BMI berekenen: ben ik te dik of niet?

Uiterlijk 5 oktober 2017 316 Reacties
BMI berekenen: ben ik te dik of niet?

Vraag je je af of je een gezond gewicht of misschien overgewicht hebt? Je BMI (Body Mass Index) is hier een goede indicator voor. Je kunt zelf je BMI berekenen, en hieronder meteen zien of je te zwaar bent. Het enige dat je hoeft te weten, is je lengte en je gewicht.

BMI Berekenen

Je berekent je BMI door je gewicht in kilo’s te delen door je lengte in meters in het kwadraat. Een rekenvoorbeeldje:

68 / 1,602=26,56

Of

68 / (1,60 x 1,60) = 26,56

Geen rekenmachine bij de hand? Op de website van het Voedingscentrum kun je je BMI automatisch laten berekenen door je lengte en gewicht in te voeren.

Wat betekent je BMI-score?

In de tabel hieronder kun je zien wat jouw BMI-score betekent:

18,5 of lager Ondergewicht
18,5-25 Gezond gewicht
25-30 Overgewicht
Meer dan 30 Obesitas

Voor kinderen tot 18, ouderen boven de 70, mensen met een grote spiermassa en mensen met een andere lichaamsbouw (bijvoorbeeld Aziatisch)gelden andere normen. Ook als je kleiner dan 1,58 of langer dan 1,90 meter bent, is je BMI geen betrouwbare indicator. Bij een gezonde middelomtrek is er dan meestal geen sprake van overgewicht.

Bekijk ook een meer uitgebreide en geavanceerde BMI calculator.

BMI Betekenis

Je BMI (Body Mass Index) geeft de verhouding weer tussen je gewicht en je lengte. Aan de hand hiervan kun je meten of je een gezond gewicht hebt, of bijvoorbeeld te zwaar of te licht bent.

Bij een BMI tussen de 18,5 en 25 heb je een gezond gewicht. Heb je een BMI tussen de 25 en de 30, dan heb je overgewicht en neemt de kans op aandoeningen als diabetes en hart- en vaatziekten toe. Bij een BMI boven de 30 is er sprake van obesitas.

BMI en buikomvang

Het is overigens ook belangrijk wáár je lichaamsvet zit. Buikvet is bijvoorbeeld ongezonder dan vet op de heupen. Je buikomvang en BMI kunnen je samen vertellen of je overgewicht hebt en hoe groot het risico op gezondheidsproblemen is. Lees hier meer over in ons artikel ‘Wat je buikomvang over je gezondheid zegt’.

Meer lezen over je BMI? Bekijk via de volgende link een uitgebreidere uitleg over BMI.

Lees ook ‘Dikke dunne meisjes‘ naar aanleiding van de enorme hoeveelheid reacties van jonge meiden op dit artikel.

Auteur: Floortje Gielen
Bronnen: Medisch Contact, Richtlijn Obesitas, Voedingscentrum

316 Reacties

 • Anoniem schreef:

  Op zich is dit een mooie manier om je BMI te berekenen. Goed visueel te begrijpen. Alleen is de gewichtschaal maar tot 140 kilo. Er zijn véél mensen die meer dan 140 kilo wegen.

  Dat deze nu ook weer op zo’n erg confronterende manier te horen krijgen dat ze buiten de norm vallen vind ik ongepast voor een site als dokterdokter.nl.

  Zelf ben ik 242 kilo en al 58 kilo afgevallen in 3 maanden. Ondanks mijn grote succes wordt ik hier dus veroordeeld en geminacht voor het gewicht dat ik nog heb doordat ik niet in de schaal val.

  Met vriendelijke groet,
  Eric Verberne

  • T schreef:

   Hoi,
   Ik ben een meisje van 17 jaar. Ik ben 1.60 en ik weeg 84 kilo… En ga niet gelijk oordelen! Je hoeft me niet te zeggen dat ik ernstig overgewicht heb, want dat weet ik zelf ook wel! Ik ben al jaren bezig met afvallen maar ik blijf maar op het zelfde gewicht schommelen, ik word er helemaal gefrustreerd van en weet niet meer wat ik moet doen! Ik weeg me 1x per week en dan kan ik de weegschaal wel door het raam gooien! Ik loop 3x in de week hard, ik let op mijn eten enz. Blijkbaar niet goed genoeg… Kan iemand me asjeblieft helpen? Ik weet het echt niet meer!

   • Anoniem schreef:

    Blijf Gewoon doorgaan met dat. maar alleen hardlopen helpt niet…
    Ga ook naar de sportschool en als je daar voor schaamt doe daniet cardio training voor de tv!
    Succes

   • L schreef:

    Hi,
    Wat vind ik jou dapper! Zet inderdaad door, kijk ook even op de app van Lifesum zo kun je je doel bereiken en krijg je veel inzichten in je voeding. Drink vooral goed water, eet 5x op een dag( 3 volwaardige maaltijden en 2 snacks) , en probeer suikers te laten. Lifesum helpt mij om goed op te letten. Erg motiverend en naast het hardlopen zijn oefeningen ook goed, die kun je voldoende vinden op internet! Succes dame je kunt het??

   • Anoniem schreef:

    concentreer je op je calorieinname, zo ben ik nu al 25 kilo kwijt. ik ben 1.66 lang en woog ietsjes onder de 100. 19 jaar. Eet regelmatig, om de 2 a 3 uur iets waar niet te veel calorieen in zitten. ontbijt, lunch en diner ongeveer 400 kcal en 2 tussendoortjes van ongeveer 150 kcal. en drink je calorieen niet naar binnen. Zo eet je ruim genoeg maar nooit te veel calorieen.

   • Lara schreef:

    Ik probeer je niet te verbeteren of te beledigen, je kan naar een diëtiste gaan die helpen meestal goed en hebben een hele schema met wat je mag eten en niet enzo.
    Groetjes

   • P schreef:

    Het helpt als je 1 maand lang geen suiker eet of drinkt Dit kun je dan om de 2 maanden doen of dat je maar 1 keer per week wat zoets eet of drinkt.
    Succes

   • Shirley Gaens schreef:

    Laat het de buitenkant maakt niet uit maar de binnenkant wel hoe je bent

   • Jv schreef:

    Heej het is heel dapper van jouw wat je doet ik was vroeger net als jouw en nu ben ik een topsporter

    2 maal per dag 100 gram kip eten met alleen maar groenten zonder koolhydraten
    4 appels eten over de hele dag En 2 liter water drinken per dag

    Als je dit 6 weken volhoud ga je vast en zeker resultaat zien

  • Lilith schreef:

   Laten we even realistisch blijven.
   Je hebt morbide obesitas dus je vált ook buiten de norm.
   Daar kan je lang of kort over discussieren maar het is nu eenmaal de waarheid.
   Niemand doet er minachtend over.

   Groetjes,
   Iemand met obesitas

  • anoniem schreef:

   hallo ik ben 13 en ik ben 1 met 74 en ik weeg 74 kilo ik weet dat ik te veel weeg maar heeft iemand goede tips

   • Sarah schreef:

    Ik ben ook 13 en ik weeg ook te veel maar ik ga volgende week maandag naar een diëtist.
    Misschien kan je je mama vragen of ze je wilt inschrijven bij een diëtist.
    xxx Groetjes

  • bart schreef:

   Eric Verberne is een held! ik heb hem op Facebook opgezocht en als ik de juiste Eric heb, dan heb ik grote respect voor hem. zoek maar op! hij is helaas pas overleden 🙁

  • Amy schreef:

   Hoi,
   Ik wil even zeggen dat ik het erg knap vind dat je al zoveel gewicht bent verloren in een korte tijd, mag ik vragen hoe je dat doet?

