij is niet in mij klaargekomen kan het dat ik zwanger ben? mijn borsten doen pijn en heb men menstruatie nog niet gehad ik krijg deze meestal begin van de maand. is het mogelijk dat ik zwanger ben?

 • N schreef:

  Hallo,
  ik zit een beetje in twijfel of ik zwanger ben of niet. Ik heb GEEN van de “normale” zwangerschapssymptonen. Ik heb 1 dag last gehad van brandend maagzuur, en dat was de misselijkheid. Ben niet over tijd en niks is gevoelig. Nu zal je zeggen dat het duidelijk is, maar toch twijfel ik.

  Ik heb namelijk een spastische darm en een kleine blaas, dus ik weet niet zo goed welke symptonen nu bij wat horen. Wel is er iets anders aan de hand.

  De reden van twijfel is namijk zo: Na een avondje goed stappen (en heel veel wijntjes) werd ik de dag erna wakker en ging zoals altijd naar het toilet. Ik merkte dat ik vanaf dat toiletbezoek last heb gehad van helderrood bloedverlies. Hetzelfde bloed als bij een bloedneus of wondje. Dit heeft 2 toiletbezoeken geduurd, liep er ook niet “spontaan” uit, maar alleen tijdens het toiletbezoek was dit aanwezig. Dit deed alarmbellen rinkelen. Heb ik nu een mogelijke zwangerschap waarvan ik niks weet weggedronken? Enkele dagen later heb ik dagelijks een roze gloed in de afscheiding en hevige steken in de buikstreek. Ook voelt seks anders als normaal (maar dit kan ook paranoia zijn) ik heb het gevoel, alsof dat balletje dat normaal helemaal achterin de vagina zit, groter of verder naar voren zit. Alsof daar iets op drukt.

  Ik slik gewoon de pil en heb deze ook niet gemist voor zover ik weet. Hoe groot is de kans dat ik zwanger ben?

 • anonieme schreef:

  Ik heb 1 week geleden seks gehad met mijn vriendje en heb nu buikpijn in mijn onderbuik en moet vaak plassen en ben de laatste paar dagen heel emotioneel en ik weet niet of ik nu zwanger ben of ni help aub

  • Anoniem schreef:

   Gewoon wachten tot je ongesteld word. Zo niet, dan even testen. Vaak plassen komt meestal voor aan het einde van je zwangerschap omdat de baby dan als het ware tegen je blaas drukt. Een tip: wees niet al te zenuwachtig en ga niet continu wachten tot je menstruatie. 9 van de 10 keer ben je niet zwanger.

  • Anoniem schreef:

   Hallo help my toch ik bn 22 jaar me vriend en ik gebruikn gn condoom maar hy komt nt in me klaar ik bn jan en febr en nu maart ook nt ziek gewrdn en hb 2 testen gedaan ze waren neg en plas veel en krijg een dikke buik en opgeblazen gevoel wat is dat????

  • titia schreef:

   Hallo help my toch ik bn 22 jaar me vriend en ik gebruikn gn condoom maar hy komt nt in me klaar ik bn jan en febr en nu maart ook nt ziek gewrdn en hb 2 testen gedaan ze waren neg en plas veel en krijg een dikke buik en opgeblazen gevoel wat is dat????

 • Anoniem schreef:

  Hoihoi.
  Ik weet niet zo goed wat ik met mijn lichaam aan moet. Schaam me eigenlijk ook om naar de dokter te gaan. Ben vaak naar de dokter geweest. En vaak hebben ze een zwangerschap test gedaan allemaal negatief. Terwijl ik wel symptomen had. Raar! Maar nu heb ik weer symptomen gevoel maar anders, ben net een week geleden ongesteld geweest, maar ook mijn schoonzus was met de zwangerschap gewoon ongesteld. Heb het gevoel tijdens het plassen dat ik heel nodig moet, en er komt dan maar iets uit (geen blaasontsteking) wel misselijk maar meestal rond de nacht aan. Opgeblazen gevoel. Steekjes! Scheten die lijken vast te zitten. Meer afscheiding, temperatuur hoger, hoofdpijn, geen trek meer in voedsel wat ik eerder altijd lekker vond. Meer bultjes op borsten. Als ik in bed lig pijnlijke buik! Hmmm? Raar? Of toch ff naar de dokter gaan?

