Manieren om zelf overtollig eelt te verwijderen

Uiterlijk 22 februari 2016 14 Reacties
eelt verwijderen

Overtollig eelt onder je voeten kan verschillende oorzaken hebben. Het is zaak om die oorzaak te achterhalen, bijvoorbeeld met behulp van een pedicure. Er zijn verschillende manieren om zelf overtollig eelt te lijf te gaan. Dokterdokter geeft enkele voorbeelden:

Voetenbad

Eelt kun je zelf makkelijk weghalen door tweemaal per week een voetenbad te nemen. Na een minuut of tien wordt het eelt zacht, zodat je het makkelijk weg kunt vijlen, raspen of snijden. Je kunt aan je voetenbadje ook speciaal eeltwekerextract toevoegen, wat het weken nog effectiever maakt.

Mesje, rasp en vijl

Je kunt een klein teveel aan eelt weghalen met een speciale scrub. Heb je een redelijk teveel aan eelt, dan werkt een puimsteentje vaak beter (maak hiervoor wel eerst je voeten droog). Dikkere of oudere eeltlagen kun je verwijderen met een speciale schuurspons, een eeltvijl , een eeltrasp, een eeltschaaf of met een speciaal mesje. Wees met deze laatste producten wel voorzichtig, voorkom dat je huid beschadigt. Of laat het over aan een professional.

Crème

Er zijn speciale eeltcrèmes op de markt waarin melkzuur of ureum verwerkt zit. Door deze crèmes wordt de eelt zachter, waardoor het makkelijker weg te halen is.

Eeltpleisters

Eeltpleisters bevatten salicylzuur, een stofje dat de harde hoornlaag weekt en daarom geschikt is om te gebruiken tegen overtollig eelt. Heb je diabetes? Dan zijn pleisters met salicylzuur af te raden.

Schuurband

Kun je zelf niet zo gemakkelijk bij je voeten? Dan kun je met een eelt schuurband het eelt van je voetzolen schuren. Zo’n band heeft aan beide kanten een handvat, waardoor je van een afstandje het eelt eraf kunt schuren.

Knabbelvissen

Een onorthodoxe behandeling van eelt is het inschakelen van hulp van de zogeheten doktersvissen (garra rufa). Deze visjes eten dode huidcellen en schilfers van de opperhuid. Ook zeer behulpzaam om eelt te bestrijden dus.

Auteur: Ton Bakker

14 Reacties

Reageer

Gebruik onderstaand formulier om te reageren op dit artikel of andere reactie. Velden met een zijn verplicht

Controle vraag *