  • Ronnie Barki da Costa 24KG schreef:

   Och man als je 140 kilo weegt of meer dan weet je toch dat je teveel koekjes gegeten hebt of niet daar kan een calculator niets aan veranderen er is maar een oplossing dat is eindelijk eens bewegen ipv lui hangen hele dag

 • Anoniem schreef:

  Als je 242 kilo ben heb je toch geen BMI berekening nodig om te ontdekken dat je overgewicht hebt?

 • Anoniem schreef:

  Eric, voel je niet zo snel aangevallen.
  Wat “Anoniem” zegt is waar: als je boven de 140 weegt heb je met ELKE lengte een overgewicht. En je wordt niet veroordeeld daarop bij deze methode.

  En wat met mensen die minder dan 50 wegen?? En dus ook buiten de “normale norm” vallen. Vind je dat die ook veroordeeld worden of is dat anders omdat het dan om DUN gaat ipv DIK.

  Groetjes !

 • Anoniem schreef:

  Toch zou ik graag zien dat een andere indicator ook aangegeven wordt, namelijk de tailleomtrek.

  Een tailleomtrek minder dan 80 cm bij vrouwen of minder dan 94 cm bij mannen past bij een normaal gewicht.

  Ik heb een BMI van 30,2, met een tailleomtrek van 91 cm en een vetpercentage van 17%.

  Ben ik nu te dik?

 • frenske schreef:

  ik heb volgens de test een bmi van32.1 ik heb 170 gewogen ben 73 kilo afgevallen en weeg nu 97 kg nu volgens jullie test zou ik eigenlijk moeten wegen 70 kg dan heb ik een bmi van 23.2 maar is dat wel haalbaar vergeet niet dat er ook nog een overschot aan vel zit dus helemaal afgaan op zo’n bmi test gaat volgens mij dan ook niet helemaal op groetjes frenske

  • Anoniem schreef:

   Tips om afgevallen . Ik ben 13 jaar en weeg 60 kilo echt niet normaal . Ik wil afvallen deze week nog heb je tips Pleaseeee heb ze nodig ik wil ongeveer 45 kilo gaan wegen is dat goed voor 13 jaar of toch maar 40 kilo

   • Anoniem schreef:

    Ik ben 12 heb zelf ook overgewicht Ik weeg 57 ik wil graag ook wat tips ben jij een jongen of meisje

    • sterre schreef:

     Hoi ik ben ook twaalf ik ben 44 kilo BMI zegt dat ik goed ben maar me zelf als ik de spiegel kijk ben ik moddervet ik ben nu 160 cm

     • anoniem schreef:

      hahaha je bent hartstikke goed. ik ben 10 ik weeg of 45 of 46 kilo en ik ben 154 cm ik heb 4 testjes gedaan en die zeiden allemaal dat ik goed ben. en deze site is echt niet goed want over de 80 kilo dat is ziekelijk!

    • Anna schreef:

     Hoi ik ben 10 en weeg 21 is dat te veel ik heb wel six pack maar ik denk dat ik te veel weeg?!

   • Anoniempjee schreef:

    Als je 48 kilo weegt ben je al normaal voor een 13 jarige, laat staan dat je 40 kilo weegt;
    Veel te ligt!

 • RenzoIsdera schreef:

  Ik vind een BMI berekening een onbetrouwbare waarde geven.
  Een huidplooimeting is de juiste manier om te beoordelen of iemand een gezond gewicht heeft of niet.
  Als ik de berekening op de site maak dan heb ik een BMI van 25.5. Dit terwijl ik weinig lichaamsvet heb. Hoe kan dat?
  Dat is heel simpel. Ga minstens drie keer per week naar de sportschool om zwaar te trainen, waarvan 1 keer per week cardio. Volg een goed dieet, dus geen sonja stakker! En zorg dat je minstens 8uur slaap per nacht pakt! Doe dit een paar jaar en het zal je een strak lijf, een paar spierballen en een zeker gevoel geven.

  Succes!

 • Anoniem schreef:

  Het valt mij nog mee, dacht ik dat 31,9 ernstig was blijkt het matig overgewicht. Ik ben 65 jaar en zal wel nooit maat 38 krijgen. Nu let ik alleen op wat ik eet (dierlijke vetten) en ik beweeg zoveel mogelijk. Met fietsen breng ik een ander in gevaar en met lopen mij eigen. Dus het enige wat er op zit is zwemmen en flink werken in huis. (Heeft ook voordelen).

 • claudje schreef:

  heb toevallig wat reacties gelezen en vind het beetje raar dat mensen het over gewicht hebben en dan zeggen dat ze veroordeeld worden.
  Daar gaat dit toch helemaal niet om? Het is puur om te kijken wat je bmi is, ong een gezond gewicht..als je het niet wilt weten, dan doe je het niet.

  Vorig jaar na een zware periode woog ik 45 kilo (ben 1.65).Dat was niet gezond, en de bmi test bevestigde dat ook.
  Nu na dik een jaar weeg ik 56,5, prima gewicht volg bmi en ook zekers volgens mij,voel me lichamelijk en zelfs geestelijk stukken beter.
  Ik vind het een goede test..en ja sorry zware overgewicht is niet gezond, maar heeft niks te betekenen met veroordelen.

 • Marcel schreef:

  Beter is om naast het BMI ook de buikomvang te laten meten en classificeren in risico’s. Buikvet zegt meer over gezondheidsrisico’s dan alleen BMI.

 • muts80 schreef:

  hallo,
  het meest typische aan dit soort pagina’s vind ik nog wel al dat gezeur over overgewicht, terwijl er nauwelijks aandacht wordt besteed( nergens) aan ondergewicht en de problemen waar je dan mee aan loopt. ik heb een spijsverteringsprobleem en kan met veel moeite mijn gewicht op het randje van ondergewicht houden. zou ook wel eens graag nuttige tips willen hoe daar mee om te gaan, in plaats van alleen maar de bijdehande opmerking: meer eten!!!

  natascha

 • martje schreef:

  Deze berekening geldt niet voor mensen op leeftijd, of wel soms
  Ik heb een weegschaal,waarin je eerst je leeftijd op moet geven.
  Dan krijg je een heel andere waarde te zien.

 • Anoniem schreef:

  Dit is zo erg algemeen en geldt zeker niet voor iedereen, Ik vind het zo’n onzin om enkel aan de hand van lengte en gewicht te willen bepalen of iemand overgewicht heeft. Heeft met veel meer te maken. Vetmassa, spiermassa, dikte van botten, hoeveelheid vel zoals hier eerder vermeld na flink gewicht verlies. Spiermassa is bijvoorbeeld zwaarder dan vet, dus wat zegt dat dan over de BMI?? Iemand met een afgetraind lichaam en veel spiermassa lijdt aan hevig overgewicht? Lekker simpel..

  Grt,

  W V

 • kim schreef:

  Erik, je kunt gewoon je gewicht intikken bij weight.
  Niks discriminatie, minachting of veroordeling dus

 • Susan schreef:

  jammer dat mensen met overgewicht zo direct of negatief moeten reageren. Waarom? Je weet toch zelf ook wel waarom je wat te zwaar bent. En nou en?? Het geeft toch ook helemaal niet…. Als je er genoeg van hebt, dan pas moet je er wat aan doen en laat de rest maar kletsen!