 • anoniem schreef:

  Beste,
  ik zelf ben wel zwanger nu 20 weken hoe ik wist dat ik zwanger was omdat er spontaan een stria kwam opzetten en ik nogal chaggerijnig kon reageren naar mensen waar ik van hield
  bultjes op me borsten misselijk veel moe en was 8 weken niet ongesteld geworden test was gelijk positief natuurlijk. maar ik zeg altijd ga van je eigen gevoel af als je bijvoorbeeld merk dat je buikje iets harder word aan de onderkant (dus baarmoeder groter word) of als je op je rug ligt en je hebt zoiets van bah raar gevoel doe voor het zekere dan een test hopende jullie een beetje geholpen te hebben *nohateplzzz*

 • miss_k schreef:

  momenteel ben ik in dubio. het condoom is laatst 2x gescheurd. ik ben niet aan de pil. heb een reguliere cyclus van 28 dagen en ruim een week voor mijn NOD heb ik een klein beetje bloedverlies.

  normaal verlies ik erg veel bloed (nee het lijkt niet veel, volgens HA is het echt bovengemiddeld) en ik kan normaal bijna niets door de pijnlijke krampen.

  nu heb ik een klein beetje licht rood bloedverlies als ik naar het toilet ga en niet meer de hele dag door. ook een klein beetje drukkend gevoel op de onderbuik, ongemakkelijk, maar niet pijnlijk.

  is zo’n drastisch verschil in bloedverlies en krampen een mogelijke zwangerschap?
  mijn vriend en ik hebben andere mogelijke oorzaken overwogen, zoals stress, soa’s enz. maar dat gaat niet op, heb me nog nooit zo uitgerust gevoeld en heb geen stessvolle baan.

  ook is een soa geen mogelijkheid, we zijn al jaren samen en zijn nav eerdere gezondheidsproblemen beide getest en hier is niets uitgekomen.

 • Hoihoi schreef:

  Hallo,

  Ik heb een vraagje.
  Ik slikte de pil 3 jaar lang afgelopen 2 maanden heb ik de pil niet geslikt. 2 weken geleden was ik ongesteld en slik sinds vandaag weer 4 dagen de pil. Nu heb ik 3 dagen geleden onveilig sex gehad. Kan ik nu zwanger zijn ?

 • Poebie schreef:

  Hallo ,

  2 weken waren mijn vriend en ik van plan om seks te hebben maar ik wilde niet , vanwege mijn kuur die ik heb ( een hele zware waardoor ik eigenlijk geen geslachtsgemeenschap mag hebben ). Hij was wel klaar gekomen voor dat hij met mijn kut in aanraking kwam alleen daarna ging hij een paar keer zijn lul langs en over mijn kut. Kan ik nu zwanger zijn? Help!!!

 • ddss schreef:

  Hallo, ik heb ongeveer 9 dagen geleden onveilig seks gehad en hij is me klaar gekomen ik was toen net 3/4 dagen klaar met me menstruatie ik heb wel een paar dagen gehad dag ik misselijk ben geweest en heb sinds 5dagen ongeveer last van Veel hoesten keelpijn heel veel hoofdpijn veel moe en vandaag in de ochtend werd ik wakker met heftige pijn in me onderbuik wat een beetje Door trok naar me onderbuik.. kan iemand mij misschien meer vertellen ?? Dankjewel

 • linda schreef:

  Ik ben al 36 dagen niet ongesteld geweest, ook gestopt met de pil, opeens misselijk van bepaalde etensgeuren die ik normaal erg lekker vind, pijnlijke tepels, vaak, af en toe steken in onderbuik, hoofdpijn… Al meerdere testen gedaan, negatief… Snap er niks van

  • Anoniem schreef:

   Even naar de huisarts. Die kan een bloed onderzoek doen om te kijken of er zwangerschaps hormonen in het bloed aanwezig zijn. Succes!

 • anoniem schreef:

  Hallo, ik ben een meisje van veertien, mijn vriend en ik hebben samen een beetje gespeeld met elkaar, hij is niet klaargekomen, het was de week na mijn menstruatie, hij heeft niet in mij gezeten en hij heeft niet met zijn penis tegen mijn vagina gezeten, wel heb ik hem afgetrokken, mijn handen afgedaan en toen even aan mijn clitorus gezeten, hoe groot is de kans dat ik zwanger ben? Ik ben erg bang en hij is er ook niet gerust op.
  X

