Bultjes of jeuk na het scheren? Zo kom je ervan af!

Uiterlijk 10 juni 2015 9 Reacties
Benen scheren

Op bultjes of jeuk na het scheren zit niemand te wachten. Toch resulteert een grondige scheerbeurt van je benen, oksels of bikinilijn niet altijd in de gladde huid die je voor ogen had. In dit artikel lees je hoe je van bultjes of jeuk na het scheren afkomt!

Oorzaken van bultjes of jeuk na het scheren

Om bultjes en jeuk na het scheren te verhelpen kun je het best de oorzaak aanpakken. Een van de meest voorkomende oorzaken van scheerbultjes en een jeukende huid is het gebruik van een oud of bot scheermesje. Zorg dus voor een schoon en scherp scheermes.

Een andere veelgemaakte ‘fout’ is het scheren van de huid in de verkeerde richting. Scheer altijd met de richting van de haargroei mee. Door tegen de haartjes in te scheren ontstaan namelijk soms kleine wondjes of bultjes.

Tips voor na het scheren

Om vervelende bultjes of jeuk na het scheren te voorkomen is het belangrijk de huid nadien te verzorgen:

 • Spoel de huid eerst af met koud water om de huidporiën te sluiten.
 • Smeer de huid daarnaast goed in na elke scheerbeurt, bijvoorbeeld met een bodylotion of huidolie.
 • Indien je last hebt van een gevoelige huid kun je een product gebruiken dat huidirritatie vermindert, bijvoorbeeld Gladskin Skin Irritation.

Crèmes tegen bultjes of jeuk na het scheren

Heb je toch last van bultjes of jeuk na het scheren dan kun je een crème gebruiken om de geïrriteerde huid te kalmeren. Er bestaan verschillende soorten crèmes, gels en oliën tegen huidirritatie en een jeukende huid na het scheren.

Gebruik het liefst een product zonder alcohol of parfum, zoals Gladskin Skin Irritation. Dit product kalmeert de geïrriteerde huid en vermindert roodheid, bultjes en jeuk door gericht de slechte bacteriën aan te pakken.

Auteur: Michelle Vellinga

– Deze tekst is mede mogelijk gemaakt door onze partners –

9 Reacties

 • Bianca schreef:

  Zelf heb ik last van rode bultjes, wat ik ook doe niets helpt.

 • Katia schreef:

  Wel verwarrend dat er in de foto wel tegen de haarrichting in wordt geschoren.

 • Rosa schreef:

  Een paar dagen geleden had ik mijn vajayjay geschoren. Normaal smeer ik er daarna geen creme of iets op. Het is dus droog geworden en nu heb ik er bultjes/puistjes op. Worden dit littekens? En hoe behandel ik dit het beste?

  • joyce schreef:

   dit worden zeker geen littekens waarneer je er niet aan komt. Ik weet nog niet hoe ik er van af kom, ik krijg nog elke als ik me poenaan scheer bultjes/puistjes.

 • Reaguurder schreef:

  Wel uitkijken natuurlijk, een herpesaanval bestaat ook uit rode bultjes en komt door wondjes in de huid ook vaak op na scheren..

 • Iemand schreef:

  Ik heb er ook last van, Hoe verdwijnen de bultjes?

 • Jeannette schreef:

  Hoi
  Ik had altijd last van pukkeltjes een dag na het scheren en irritante jeuk.
  De oplossing voor mij was direct na het scheren purol erop smeren! Niks geen last meer!!!

 • Terrence schreef:

  Hallo,
  Ik heb zelf last van kleine bultjes op mijn billen en mijn kasklijn door een slecht scheermes. Mij is aangeraden calendudan te gebruiken maar moet ik dit 3x per dag aanbrengen of enkel na het scheren? En helpt scrubben ook? Zo ja hoe vaak?

  Gr.

Reageer

Gebruik onderstaand formulier om te reageren op dit artikel of andere reactie. Velden met een zijn verplicht

Controle vraag *