Tips tegen haaruitval bij vrouwen

Uiterlijk 1 oktober 2015 3 Reacties
Haaruitval bij vrouwen

Haaruitval bij vrouwen heeft verschillende oorzaken. Vaak heeft een verandering in de hormoonhuishouding of erfelijkheid invloed op haaruitval bij vrouwen. Minder bekende oorzaken zijn stress, ijzertekort, medicijnen, vitaminetekort, verminderde werking van de schildklier en haarziekten. Afhankelijk van de oorzaak kun je haaruitval meestal laten behandelen.

Oorzaak aanpakken bij haaruitval

Aangezien de behandeling van haaruitval bij vrouwen wordt afgestemd op de oorzaak, is het niet verstandig zelf te experimenteren. Raadpleeg een arts en kijk samen naar een oplossing. Dokterdokter zet de mogelijkheden op een rijtje:

 • Wanneer je haaruitval wordt veroorzaakt door medicijnen, ijzertekort of een vitaminetekort is er vaak een specifieke oplossing. Je verandert van medicijn en vult ijzer of vitaminen aan met bijvoorbeeld een supplement.
 • Is stress de oorzaak van je haaruitval? Stress kun je natuurlijk niet voorkomen, maar je kunt het meestal wel verminderen. Vaak werkt sport of meditatie stressverminderend. Heb je stress door werk? Dan kun je misschien met je werkgever andere afspraken maken. Probeer de oorzaak van de stress te achterhalen en speel hierop in.
 • Een verminderde werking van de schildklier is vaak te behandelen door het tekort aan schildklierhormoon aan te vullen met medicijnen, waardoor haren op den duur niet meer uit zullen vallen.

Haaruitval bij vrouwen behandelen

Soms is een behandeling van de haaruitval nodig, bijvoorbeeld bij erfelijkheid. Haaruitval bij vrouwen wordt meestal op de volgende manieren behandeld:

 • PRP behandeling (injectie). Bij een PRP behandeling (Platelet Rich Plasma) wordt het bloedplasma gefilterd totdat er alleen witte bloedlichaampjes en bloedplaatjes overblijven. Het overgebleven bloedplasma bevat groeifactoren en bioactieve eiwitten die de haargroei stimuleren.
 • Bestaande haarzakjes worden weggenomen en getransplanteerd naar kale plekken op de hoofdhuid. Haartransplantatie bij vrouwen wordt enkel uitgevoerd bij vrouwen met de mannelijke vorm van kaalheid: alopecia androgenetica.
 • Minoxidil lotion. Deze lotion voorkomt of vermindert verdunning van het haar. Je brengt het twee keer per dag aan op de hoofdhuid.
 • Corticosteroïden (zalfje of injectie). Corticosteroïden zijn hormonen die je lichaam ook zelf aanmaakt. Corticosteroïden kunnen het afweersysteem onderdrukken, waardoor je haren teruggroeien.

Auteur: Jacqueline van Kuler
Bron: KliniekVeldhoven.nl

3 Reacties

 • DINY schreef:

  mijn haar en wenkbrauwen zijn dunner geworden na het overlijden van mijn man.
  wat kan ik daar aan doen?

  • Vantieghem schreef:

   Ik had anderhalf jaar geleden 3 kale plekken bovenaan mijn hoofd.Ik was paniekerig erover.Ik nam inlichtingen bij Vichy en daar zegden ze dat in de maanden (begin van de herfst )Oktober ,November ,December de bulbussen droog waren en met een kuur van 3 maanden met Dercos Neogenic van Vichy de haren terug zouden groeien.Ik wachte niet en begon onmiddellijk de kuur van 3 maanden die je bij de apotheek kunt krijgen.Wel na een 4a5 tal weken zag ik kleine haartjes op die kale plekken terug groeien.Maar daar dit zeer duur was en ik ook dacht dat men na die 3maanden nog verder moest doen vroeg ik aan Vichy wat nu?waarop ze antwoordde ,dat ik nu moest stoppen.Ik was bang dat het nu terug zou uitvallen of na een tijdje toch.Daarom ging ik naar de dermatologe en die gaf me raad om nu een kuur verder te doen met Minoxidil 5% alleen op voorschrift te verkrijgen ,en als je nu mijn haren moest zien ,ongelooflijk , ze zijn verdubbeld en zeer mooi ,nieuwe en glanzende haren.Ik zou het iedereen aanraden zelfs ook mannen die zeker ook haren zullen terug krijgen.Ik ben ongelooflijk gelukkig met mijn nieuwe haren

 • alexandra schreef:

  Yupppo

Reageer

Gebruik onderstaand formulier om te reageren op dit artikel of andere reactie. Velden met een zijn verplicht

Controle vraag *