 • christina schreef:

  hallo, ik had een vraagje over eventuele zwangerschap,
  Ik ben bijna 30 en neem dus ook al heel lang de pil, ik heb nooit mijn normale cyclus gevolgt maar vaak 2 of 3 maand doorgenomen of zelfs gestopt in het midden van mijn strip zoals het mij goed uitkwam voor vakanties enzo. Nu sinds enkele weken moet ik om het half uur a 3kwartier plassen, en sinds 2weken heb ik zowel geen hongergevoel en ook geen verzadigingsgevoel en kan ik blijven eten. Ook veel meer zin in zoute chips enzo. deze week was ik ook gestopt met mijn pil voor mijn menstruatie erdoor te laten komen, maar deze keer was die korter en na 2dagen normaal eerst een dag bijna niets, dan terug een dag normaal en nu zijn ze al gedaan terwijl die anders toch wat langer duren. naar vermoeidheid moet ik niet kijken, hier heb ik al lang last van en is er ook een onderzoek bezig naar fibromyalgie en cvs.
  ik ben heel slank en toch begin ik buikje te krijgen. terwijl ik ervoor nooit bijkwam. ik heb wel gisteren de morning afterpil moeten gaan halen omdat we toch wouden vrijen tijdens mijn stopweek maar de condoom was gescheurt en we hadden het niet tijdig door. ik wil wel een test doen maar ken mijn cyclus niet. groetjes

 • anoniem schreef:

  Hoi,

  ik had een vraagjee ik heb al 5 maanden onveilig seks met mn vriend maar ben niet zwanger?? Help!

  • Mendy schreef:

   Het is normaal dat je er 1 jaar over doet om zwanger te raken doe je er langer over dan 1 jaar neem contact op met u huisarts en die gaat testjes uitvoeren op u en u partner nog 1 tip ben er niet te veel mee bezig laat het over je heen komen want de stress die je hebt van ik moet zwanger zijn is niet goed.

   Succes

 • milena schreef:

  Hallo,
  Ik heb een vraag ik ben 3 maand gestopt met de pil maar onlangs toch weer begonnen. Maar heb nu toch wel veel symptomen denk ik . Maar ook het einde van mn stripje komt er aan dus of zal het ongesteld zijn. Ben veel emotioneel stemmingwisselingen moet mega vaak plassen, het gevoel van poepen maar komt niet erg veel. Last van een opgezet gevoel trekkend gevoel bij mn lies gevoelige tepels en Sins een paar dagen nu last van witte vloed. Ben bang als er niks is toch geld te verspillen aan een duure zwangerschapstest. En dat wil ik niet help mij aub.

  groetjess

  • D schreef:

   Ga naar de action of kruidvat. Haal daar een zwangerschapstest, niet duur. En test het. Anders ga naar de huisarts, die kan je doorsturen om bloed te prikken. Kost je meer.

 • Lastigevragen schreef:

  Hallo mijn vriendin en ik hebben nog maar amper sex gehad maar ze begint kei veel te eten borsten worden groter maar neemd wel de pil en ze heeft al een kindje laten weg halen kan dat de zwangerschap tegen houden of niet

 • Chantal schreef:

  Hay ik ben 14 jaar en i heb onveilige sex gehad en slik de pil al 2a3 maand niet meer wat moet ik doen ik heb alleen een vader en mijn vriend is bang ik weet niet wat ik moet doen wie kan mij helpen Mvg

  • Anoniem schreef:

   Haal een test!

  • D schreef:

   Vertel het je vader. De reactie kan je nog meevallen. Heb ik ook gehad. En ik was zwanger.

   • Anoniem schreef:

    Een 14 jarige moeder? Wat een wereld zeg. Meisje, doe het veilig of doe het niet!!!! Je bent nog jong en je kan nog zoveel dingen doen voordat je moeder wordt.

  • Mendy schreef:

   Als je onveilige sex hebt gehad kan je ook bij je apotheek een morning afther pil kopen is niet ontzettend duur de volgende dag dat je onveilig sex hebt gehad gelijk halen en innemen dat zorgt er voor dat het vruchtje en zaadje niet bij elkaar komen. Om het makkelijk uit te leggen

 • Anoniem schreef:

  Hallo,

  Ik lig nu zielig op de bank 🙁

  Gisteren heb ik gevreeen met mijn vriend. Ik gebruik al 2 jaar de pil alleen heb af en toe last van diaree en daarom doen we het vaak met condoom voor de zekerheid. Ik heb wel eens gehoort dat de pil niet goed word opgenomen als je diaree heb. Nu ben ik vandaag heel misselijk en heb onwijs veel last van mijn onderbuik en diaree. Ik voel me ziek en af en toe spuug nijgingen. Kan het nou toch zijn dat ik zwanger ben? Ik wil niet meteen de morning after pil halen want voel me dan meteen weer een sjonnie in de winkel… Haha. Ik hoop dat iemand mij antwoord kan geven.