 • Anoniem schreef:

  Het is toch een globale schatting die je maakt. Niets dramatisch verder. Als je het echt wilt weten, zijn er inderdaad manieren om je precieze BMI te meten. Ergens anders op de site las ik inderdaad over de omvang meten

 • De redactie schreef:

  @Marcel
  Wil je meer over buikvet weten, lees dan ook de artikelen:
  Een beetje buikvet mag best
  Meer buikvet bij depressieve ouderen
  Mannen met brede taille worden minder oud

 • Linda schreef:

  Een bericht voor Natascha,

  Jouw ‘probleem’ ondergewicht is mij bekend. Ik heb voorheen ook maar 42 kg(!!!) gewogen en lukte mij ook niet voor bij te komen.
  Ik maakte me altijd druk voor bij te komen. Maakte me vaak onbewust zorgen dat ik te mager was. Totdat op een gegeven moment me niet meer uitmaakte. Ben je echt te mager? Voel je je rot in je lichaam?
  Laat anders langs je heen gaan. Het komt vanzelf wel. Het fijne is dát je met een zak chips voor de buis kunt hangen zonder zorgen te maken!
  Het is niet voor mensen die een overgewicht hebben het eens lekker onder de neus te wrijven. Maar ben tevreden met jezelf en je gewenste gewicht komt vanzelf wel!

 • alim schreef:

  ik ben een vrouw van 39. jaar met een gewicht van 56 kg en mijn lengte is 158cm, maar ik maak nme zorgen om mijn buikomvan en dat is 91 cm.

  wat kan ik doen.

  2 x daag doe 10 min crosstrainen.

  graag dank voor jullie reactie.

 • plukkie schreef:

  Momenteel ben ik zo’n 40 kilo te zwaar. Enige jaren geleden heb ik 2 jaar lang
  prednison moeten slikken. Daardoor ben ik dus zo dik geworden. Nadat ik dit niet
  meer hoefde te slikken ben ik met van alles bezig geweest om weer slank te
  worden. Verschillende dieëten geprobeerd, Chinese dokter, homeopaat,
  diëtist,noem t maar op. Ook sporten helpt niet, daar ben ik beperkt in vanwege
  spierreuma. Heb van alles dus gebrobeert en niets helpt. En toch wil ik graag
  wat kilootjes kwijt.
  Wat ik vervelend vind is dat mensen altijd denken dat je
  dik bent van eten. I eet erg gezond en snoep erg weinig. En als je dan eens met
  een ijsje of patatje loopt dan wordt je aangekeken van zou je dat wel doen etc
  etc. Het meeste overgewicht is ook vocht. ALs iemand een idee heeft hoor ik t
  graag.

 • Freya Zuidervaart -voedingsdeskundige - schreef:

  Beste @Plukkie,
  Het belangrijkste is dat je niet meer gaat dieten! Deze zorgen er alleen voor dat je afslankt op korte termijn en dat je later weer meer aankomt. Ga vooral gezond eten met daarbij voor jezelf een energiebeperking, beweging daarbij is ook essentieel. Je hoeft dan niet meteen te denken aan zwaar trainen in de sportschool, maar begin met dagelijks een wandeling van een half uurtje. Dit scheelt al heel veel voor je lichaam en het vocht waar je het over had.

  In een keer je voedingspatroon omgooien is erg moeilijk, maar door kleine stapjes te nemen blijft het makkelijker om langer vol te houden, totdat het voedingspatroon een nieuwe gewoonte is geworden en je niet beter weet. Begin bijvoorbeeld met het stoppen van het drinken van suiker in je thee of koffie en frisdranken. Drink vooral water, die je lekker kunt maken met citroen- of een beetje sinaasappelsap of mintblaadjes. Het is even wennen, maar op een gegeven moment weet je niet beter en vind je de suiker maar zoete bende. Begin ook met het eten van volkorenproducten. Volkorenbrood, pasta en zilvervliesrijst zijn even wennen, maar zorgen voor een veel langer gevuld gevoel, waardoor je trek naar tussendoortjes veel minder zal zijn. Daarnaast is het verschrikkelijk goed voor je lichaam! Als laatste kleine verandering kan je beginnen met fruit eten, twee stuks per dag, lekker als fris en gezond tussendoortje. Zorg dat je altijd iets bij je hebt, zodat je de verleiding van de slechte tussendoortjes kan weerstaan!

  Focus je niet teveel op gewichtsverlies op de korte termijn, maar zorg ervoor dat je gezond gaat eten, waarbij gewichtsverlies een bonus is. Je zult merken dat je je direct veel beter lichamelijk zal voelen! Veel succes!

  Freya Zuidervaart – voedingsdeskundige voor http://www.valtaf.nl – expert drdr

 • Yenzie schreef:

  Weetje ik weeg 93.5 en ben 193 cm groot, maar toch lijk ik helemaal niet dik hoor, maar het is raar hoe mensen hierop reageren als ze dan ineens horen dat ze overgewicht hebben ofzo

 • ik ben veel te dik schreef:

  Heee,,
  ik ben 13 jaar,
  weeg 45 enben 1.60
  ben ik te dik?
  veel kinderen uit mijn klas pesten me dat ik te dik ben…..

  • Annewike schreef:

   Beste ik ben te dik
   Je moet je er niks van aan trekken
   Want ik ben 11
   1.45 meter lang
   Ik weeg 32.5
   En bij jou kan het door je lengte komen want je bent best groot

 • iemand schreef:

  Hoi,

  ik ben een meisje van 14 jaar, ik weeg 54 kilo en ik ben 168 cm lang. Volgens de BMI meter heb ik een goed gewicht, maar ik heb toch wel wat lichaamsvet. Hoe kan dat dan?

  • Chiara schreef:

   Iedereen heeft lichaamsvet, ik weet niet of je bedoeld dat je een buikje hebt of dat je op zo’n weegschaal je vetpercentage hebt gemeten, maar onthoud dan wel dat je ook borsten en billen hebt. Vooral borsten zijn zo’n beetje vet voor zover ik weet. Anders, een beetje lichaams vet is gezond. Als je dat niet zou hebben dan zit je toch sowieso wel onder categorie ondergewicht.

 • Willemijn Wissekerke - voedingsdeskundig schreef:

  Hallo @iemand,
  Je BMI en je vetpercentage staan eigenlijk los van elkaar. Er zijn mensen die een veel te hoge BMI hebben maar totaal geen vet, denk bijvoorbeeld aan bodybuilders. Zij hebben veel spieren en die wegen zwaarder dan vet waardoor de BMI te hoog wordt terwijl ze niet te dik zijn. Andersom is vet veel lichter dan spieren waardoor je best een beetje vet kunt hebben zonder dat je te zwaar bent. Gezien jouw gewicht ben je eerder bijna te licht dan te zwaar dus jij moet echt niet gaan afvallen en ook met je vetpercentage zal het wel meevallen! Als je wilt weten of je vetpercentage goed is kun je dit laten meten bij een dietist of in de sportschool. Er zijn ook speciale weegschalen waarop dat kan. Als vrouw mag je vetpercentage maximaal 35% zijn. Naast BMI en je vetpercentage kun je ook nog je buikomtrek meten met een meetlint, meet dit onder je onderste rib. Dit mag niet meer zijn dan 88 cm maar ook niet minder dan 80 cm want dan ben je te dun.