  • Anoniem schreef:

   Ik heb trouwens gister dus zonder condoom gevreeën

  • Mendy schreef:

   Als ik het zo hoor zou ik contact opnemen met de huisarts ik denk dat hij jou een pil heeft gegeven die iets te hoog is waardoor jij dus ziek van wordt jullie dames moeten meer de bijsluitingen lezen van de medicatie die jullie slikken dit zijn geen symptomen van zwangerschap.

   Succes

 • Anoniem schreef:

  Mijn vriendin en ik heb 3 weken geleden onveilige seks gehad. Ze was gestopt met haar pil en we hebben ook geen condoom gebruikt. Wel heeft ze gelijk de dag daarna een morning after pik ingenomen, maar diezelfde avond hebben we weer seks gehad en heeft ze de volgende dag weer een morning after pik ingenomen, nu zul je denken ze neemt het als snoep, maar dat is niet waar, normaal doen we het altijd veilig. Back to the point, ze had vorige week dinsdag ongesteld moeten worden, en dat werd ze ook maar heel lichtjes bijna tot geen bloed verlies en de volgende dag was het alweer over. Ze zegt dat ze verder geen last heeft van de genoemde symptomen hierboven. Zou ze zwanger kunnrn zijn? Of kan dit nog een na effect zijn van de 2 morning after pils?

 • Özlem schreef:

  Hallo dames;

  Ik moest 15 juli eigenlijk weer gaan menstrueren maar ben nu al 1 week over tijd. Ik had 1 dag voor me menstruatie vorige maand sex en 1 week daarvoor ook. Ik voel wel steken in me buik alsof ik moet gaan menstrueren, ik heb hoofdpijn, voel me erg moe en slap, en moet veel plassen en me plas is dan ook veel donkerder dan normaal.
  Ik heb al een heleboel getest maar allemaal negatief, waarvan 1tje met een lichte streepje erop.

  Wie kan me wat info geven of Dames die dit ook hebben reageer aub op me bericht.

  Ps: ik ben 22 en wil graag moeder worden van me 1e kindje.

 • moeder 2 kinderen schreef:

  Hoi ik had 15 april mijn prilpil moeten halen alleen heb dat niet meer gedaan omdat ik daar elke keer doorheen kwam met bloede sinds ik gestop ben dan met die prikpil word ik niet meer ongesteld we hebben wel sex gehad maar heb 2 weken geleden test gedaan was niks alleen nu worden mijn borsten wel erg pijnlijk en 1 borst word ook voller ?en heb niks als de drang dak denk dak plassen moet heb soms wel twijfels of dat ik nog een test moey doen?????? Of dat het de ontpil verschijnselen zijn

 • Anoniem schreef:

  Ik ben een meisje van 15 en ik slik de pil nu al twee maanden, ik was deze week ongesteld geworden omdat ik de pil 1 keertje vergeten was. Toen was ik drie dagen ongesteld. De ongesteldheid duurde korter omdat ik de pil door slikte zodat ik niet zo lang ongesteld zou zijn. vandaag was de laatste dag dat ik nog ongesteld was en ik was ook echt bijna niet meer, t was echt nog maar heel lichtjes. Maar nu heb ik dus onveilig seks gehad maar ik heb gewoon mijn pil doorgeslikt na die keer dat ik hem vergeten was. Hij is niet in mij klaar gekomen maar we hebben het wel zonder condoom gedaan. En ik slik de pil ook gewoon. Maar omdat ik nog heel lichtjes ongesteld was zou ik dan nu zwanger kunnen zijn? Alsjeblieft iemand reageer? Ik durf niet naar de winkel te gaan om een zwangerschapstest te halen en ik ga ook zeker niks tegen me ouders zeggen
  Alsjeblieft iemand help me.
  Groetjes?

 • anoniem schreef:

  hallo, ik ben een meisje van 15 en heb 2 weken geleden vrijdag onveilige sex gehad..maar ik slik wel de pil maar weet niet of ik hm ben vergeten
  ik heb sinds die maandag erna al misselijk enzo.. en nu lig ik na 2 weken nog steeds ziek in bed met keelpijn, hoofdpijn,buikkrampen maar ik weet dus niet of ik zwanger ben.. ik was afgelopen woensdag gestopt met de pil voor menstruatie maar het is nu zondag en ben nog niet ongsteld.. ik heb wel pijn in m’n onderbuik . wie kan me helpen?

 • F schreef:

  Hallo allemaal!

  Sinds mijn vruchtbare dagen heb ik veel steken in mijn beide liezen en een vreemde buikpijn. Ook doen mijn borsten sindsdien pijn en volgens mij iets watgegroeid.
  0ok ben ik de laatste dagen erg misselijk vooral in de ochtend.
  En had vandaag oranje afscheiding.. Kan ik misschien zwanger zijn?
  Moet morgen officieel weer ongesteld worden..