  Willemijn Wissekerke – voedingsdeskundige bij http://www.valtaf.nl en expert bij dokterdokter

 • Annoniem schreef:

  Nou ik ben een meisje van 14 en ik ben 158 en weeg 40kilo ben ik te dun want ik heb een bmi van 16….
  Maar ik kan er niks aan doen,, omdat het komt dor me medicijne want heb geen eetlust meer… dus wat moet ik hier mee wie kan me helpen??

 • Anna schreef:

  Ik lees hier nogal wat berichtjes van tienermeisjes die zich zorgen maken om hun gewicht. Hou er rekening mee dat de BMI-meter in principe bedoeld is voor volwassenen. Daar komt bij dat een of andere meneer de BMI heeft ‘bedacht’ op basis van de gegevens van atleten en laten we nu eerlijk zijn, dat is het grootste deel van de bevolking toch echt niet, aldus mijn diëtiste.

  Het is beter te kijken na o.a. je taille-omtrek en op jullie leeftijd moet je er ook rekening mee houden dat je nog volop in de groei bent. Maak je je toch zorgen over je gewicht dan kun je beter eens overleggen met je huisarts en die kan dan kijken of het nodig is je door te verwijzen naar een diëtiste.

 • Anoniem schreef:

  Hoii,
  Ik ben 12,5jaar, en ik weeg ongeveer 46 kilo en ik ben ±160.
  Weeg ik teveel?
  Wnat ik word erg gepest door kinderen uit mn klas.

  Groetjes te dik meisje:$:$

 • Anoniem schreef:

  Ik ben 186 en ik weeg 100 kilo maar heb nauwlijks een buik.

  En ik ben ook breed gebouwd.
  En ik doe aan kracht sport.

  moet ik me dan ook zorgen maken over me gewicht

  want volgens me dokter is er niks aan de hand

  • linda schreef:

   T gaat niet alleen over je gewicht maar ook over je lengte

  • Leslie schreef:

   Er is ook niks aan de hand. BMI zegt niks over vetpercentage en spiermassa.
   Neem bijv. een bodybuilder; die heeft volgens de berekeningen waarmee je je BMI bepaald ook overgewicht, maar in dit geval is het vooral spiermassa.

   Als je echt zekerheid wil kan je een huidplooimeting laten uitvoeren door een diëtist of in een sportschool. Je middelomtrek meten kan ook

 • Anoniem schreef:

  Hallo,
  Ik ben Demi en weeg 50 kg.
  Ik ben 1.60 lang en de ontrek van mijn buik is 70 cm.

  Weten jullie of ik te dik ben???
  PS: ik ben een kind

 • lalalalalall schreef:

  als je 12 bent en je weegt 46/47 kilo en jij bent 1.59 ben je dan te zwaar

 • Jasmin schreef:

  Hallo, ik ben jonge vrouw van 18 jaar ik ben 159cm en ik weeg ongeveer nu tegen de honder kilo aan is het erg ??

  zoals jah,, wat kan ik doen? ik heb van alles al geprobeert maar niks lijkt te helpen zelfs de diettiste kon me niet meer helpen!!!!

  Groetjesss

 • tiny0190 schreef:

  Ik lees net dat mevr Willemein Wisserkerke schrijft dat je taille omvang niet beneden de 80 cm mag komen? ik ben gewichtsconsulente/voedingadviseuse..ik heb steeds geleerd dat de taille omvang niet beneden 68 mag komen,…omdat dan de BMI ook beneden 18 ligt ,dus te mager,
  <80 cm taille is dus prima!..vanaf 88 cm is te dik,..met alle gezondheidsrisico's van dien.

  • Hallo schreef:

   Ik wou net zeggen dat bewijst helemaal niets. Er bestaan namelijk ook vrouwen met een slanke taille en bredere heupen die alsnog te “dik” kunnen zijn.

 • Anoniem schreef:

  ik ben dertien mijn bmi is 24.3 maar ik lijk dik

 • Simo-Casa schreef:

  Ik ben een man van 35 jaar, 1.82 lang en 72 kg zwaar,
  Ik weet niet wat de juiste formule hier voor is? hebben jullie misschien een idee?

  Mvg
  Simo

 • goedgewicht schreef:

  ik ben nu 14 jaar geworden ik woog ooit 85 kilo en ik was 160 cm
  maar in een jaar ben ik 18 kilo kwijtgeraakt
  ik ben nu 14 ik ben 174 cm en ik weeg 67 kilo
  mijn bmi is 22,1
  is dat normaal?

 • gwn schreef:

  ik vind dit wel heel leuk en je leert ervan veel bij

 • kaatjee schreef:

  ik ben 13 jaar en weeg 52 kologram
  allemaal meisjes bij mij in de klas zijn mi dun en wegen in de 30
  en ik weeg in de 50 .
  ik kan soms er gewoon niet meer tegen
  soms wil ik gewoon mijn vinger in mijn keel steken.
  ik ben niet snel jaloers maar als ik in de spiegel kik dan kan ik wel huilen
  mijn uoders vinden dat ik niet dik ben
  maar dat zeggen ze alleen maar om me niet te beledigen dus ik moet iets verzinnen terwijl mijn ouders er maar niet achterkomen

  • dddaaaddiiiiieeeekkkk schreef:

   ik heb zelf ook zo,n gevoel een tip doe just dance dat ik leuk en goed voor je doe het een uur of een half uur en die meiden uit je klas die zijn te dun voor 13 jaar of 12

 • leentje schreef:

  hallo,

  ik ben een meisje van 15 jaar, ben 178 en weeg 49.5 kilo.
  ik vind mezelf nog steeds te dik en wil graag nog meer afvallen. op school word ook wel is gezegd dat ik bv. dikke benen heb of zoiets..
  ik ben daardoor veel zelfvertrouwen kwijtgeraakt en ik zou graag wat advies willen hoe ik misschien nog meer kan afvallen en ook vooral dat het nog meer van mijn benen afgaat.

  xx

 • dunneke schreef:

  Hallo,

  ik ben een meisje van 12 jaar, ik word bijna 13.
  ik weeg 59 kg en ben 1.66 m groot.
  mijn bmi is 21.41
  ben ik te zwaar?

  groetjees

 • Lindaa schreef:

  hallo,ik ben een meis van 20 jaar.
  Ik had een vraag ik ben 177 en weeg 68,7

  En ik wil graag nog meer afvallen.
  tot hoeveel mag ik gaan?

  ben nu al in totaal 27 kilo kwijt.

  x

 • Eeef5 schreef:

  hoii.
  ik ben 1 meter 54 ongeveer en weeg ongeveer 62 kilo
  ik ben 13 jaar.
  ik wil graag weten wat mijn gemiddelde gewicht is.

 • Bianca schreef:

  Hallo,

  Ik ben Bianca, ik ben 12 jaar en ik weeg 47 kilo. Ik vind mezelf eigenlijk te zwaar maar iedereen zegt van niet… Ik zou graag willen weten hoe ik gezonder zou kunnen eten en snel iets af kan vallen. Op school sport ik dinsdag 45 min en vrijdagmiddag ook, daarnaast doe ik zelf ook aan sport elke donderdagmiddag een uur. En meestal doe ik zondag ook nog een uur of 2 aan skyleren. En ik fiets elke dag heen en teruf naar school(ookal is dat niet ecth ver).Kan ik hulp krijgen?

 • kevin schreef:

  ik vindt me zelf te dik maar ik weet niet hoe ik er van af kom ik ben 1,62 en ik weeg 57kg en 13 jaar is. bmi van mij is 22.1
  help mij als iemand ieets weet graag hoor ik het

 • anoniem schreef:

  hoi ik ben een meisje van 14 jaar en ik weeg 30 kilo. ik vind mezelf veel te dik en ik wil nog wel wat kilo’s afvallen. kan iemand helpen hoe ik nog meer kan afvallen!!! heel veel mensen zeggen dat ik te dun ben maar ik vind mezelf modder vet. groetjes anoniem

 • kimmy1982 schreef:

  ik lees hier een aantal frustrerende dingen,en zijn jonge meiden die DENKEN dat ze met 30/35 kilo te zwaar zijn!!!!!! deze site gaat jullie NIET helpen!!! jullie kunnen beter contact opnemen met een psygoloog want niet alleen jullie gewicht,maar jullie zelfbeeld is ZWAAR beneden peil!
  succes
  p.s. anorexia is geen beste vriendin,maar een ziekte

 • henkie7 schreef:

  hallo,

  mijn naam is henk ik ben 7 jaar en ik ben 1.14meter en ik weeg 73 kg. heb ik overgewicht??????

 • bundy schreef:

  hallo

  ik ben een jongen van 15 jaar, mijn lengte is 1.75 en ik weeg 82kg.
  ik heb bijna geen buikvet.
  hoe komt het dan dat ik zoveel weeg?

 • IK HELP JE! schreef:

  ik zie dat sommige zeggen dat ze overgewicht hebben of dat ze dat denken en willen afvallen.
  nou ik ben 11 jaar 1.53 cm lang en ik weeg 54!
  ik d8 ook dat is te dik MAAR!
  wat blijkt ik heb een gewoon BMI van 23.1 dus ik ben gezond! te mager is slecht nare toekomst komt dan in zicht geld het zelfde al bij overgewicht…

 • love myi body schreef:

  ??te dik?? jij bent niet dik!
  jij bent zelfs te licht.
  ik ben 153m weeg 54 ben 11 jaar en heb geen overgewicht (BMI 23.1) sommige zeggen dat ik een beetje zwaar ben maar dan leg ik ze het uit en dan doen ze weer lief.
  en de meeste zeggen ‘je bent dik’ omdat ze zelf zwaar of juist te licht zijn ze doen het gewoon om stoer te doen niet op reageren

 • Jeroen schreef:

  ik voel me gezond, niet slapjes .. niks aan de hand ik sport 2x per week (honkbal) en ik weeg +- 55 kg ben 1.80 groot en ben 17 jaar .. gezond ondergewicht zou ik zeggen

 • Shaylah schreef:

  haii..
  ik ben 13 en 1.75 meter. ik ben 51 kilo en ik denk steeds datik overgewicht heb. Ik probeer al m’n eten uit te spuugen en kan nu niet goed meer over eten maar ik blijf doorgaan omdat ik denk dat ik te zwaar ben. Isa dat ook zo ???

 • anne schreef:

  Beste Shaylah,

  Jij bent verre van dik en op dit moment zelfs heel ongezond bezig door je eten uit te spugen. Voor alle tieners die dit artikel lezen, de bmi-index is niet bedoeld voor jullie leeftijdscategorie. Je bent dan nog zo aan het groeien. Volgens de index zou je dan behoorlijk ondergewicht hebben, maar dat zouden de meest pubers volgens de bmi hebben. Als je lengte en gewicht is gestabiliseerd, en dat is ongeveer vanaf je 18de is het een redelijke maatstaf voor een gezond gewicht. Maar iemand met een BMI van 26 kan nog steeds uitstekend gezond zijn.

  Hartelijke groet,

  Anne

 • locort1 schreef:

  Ik doe regelmatig gewichtstraining en daardoor is mijn vetpercentage gedaald maar het spierweefsel is juist zwaarder geworden. Ik krijg daardoor een vertekenend beeld bij het berekenen van mijn BMI. De uitkomst is dat ik overgewicht heb, terwijl ik juist slanker en strakker geworden ben. Dus de BMI zegt volgens mij ook niet alles.

 • Anoniem schreef:

  Ik kom uit op een BMI van 28. Ik ben best aangekomen en dat terwijl ik niet veel snoep en al helemaal niet veel eet. Hebben jullie hier een verklaring voor? En hoe kan ik hier het beste verandering in brengen?

  Groetjes

 • Mr P schreef:

  Hallo,

  Ik ben 14 jaar, 1,85m en ik weeg ongeveer 90-95 kg. Hier zeggen ze dat ik overgewicht heb, en dat klopt volgens mij. Maar ik doe aan gewichtheffen en kickboxen, waardoor ik (vind ik) best wel gespierd ben. Ik heb inderdaad wel buikvet. Ben ik te zwaar?!?

  Grtz,

  Mr P

  • mvr.d schreef:

   hoi ik ben ook 14 jaar en ben 90 kilo ik ben nu zelf op aan het letten wat ik eet en ga vaak sporten dan komt het goed ben zelf ook bezig

 • ik schreef:

  hooi,
  ik ben mollig en dik vind ik zelf… ik vraag het wel aan vrieden alleen zei zeggen stevig…. ik ben 12 en 146 cm lan g en ik weeg wel 45!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dat is tog niet normaal k wete het niet meer reageer ff plzzzzzzz
  daag en dikke kus anoniem

 • Mij schreef:

  hallo, volgens mij klopt het bmi ook niet helemaal…
  gisteren op de sportschool me bmi laten meten en ben 46% naar 31,3 % gegaan! en toch staat daar dat je precies goed zit, dus normaal en op internet heb je weer zwaar overgewicht vreemd!
  en ja ik sport maar doe veel krachttraining dus ja dan worden de spieren ook zwaarder natuurlijk..
  Ik vertrouw de meters van internet niet dus doe hetsteeds laten meten op de sportschool;)
  en goed afgevallen na me tweelingzwangerschap.
  Dus wie het niet vertrouwd, doe gewoon een bmi meter (vetpercentage)op de sportschool met een aparaatje wat je vast moet houden…
  groetjes

 • ik schreef:

  dit ding zegt dat mij bmi 20.9 is en dat dat goed is!

  maar dat is nii zo want
  ik ben 15 jaar
  en weeg 65 kilo en ben 173 lang!
  volgens een site ofzo heb ik obesitas.
  en ik vindt me zelf ook heel dik enzo.
  en ik sport 3x in de week voetbal
  en 3 x in de week fitniss.
  maar mijn overgewich obesitas wat het ook is.
  wil nii weg!!!
  en de meeste mensen die net zo groot zijn als mij wegen rond de 50 kilo.
  duss ik wil zowieso 25 a 20 kilo afvallen

  duss als iemand iets weet om aftevallen wil je dan ff iets sturen naar dit onderstaande Email aderes!
  Al vast bedankt!
  liefss
  cl96@live.nl

 • gezond schreef:

  Beste ik,

  Zo te lezen ben je hartstikke gezond bezig. Je sport veel en je gewist is prima in orde. Ieder meisje maakt in een ander tempo haar lichamelijke ontwikkeling door. De één heeft op haar dertiende al borsten en heupen en dus iets meer lichaamsvet. De ander krijgt dit pas op haar 17e. Het is dan logisch dat meisjes die wat later hun vrouwelijke vormen krijgen, minder wegen. Een gewicht van 65 kilo is helemaal in orde bij een lengte van 1.73. Sowieso zegt de bmi-index echt wat over je gewicht vanaf je 18de. Voor kinderen is deze niet geschikt. Zo te horen sport je ook hartstikke veel, dus zul je ook het één en ander aan spieren hebben. Die wegen meer dan vet.