  Graag hoor ik reacties !

 • knofje123 schreef:

  Hallo allemaal,
  Ik ben 22 juli gestopt met de pil en 3 dagen later mijn onttrekkingsbloeding gehad. Inmiddels al 1 week last van ongesteldheidsbuikpijn, misselijk, hoofdpijn, lage rugpijn en super emotioneel. Daarnaast heb ik een klein griepje met keelpijn en koorts. Ik heb gelezen dat mensen deze klachten wel eens hebben als ze aan het ontpillen zijn maar ook bij een zwangerschap. Houdt de ongesteldheidbuikpijn dan ook zo lang aan? Iemand hier ervaring mee?

  Ik heb nog geen idee wat mijn cyclus is en wanneer ik ongesteld moet worden maar mocht ik meteen een perfecte cyclus van 28 dagen hebben dan zou ik over 4 dagen ongesteld moeten zijn. Ik heb inmiddels al wat testjes versleten (totaal zinloos want is nog te vroeg om te meten hihi) ik kan het gewoon niet laten. Ik hoop gewoon enorm dat ik zwanger ben hihi. Ik ben een beetje van de leg omdat ik me zo blehh voel en ik gewoon wil weten wat het is maar ik denk dat ik gewoon geduldig moet afwachten. Ohhh ben daar zo slecht in haha. Het is al fijn om het in elk geval met jullie te kunnen delen. : )

 • knofje123 schreef:

  Hallo allemaal!
  Ik ben 22 juli gestopt met de pil en 3 dagen later mijn onttrekkingsbloeding gehad. Inmiddels al 1 week last van ongesteldheidsbuikpijn, misselijk, hoofdpijn, lage rugpijn en super emotioneel. Daarnaast heb ik een klein griepje met keelpijn en koorts. Ik heb gelezen dat mensen deze klachten wel eens hebben als ze aan het ontpillen zijn maar ook bij een zwangerschap. Houdt de ongesteldheidbuikpijn dan ook zo lang aan? Iemand hier ervaring mee?

  Ik heb nog geen idee wat mijn cyclus is en wanneer ik ongesteld moet worden maar mocht ik meteen een perfecte cyclus van 28 dagen hebben dan zou ik over 4 dagen ongesteld moeten zijn. Ik heb inmiddels al wat testjes versleten (totaal zinloos want is nog te vroeg om te meten hihi) ik kan het gewoon niet laten. Ik hoop gewoon enorm dat ik zwanger ben : ). Ik ben gewoon een beetje van slag omdat ik mij zo blehh voel en niet weet of ik nu wel of niet zwanger ben. Ik neem aan dat ik gewoon wat meer geduld moet hebben maar ohh daar ben ik zooo slecht in. Het is in elk geval al erg fijn dat ik het hier op het forum er even uit kan gooien. : )
  Groetjes

  • Xx schreef:

   Wacht tot je overtijd bent dan testen en als het negatief is een week later nog eens en daarna de huisarts raadplegen of vragen om een bloedtest. Het kan zijn dat je zwanger bent maar kan ook ontpillen zijn. Heel veel succes met het maken van een klein wondertje

 • Chantal schreef:

  Goedeavond

  Ik heb 1.5 week geleden bring Bruinig bloed ( meer bij afvegen) ik had gister mijn menstruatie moeten krijgen maar deze is uitgebleven. Mijn cyclus is altijd 26 dagen. Nu heb ik laat van de volgende symptomen ; lichte steken in de lies, misselijk ( meest in ochtend ), hoofdpijn, pijnlijke tepels, beetje humeurig. Ik heb gisteren een test gedaan ( 2 in 1 doosje 9.99 ) maar deze was negatief. Wanneer kan ik weer testen? Kan ik zwanger zijn? Wil het heel graag.
  Liefs, Chantal

  • Xx schreef:

   Test als je een week ovettijd bent nog eens. Dan moet je lichaam genoeg hcg hebben aangemaakt dat het positief zou kunnen testen. Als de test nog negatief is ga dan even naar de huisarts die zou een bloedtest kunnen doen om er zeker van te zijn of je zwanger bent of niet.