  Ga dus alsjeblieft geen gekke dingen doen om af te vallen. Dat is helemaal niet nodig!

 • anoniem schreef:

  ik ben 11 en weeg 55 kilo en dat ding (de computer) zecht dat ik te dun ben hallo 11

 • ninoni schreef:

  goed, help me aub.
  ik ben 14 jaar,
  161 cm lang
  en weeg 48.8

  ben ik te dik want dit ding klopt niet denk ik

 • justsayyes schreef:

  hee, ik ben 14 jaar oud, ik weeg 52. en ben 167cm. en volgens dit ding is mijn BMI 19. en er staat bij dat ik gewoon goed ben, en dat ik niet hoef aftevallen, maar daar ben ik het niet helemaal mee eens ik vind mijzelf nogal stevig enz.. dus HELP MY!

 • lysanne6 schreef:

  Hallo,
  ik ben 16 jaar en ik voel me erg onzeker over mijn gewicht. mijn vriend is in verhouding nog dunner als mij! ik ben 1.74 lang en ik weeg 56 kilo. mijn buik hangt soms over mijn broek heen en dit vind k erg naar. ik benmezelf altijd dun gewent. ik denk zefl dat dit door de pil komt en daarom ga ik er ook mee stoppen. zijn er meer mensen met dit probleem? ik ben verlsaafd aan eten en afvallen is dus ook geen optie.

 • Anouk schreef:

  Echt waar, ik wordt moedeloos als ik al die onzekere berichten lees van jongeren onder de 18 jaar. Er is niet per se reden je zorgen te maken als je volgens de BMI overgewicht hebt. De BMI kun je alleen gebruiken vanaf 18 jaar! Maak je je toch zorgen over je gewicht en Wil je zeker weten of je een gezond gewicht hebt? Raadpleeg dan iemand die er verstand van heeft, zoals de huisarts.
  Dieten is een aanslag op je lichaam, vooral als je nog in de groei bent en je lichaam zich nog moet ontwikkelen! Ga dus niet op dieet tenzij je gewicht echt gezondheidsrisico’s met zich meebrengt en laat dat eerst beoordelen door een deskundige!

  • dikzak schreef:

   hallo ik ben tien jaar en ben 156 cm lang en weeg tussen 60kg en 70kg is dat goed?? en mijn buik hangt veel over mijn broek ik krijg haast mijn broek niet meer dicht is dat goed?? ben ik te dik??

 • Claire schreef:

  Dat je nu ineens in gewicht aankomt terwijl je tot de puberteit altijd dun bent geweest is niet zo raar. Je begint vrouwelijke vormen te krijgen. Je baarmoeder, buik, borsten, heupen, dat is wat je onderscheidt van de jongens. Het is misschien even wennen dat je hier en daar wat meer vet opslaat en ineens veel meer gaat wegen, maar uiteindelijk maakt het je wel sexy. Wel eens gekeken naar topsporters die hun gewicht laag proberen te houden in de puberteit, zoals turnsters? Die hebben op volwassen leeftijd meestal bijna geen borsten of andere rondingen, maar blijven er uit zien als een meisje. En geloof me, dat is voor veel mannen niet aantrekkelijk. Natuurlijk is het wel altijd belangrijk om gezond te eten en veel te bewegen. Maar niet met het doel om af te vallen…

 • Anoniem schreef:

  hoi,
  Ik ben een meisje van 13 jaar
  ik ben 170 lang
  en ben 55 kilo!
  en heb dus een bmi van 19
  Dat betekend dus een gezond gewicht..
  maar ik heb toch echt wel een buikje,
  ik ben dus van plan een paar kilo af te vallen net zo lang tot mijn buikje weg is en nee geen dieet maar gewoon gezond eten en geen chips, chocola, koekjes en snoepjes maar alleen nog maar gezond eten.
  Weet misschien iemand hoe je je onderbuik traint?

  Groetjes Zoë

 • katy schreef:

  heeeiii

  ik ben een meisje van 13 jaar ik ben 1.73 eb ik weeg 53 be nik dan te dik of te dun ik erger me soms wel aan een buikje die ik dan heb dat zie je goed in shirtjes kan je me deze vragen beantwoorden

  xxxxkaty

 • Sophie schreef:

  Hee,
  ik ben 14 jaar ik ben 1.76 en ik weeg ongeveer 51 kilo dus mijn bmi is dus 17.5 ik heb dus onder gewicht tja kwil een iets strakker buikje maarja

  doei xxx

 • dik of dun? schreef:

  Heee,
  ik ben 13 jaar en ongeveer 1,75 en weeg 50 kilo ben ik dan dik?

 • mij schreef:

  Ik lees allemaal berichten van meisjes die 170 of langr zijn en minder dan 50 kilo wegen en dan zeiken ze over hoe dik ze zijn je wilt niet weten hoe onzeker dat anderen mensen maakt ik ben zelf maar 160 of iets langer ik weet het niet precies en weeg 50 kilo ik ben nu streng aan het lijnen ik eet zelfs niks meer en dat komt door al die meisjes die alleen maar kunnen zeuren over dat ze te dik zijn terwijl hun boten er aan alle kanten uitsteken !

 • Anoniem schreef:

  Haaj,

  Ik ben een meisje van 12 jaar, ongeveer 1,61 en ik weeg 53,8 kg.
  Mijn BMI zegt dat het een normaal gewicht is, maar ik heb hartstikke dikke dijen. Daarom denk ik dat ik wel te zwaar ben.

  Ben ik nu te dik of niet?

  Xxxx

 • browneye schreef:

  Ik ben 51 bijna 52 maar wat is dan het ideale gewicht…alles is gebaseerd op de jong volwassenen. Mijn lengte is 165 cm

 • Evy schreef:

  jij moet ook niet zeuren 50 kilo voor 160 is echt niet dik!!! dus je hoeft niet super erg te gaan afvallen echt niet. En als je gezond en niet te vet eet en lekker sport is er voor iedereen niks aan de hand

 • tja schreef:

  ik ben 1.51 ik weeg rond de 46 kilo maar me bmi zegt dat ik een normaal gewicht heb maar als ik naar me lichaam kijk voel ik me net een dik varken ik wil eigelijk wel wat afvalllen maar ik weet niet of dat slim is

 • Rosa schreef:

  Ik ben 170 cm, 54 kg (en 18 jaar).
  Ik zou er niet aan moeten denken om af te vallen! Ik ben uitgesproken slank/tenger en heb ook nog eens bijna geen borsten. 😉

  Ik ben eerlijk gezegd wel benieuwd hoe de kinderen hier eruitzien met een lengte van 175 en een gewicht minder dan 55, of een lengte van 170 en een gewicht minder van 50 of nóg minder. Zelf zou ik dan echt een skelet zijn, denk niet dat er nog veel over zou blijven!

 • Anoniem schreef:

  Hoi,
  Mijn vriendin is 18 en weegt 54 kilo en is 168cm groot.
  Ze vroeg zich af of ze nu tenger is of niet.
  Ze durft het niet te vragen, en ik zou niet het namelijk zelf niet weten.

 • Anoniem X schreef:

  ik het normaal als je 12 bent , en je 1.63 m bent ? te dik ?

 • goed? schreef:

  ik ben 186 cm en weeg 90

  ben ik te dik

 • osmo97 schreef:

  Hooi,

  Ik ben een meisje van 15 jaar, ongeveer 1,78 en ik weeg 67,5 kg.
  Mijn BMI zegt dat het een normaal gewicht is, maar ik heb hartstikke dikke dijen. Daarom denk ik dat ik wel te zwaar ben.

  Ben ik nu te dik of niet???

 • hooooiiiii schreef:

  hallo ik ben 16 jaar oud en ik ben 1,65 meter lang en ik weeg 52 kilo en ik heb bestwel dikke bennen :$ ben ik te dun?

 • A.s. schreef:

  ik ben een meisje van bijna 14 jaar, ik ben 158 cm en ik weeg ongeveer 42.5,a is dat te veel?

 • Iemand schreef:

  Als ik hier de reacties lees schrik ik me dood sommige hebben gewoon duidelijk ondergewicht en zeggen dan nog dat ze te dik zijn ga met iemand praten want dit klinkt anerexia achtig iedereen hier is bezig met afvallen zo was ik vroeger ook had overgewicht ik ben 165 meter en woog 78,8 vroeger en ik ben gaan afvallen woog erna nog 58 ik was er trots op enige nadeel was dat in de omgeving werd gedacht dat ik anerexia had ben daarna zonder reden bijgekomen woog toen 72 kilo en was nog gegroeid 167,5 meter ben op dieet gegaan in me uppie en woog toen nog 63 kilo en toen vond ik het genoeg maar toen kreeg ik medicatie en in middels ben ik 167,5 meter en 51,3 kilo iedereen om me heen denkt dat ik anerexia heb ik probeer bij te komen maar het lukt me niet meer en als ik bij kom bijvoorbeeld vijf ons ben ik het de dag erna alweer kwijt ik had aanleg voor dik te worden maar nu vecht ik om bij te komen en het wil bijna niet lukken en word steeds erger met afvallen en kans dat mijn medicatie word stop gezet word die gewoon heel goed helpt dus meisjes als jullie met afvallen en zo omdat jullie denken dat jullie te dik zijn let op liever een paar kilootjes meer dan te weinig mensen die spek op de heupen hebben zijn ook gezonder dan als de bottennuit steken daarbij nog niet over lichamelijke problemen gesproken ik heb veel last van duizeligheid snel misselijk met eten en geen eetlust ik eet tot ik buikpijn heb en de hele dag door voor bij te komen zelfs dit werkt niet na twee uur lopen of lang staan krijg ik enorme pijn in mijn rug . Ik heb overal op me lichaam donshaar gekregen die vaker ook donker zijn . Mijn suikerspiegel is vaak te laag mijn hartslag onderdruk en bovendrijven te hoog veen hoofdpijn en buikpijn steken in mijn borstkast onverklaarbare blauwe plekken flauwvallen zwart voor de ogen. Is dit wat jullie willen en kan jullie nog wat vertellen de meeste jongens willen geen mager persoon maar liever iemand met wat extra vet . Denk erover na afvallen is moeilijk maar bijkomen kan nog moeilijker zijn

 • Tedun / Te dik schreef:

  Ik ben 11 jaar
  Ik ben 1,58
  En weeg 44 kilo
  En myn BMI is 17,6
  Ben ik te zwaar?

  • Anoniem schreef:

   Hoi ik ben 11 jaar en ik weeg 56 kilo toen ik vorige week mijn gewicht bekeek weegde ik 59 kilo ben dus 3 kilo afgevallen maar nog steeds voel ik me dik heeft iemand tips voor mij? ik ben 1.55 m lang vrij klein voor een meisje van 11 jaar! Daarom wil ik afvallen zodat ik wat langer word kan iemand me helpen? XXX..Mij

 • Dikkiedik schreef:

  Hoi, ik ben een jongen van 14 jaar . Ik ben 1.80 lang en ik weeg 70.6 kilo. Ben ik te dik? Dat vroeg ik me namelijk af want ik heb nog al een dikke pens. Maar mijn broer is 15 is ook 1.80 en weegt maar 55 kilo. Dus ik heb het van een vreemde denk ik.

 • hassan schreef:

  ik ben 13 jaar en 1.70 en ik weeg 78 kilo dat is dikdus zeik niet met je 1.80 en 45 kilo

 • suusje schreef:

  ik ben 13 jaar en 1.70 cm en ik weeg 50 kilo, is dit te zwaar??

 • beniktedik schreef:

  ik ben 14 jaar

  ik weeg 96

  ik ben 1.76 lang

  mijn BMI is 30.9

  ben ik te zwaar voor mij leeftijd

 • Jillia schreef:

  Ik ebn 1.45 lang en weeg 28
  Ben ik te dun?

 • yara schreef:

  Lees gewoon de informatie die erbij staat dan weet je of je zogenaamd te dik of te dun bent. Hoef je niet perse in het openbaar te gaan vragen zodat je aandacht krijgt…gewoon checken dus.
  En als je dat nog niet kan lezen dan vraag ik me af wat je hier doet…waarschijnlijk te jong of – zoals vaker het geval is – aandachttekort.

 • Timmetje schreef:

  Hoi ik ben een jongen van 14 jaar, 1.73 lamg en ik weeg 78 kilo. Ben ik te dik? Waarschijnlijk wel want mijn vetrollen hangen al een beetje

 • dikkiedik schreef:

  Hey, ik ben 156 cm, 43 kilo& volgens mij ben ik egt superzwaar, ik wil heel graag afvallen maar dat lukt niet echt…

 • Anoniem schreef:

  Heey ik bn 1.65 lang en weeg 63 kilo
  maar afvallen lukt niet
  Wat moewt ik doen???
  Xxx

 • iamwhat schreef:

  Ik ben 15 jaar
  1,68 lang
  en en ik weeg 65 kilo
  ik wil graag afvallen wat voel me dik
  wat moet ik doen?
  ik doe aan hockey en doe dat 6 uur per week
  ook fiets ik elke dag anderhalf uur naar school en terug maar ik val maar niet af
  wat moet ik doen help me?

 • onzekermeisje schreef:

  ik ben 13 jaar.
  1,60 lang.
  en ik weeg 47 kilo.
  Maar ik voel me nog altijd te dik.
  Wat moet ik doen?

 • mayonaise schreef:

  Ik ben net 13 jaar, 1,70 m lang en ik weeg 54 kilo.
  Binnen een half jaar ben ik 14 kilo aangekomen maar ik weet niet waardoor.
  Ik zit op hockey en doe dit elke dag een paar uur. (2/3 uur)
  Ik voel me veel te dik maar kan er nergens achterkomen of ik dat ook ecjt ben!
  Ook fiets ik elke dag 5 kwartier naar school, heen en terug.
  En ik neem maar 2 maaltijden per dag, 2 broodjes+het avondeten. (altijd heel weinig want ik lust bijna niks)
  Mijn vriendin denkt dat ik overgewicht heb door mijn stevige benen en kuiten van het hockeyen.
  Al 1,5 jaar doe ik aan dieet maar ik blijf 54 kilo.

  Kan iemand mij tips geven om af te vallen en me vertellen hoeveel ik mag wegenn?