 • anoniempje schreef:

  ik ben verkrach en het is onveilig gebeurt en weet niet zeker of hij klaar is gekomen in mij maar heb heel veel van die symptomen gehad en ben bang dat ik zwanger ben en ben nog maar 14 ik durf het niet te vertellen aan mijn ouder en mijn vriend weet ook niet wat hij moet doen maar mijn buik word ook niet echt dik maar heb heel vaak last van hoofdpijn en buiken ik heb elke dag last van mijn onderrug en het is nu al 5 maanden geleden ik hoop dat jullie me veder kunnen helpen groetje wanhopig meisje :'(

  • Xx schreef:

   Lieve anoniem,
   Ik weet dat het heel erg is. Maar het is belangrijk dat je iemand in vertrouwen neemt. Wat die persoon heeft gedaan kan niet en zou niet vrij moeten rondlopen. Ik was zelf 14 dat ik het mee heb gemaakt en dat is heel erg heftig. Je moet weten dat als je blijft rondlopen met dit dat je het jezelf alleen maar moeilijk maakt. Het is niet makkelijk maar ga anders naar je huisarts die heeft beroepsgeheim en ga er met hem/haar over praten. Heel veel sterkte en kom voor jezelf op. Jij hoeft je niet te schamen maar die klootzak.

 • kim schreef:

  Hallo ik heb in mijn vierdedag van mijn menstruati sex gehad wanneer kan ik het beste een test doen mvg kimberley

 • Mama paulien schreef:

  Lieve meisjes en vrouwen,
  Als je denkt dat he zwanger bent, ga een zwangerschspstest halen, deze is na een aantal weken niet meer te gebruiken omdat de zwangerschap te ver is gevorderd.
  Voor meisje dat verkracht is, ga naar de ggd of buro slachtofferhulp. Je kan niets aan de verkrachting doen en hebt hulp nodig van buiten. Sterkte

 • Tinna schreef:

  Ola
  Ik ben beejna 19jaar .
  Ik heb all 3 jaar relatcie Maar ik heb mijn regels vorige maand allen maar 3dage. Gehaat ik vond dat raar ik zat aan de pil maar ik ben gestopt all 2wekke maar ik heb mijn mandstonde nog nie .
  Ik kreeg heel veel hoofd pijn , buik pijn echte krampen ik heb zin in snoepjes ,choco ‘ en dinge die met zout .maar ik ben moe en lui aan worden ?? En mijn lichaam jeuk norm veel das normaal nooit gebuirt heeft dat met ik vind dat raar voor een test te hallen maar kan dat met zwangerschap iets te maken als iemand mij kan helpen plsss ??

  • Xx schreef:

   Als je een test doet weet je het zeker. Je menstruatie kan een keer anders zijn. De jeuk weet ik niet waar dat vandaan kan komen. Maar anders bel de huisarts die weet wel raad. Die kan je advies geven over wat er aan de hand kan zijn

 • A. schreef:

  Hallo ik ben een vrouw van 20 jaar, vorige week dinsdag 8/12/2015 was het mijn laatste pil dat ik moest inemen, maar in die week de vrijdagavond 11/12/2015 seks gehad met mijn vriend we probeerde met condoom maar die was helaas gescheurd en hij was klaargekomen in mij.. We waren de dag erna meteen naar de apotheek geweest achter een morning after pil, ( ik heb deze binnen de 9u binnengenomen) heb nu vaak steken in de onderbuik, moet vaak plassen. Ik en mijn vriend zijn ongerust en bang, kan dit een teken zijn dat ik zwanger ben? Of moet ik mij geen zorgen maken? Alvast bedankt!

 • Lin schreef:

  Ik heb een vraag.
  Ik heb altijd een cyclus van precies 28 dagen. Ik had 6 december moeten worden maar werd afgelopen zondagavond pas. Wat voor mij raar is. Maar mijn menstruatie is ook anders bruin bloed verlies de eerste dag maar niet veel. Dag 2 niks bijna. Dag 3 bijna niks alleen met afvegen. Nu misselijkheid en borsten zijn gevoelig en voelt ook anders. Eetbuien en veeeeeel moeten urineren. Kan ik toch zwanger zijn?

 • Zara schreef:

  Hoi hoi iedereen!
  Ik heb sinds 1 week veel last van klachten zoals misselijkheid, lage rugpijn, buikpijn en krampen, duizeligheid, een opgezette buik en erg moe. Ik heb een zwangerschapstest gedaan maar die was negatief. Kan het zo zijn dat ik te vroeg getest heb, maar toch zwanger ben? Ik hoop van jullie te horen.
  Liefs, Zara

 • anoniem schreef:

  Hoi ik hoop dat iemand me kan helpen ik snap niets meer van men lichaam
  Een 2 maand geleden bleven men regels 2 weken uit en heb ze dan 2 dagen gehad met een mini hoeveel heid bloed ik heb 2 tests gedaan die waren negatief  men maand daarna was ik wel optijd maar duurde maar 3 dagen en bloede niet zoals het hoorde weer mini hoeveelheid bloed  heb dan weer een test gedaan
  Nu ben ik afwisselend dagen moe en dagen dat ik niet kan slapen vaak moet ik ook plassen en heb ik buikpijn en hoofdpijn wat kan ik het beste doen het niet slapen maakt me gek 

 • miep schreef:

  ik snap dat veel van jullie onzeker zijn over eventuele zwangerschappen maar uit mijn ervaring blijkt dat het echt preciezi werk is om überhaupt zwanger te raken. je bent maar een paar dagen vruchtbaar, even voor/tijdens je eisprong. misschien handig voor sommigen om je daar eens in te verdiepen! theoretisch gezien is het dus niet mogelijk om tijdens je menstruatie zwanger te worden! denk echt dat dit veel onzekerheden weg kan nemen! succes allemaal

 • Karen schreef:

  Hoi, ik hoop dat iemand een reactie kan geven. Ik heb 22 januari onveilige seks gehad, namelijk twee keer de pil achter elkaar vergeten. (Heel dom ik weet het). Ondanks dat diegene niet was klaargekomen had ik besloten om toch maar een morningafter pil te hAlen. Sinds dit heb ik een iets mindere menstruatie als normaal. Ik heb inmiddels 4 zwangerschapstesten gedaan (dus drie maanden verder) en allemaal negatief. Toch heb ik er nog steeds een raar gevoel over, maar 4 negatieve zwangerschapstesten is toch genoeg bewijs ofniet?

 • Saskia schreef:

  Ik heb een eerste test gedaan en was positie. Heb drie dagen er na met bollen laten treken en dat was negatief. Ik heb dan weer een test gedaan en was ook negatief. En ik heb al vier maand mijn regels niet Door gekregen op mijn 16 was ik voor de eerste keer zwanger maar ik had een miskraam zou het toch zijn dat ik zwanger ben .

 • anika schreef:

  Hallo
  Ik ben ongesteld geweest en ik slik gewoon de pil.
  En ik heb al een test gedaan die gaf aan nier zwanger
  En ik heb de symptomen van zwanger zijn wel.
  Heb last van me borsten en me borsten lekken en heb heel erg snel moe.
  Wat kan het zijn

 • Anoniem schreef:

  Hallo,
  Ik heb afgelopen zaterdagnacht/zondagochtend (29 oktober) geslachtsgemeenschap gehad, en het condoom was op afgegleden maar voor dat hij klaarkwam hadden we weer een nieuwe omgedaan. Ook moest ik vorige week dinsdag(25 oktober) al ongesteld worden maar ben nu(3 november) nog steeds niet ongesteld. Wat is de kans dat ik zwanger ben? Ik ben niet aan de pil en heb verder geen geslachtsgemeenschap gehad alleen die keer dat ik eerder in het bericht beschreven heb. Maar omdat dat rondom mijn menstruatie was lijkt het mij een kleine kans..

 • anoniem schreef:

  hallo,

  ik heb ongeveer 2 a 3 week sex gehad met mn ex (we waren toen nog bij elkaar) alleen ben toen wel net daarna ongesteld geworden alleen ik heb nu super veel last van mn onderbuik niet veel kunnen eten door de misselijkheid en drinken word ook misselijk door verschillende geuren van eten, pijnlijke borsten, opgezette buik, hoofdpijn en een rare smaak in mn mond. kan het zijn dat ik zwanger ben? het duurt nog wel ff voordat ik ongesteld word

 • Mendy schreef:

  Hallo Dames en meisjes,

  Ik lees nu zo al die berichten een beetje, op sommige berichten heb ik ook gereageerd wat mij opvalt is dat jullie niet de juiste advies krijgen op deze website en ik jullie dus adviseren gewoon contact op te nemen met jullie huisarts .
  Voor de jongeren en daarmee bedoel ik kinderen die nog tieners zijn jullie zijn jong actief en dat is niet erg maar doe het veilig en niet alleen om zwangerschap te voorkomen maar ook soa voor de meiden die het nog niet weten ik heb een vriendin die kan geen kinderen krijgen omdat ze het onveilig heeft gedaan met een jongen die dus achter haar rug om met heel veel meiden onveilige sex heeft gehad en nu heeft ze een soa genaamd chlamydia en die zorgt er voor na dat je er laat achter komt dat je niet meer vruchtbaar bent
  Dames jullie kunnen alles aan jullie huisarts vragen en hij heeft zwijg eed afgelegd dat houd in dat die tegen niemand informatie mag verstreken ook niet aan jullie ouders dus schaam jullie niet ook niet om jullie leventijd.
  Jullie mogen mij ook altijd een vraag stellen ik heb genoeg mee gemaakt in het leven en kan uit ervaring en dokters ervaringen een hoop advies aan jullie geven. Maar de dokter zelf is toch vaak het beste en heb je geen goede dokter verander dan je dokter.

  succes groetjes

 • Anoniem schreef:

  Hallo,
  Ik heb een vraagje
  Ik heb vannacht met me vriend gedaan zonder condoom en een voor het zingen de kerk uit gehad maar was perma mij me in me vagina gekomen en slikte de pil niet meer omdat ik ongesteld ga worden,
  Kan ik nu zwanger worden??
  Hoop dat jullie me een duidelijk antwoord kunnen geven want maak me een beetje ongerust

 • Anoniem schreef:

  Hoi ik heb eem vraagje.
  Ik heb al bijna heel mijn leven ondergewicht en toch altijd netjes menstruatie gehad. Een keer is het uit gebleven en toen was ik zwanger. Nu ben ik 4 dagen na nod nog steeds niet ongesteld. Test is negaftief. De dokter zegt dat het door mijn ondergewicht is. Alleen blijf ik wil de klachten houden zoals moe branderig ogen hoofdpijn misselijkheid en buikpijn.
  Dit vind ik raar want ik heb steeds het gevoel dat de menstruatie er aan zit te komen. Blijf je dit gewoon door houden als je ondergewicht hebt. Of gaat het ook een keer weg. Ik weet er namelijk geen raad mee

 • Kimberly schreef:

  Hey ik ben kimberly 19 jaar oud heb namelijk een vraagje ik heb mijn regels de 24ste gelregen en waren deze woensdag gedaan heb voor mijn menstruatie seks gehad toen ik ze had nu gisteren kreeg ik inneens hevige buikkrampen steken aan bijde kante van mijn onderbuik 😑 echt niet gezellig 🙄 ik kon gewoon niet inslaap raken door de stekende pijn & miselijkheid nu heb ik de steken nog steeds en die krampen in mijn onderbuik links & rechts soms nog miselijke momenten.. wie kan me helpen ? 🙈

 • Lisa14xx schreef:

  Hallo mensen,
  Ik ben een meisje van 14 jaar en maak me eigenlijk wel een beetje zorgen. Ik heb een week of 2 geleden onveilige seks gehad met mijn vriend van bijna 16. Ik slik wel de pil maar de dag na de seks nam ik m pil een uur te laat en die dag daarna ook.. Is er een mogelijkheid dat ik zwanger ben ? En wat kan ik daar dan tegen doen want mijn ouders weten van niks.. En ik ben best wel bang dat mijn vriend mij dan ook gaat verlaten aangezien hij allemaal dingen ging opzoeken en ook op een Forum had geschreven of ie het kind dan zou moeten opvoeden enzo.. Wat kan ik doen ?

 • Sabke schreef:

  Hallo iedereen

  Ik heb een vraag ik heb 4weken geleden mijn normale regels had twee weken erna een beetje bloedverlies zo 3 A 4 dagen sinds een week heb ik steken in mijn onder rug pijnlijke borsten en tepels voelen ook zwaarder aan veel plassen en als ik rechtsta voel ik lijk een druk op mijn vagina ben ook moe en als ik neer lig voel ik lijk een klein pijn van maandstonden wat zou dit kunnen zijn

  • Sabke schreef:

   Wat ik ook heb is minder geduld soms verdraag ik mijn man niet meer 😂 heb ergens gelezen als je wit verlies hebt en je wilt weten of het door een zwangerschap komt dat je twee vingers in u vagina moet stoppen en als je Wa wit slijm aan u vingers hangt die wat plak achtig dit ook een teken van zwangerschap zou zijn kan er mij iemand helpen aub

 • Marjolein schreef:

  Hi Sabke,
  Wat denk je van een zwangerschapstest? Of gewoon afwachten. Dat je dat nou niet zelf kon bedenken, tjonge jonge.
  Sterkte ermee. Hahahaha.

 • Cindy schreef:

  Hey ik ben Cindy

  En ik vraag me af of ik zwanger ben

  Want me buik is opgezet en ik moet heel vaak plassen en ik heb ook last van me onder buik en me tepels worden gevoeliger en heb ook vaak last van me onder rug gr Cindy

Reageer

Gebruik onderstaand formulier om te reageren op dit artikel of andere reactie. Velden met een zijn verplicht

Controle vraag *