 • LOVE schreef:

  ja bent nog in de groei dus er kan nog van alles met je lichaam gebeuren als je maar genoeg beweegt niet te veel snoep eet en dus goed blijft eten en niet waar allen van alles wat lekker maar ongezond is te eten en als je maar niet van het snoep (en zo) kan afblijven kan het zijn het je een eetstoreniks hebt geeft niks maar je moet er wel wat aan doen want anders word je wel te dik je moet dan je probleem onder ogen zien en er met iemand over praten je kan er ook terecht bij een dokter of bij een nou veel vertrouwenspersoon als je er niet met je ouders over wil praten maar probeer het maar wat je al helemaal niet moet doen is het probleem ontkennen als je het al hebt
  NOU NOG VEEL SUCCES MET JULLIE PROBLEMEN
  XXX VAN LOVE

 • anoniem C schreef:

  hallo allemaal!

  als ik de berichten lees over meisjes van mijn leeftijd en lengte, denk ik dat ik zwaar ondergewicht heb..

  – 13 jaar
  – 1.60 meter
  – 39 kilo

  volgens BMI meters (ik weet dat je deze alleen kunt gebruiken als je uit de groei bent)heb ik een BMI van 14.5 of 15, erg laag..

  moet ik me zorgen maken, of is dit oké?

 • Arletta schreef:

  Hee dames, echt als je 1.70 bent en je bent 13 en je weegt 54 kg zeker niet dat je te dik ben dat ten eerste, ten tweede t gaat er om dat jeje goed voeld. De meeste mensen (jongens ook ja) willen echt geen mageresprietjes, en sws krijgen jullie nog een ‘vrouwen figuur’.

 • Miss.Elina schreef:

  Hallo ik ben een meisje
  ik weeg 31,7
  ik ben 139
  en ik ben 11 jaar

  ben ik te dik of gwn goed

 • Miss.Elina schreef:

  Hallo

  ik ben: 11 jaar oud
  ik ben: 1.39 meter
  en ik weeg: 31,2 en soms 31,7
  mijn BMI is: 16.41

  ben ik te zwaar??\
  aub reageer ff

 • Anoniem schreef:

  Hallo Allemaal,
  Ik ben bijna 11 en ik ben 1.65 lang en ik weeg 50 kilo is dat teveel

 • els schreef:

  ben een vrouw en weeg 58kg 170 lang en heb diabetes hoe kan dat ?

 • een normaal iemand. schreef:

  niemand moet op zijn 11e jaar al over zijn gewicht in zitten… je meot genieten van hoe het is. gewicht is neit alles… en als je als meisje 1,65 en 50 kilo weegt dan is dat goed al weeg je 70 kilo en ben je 1,75 dat is ook goed.. jullie meoten gewoon naar buiten gaan en niet achter de pc zitten en zeuren over je gewicht.. ga tog lekker buiten spelen en geniet.

  je kan altijd nog zeuren dus geniet!!!

 • Kitty schreef:

  Ik vraag me heel erg af waarom al die kinderen hier zich zó ontieglijk zorgen maken over hun gewicht? Ik vind dit toch eigenlijk erg zorgelijk om te zien dat jongens en meiden tussen de 10 en 16 zo druk bezig zijn met ‘ben ik te dik?’
  Waar dit vandaan komt snap ik daarentegen erg goed, want zo staat het helaas gesteld op de scholen; ben je ‘te dik’ dan hoor je er niet bij.
  Nou jongens en meiden, als jullie echt bang zijn dat jullie te dik zijn praat er dan over met jullie ouders of huisarts, want die kunnen jullie niet alleen vertellen of het zo is, maar ook hoe je er wat aan kan doen OP EEN GEZONDE MANIER!
  Zelf ben ik 21 jaar, 1.58m en 75kg, ik ben te zwaar en dat ben ik mijn hele leven al. Ik heb altijd op ‘mijn eigen manier’ geprobeerd af te vallen, ook door vragen te stellen en advies op te volgen van forums en dat werkte averechts. Nu sinds een jaar (ongeveer) ben ik advies op gaan volgen van mijn huisarts en ik ben al ruim 20kg kwijt! 🙂

  Ik hoop echt dat de kinderen hier een beetje slim zijn en hierover na gaan denken, want niemand houdt van skeletjes 🙂

 • anoniem schreef:

  Ik ben jongen 16 jaar en ik weeg 43 kilo heb ik dan ondergewicht?
  ik eet gewoon super veel en super goed

 • anoniem schreef:

  Ik ben een jongen 16 jaar ben 1.81 lang en ik weeg 43 kilo ik eet gewoon super veel en goed maar heb ik ondergewicht?

 • Bo schreef:

  Hee,
  Ik ben een meisje van 1,63 en ik ben 13 jaar. Ik weeg 48. Is dat niet veelste veel want ik denk namelijk wel

 • anoniem schreef:

  faka,

  Ik weeg 90 kilo
  Ik 1,75 M
  en ik ben 14 jaar oud

  het probleem is dat ik geen ene vetrol heb maar wel veel spieren. Hoe zit dat ben ik dik of ben ik gewoon heel sterk en groot?

 • Anoniem schreef:

  Ik ben een meisje van 10 weeg 31 en ben 140lang ben ik te zwaar en ja hoeveel moet ik afvallen

 • Jo schreef:

  Heeey,

  Ik ben een meid van 17 jaar, ben 1.51 meter en weeg 58 kilo. Duidelijk te zwaar 🙁
  Maar wat is dan een goeie gewicht voor mij??
  alvast bedankt

  xx

 • Anoniem schreef:

  Hallo,

  Ik let al sinds.. mijn 9e ofzo op mijn gewicht.
  Ik vind mezelf al heel lang te dik en dat maakt mij ook best ongelukkig. Eigenlijk ben ik helemaal niet dik.. ik heb zelfs bijna ondergewicht, toch snap ik dat niet want als ik mezelf met andere meisjes vergelijk heb ik geen strakke buik en hun wel. Ik ben nu 1,66 lang en ik weeg 54,9 kilo. Mijn BMI is altijd ongeveer 18/19 ik heb een tijdje 53 gewogen eb daar wil ik graag weer naar toe. Ik heb nou een betere manier gevonden om af tevallen, ik eet s’middag niets meer s’avonds als ik thuis kom zo min mogelijk en voor de rest ook niets extra’s.

  Groeten mij 😀

 • Anoniempje schreef:

  Iedereen overreageert over te dik zijn.
  Zelf ben ik 14 jaar, ik ben 163 lang en ik weeg 75 kilo.
  Ik stijg nogal boven de maximale gewicht.
  En ben ik super dik?
  Nee, het kan ook door spieren komen, wat bij mij (gedeeltelijk) het geval is. En je hebt eenmaal andere lichaamsvormen, dus maak je er niet druk om! Maar probeer wel te sporten en probeer je van de snoep af te houden, want ik geef toe dat ik vaak aan de snoeplade zit 🙂

 • anoniempje schreef:

  ik ben best dun, ik heb ook problemen gehad met menstruatie. Maar nu alles weer goed is begin ik toch te twijfelen. Ik ben niet te dik, maar ik heb een best wel zwaar gewicht.. Ik ben 1.68 en ik weeg 48 kilo. Nu probeer ik rustig aan iets af te vallen maar niet te zwaar
  xxx

 • Mis piggy schreef:

  Ik ben 137cm weeg 32 en ben tien maar ik weeg al best zwaar ik ben de zwaarste en de dikste bij mij os iedereen iets in de twintig daarom noemt iedereen mis piggy dat had ik verzonnen ik heb 10 cm vet echt waar geloof het mar hoe kan ik afvallen zonder dat iemand het door heeft ik turn al wel 5 en een half uur in de week

 • Anoniem schreef:

  Heey…

  Ik ben 15 jaar
  1.77 en ik weeg 64 kg…
  Mijn vraag is nu ben ik te zwaar?

 • anoniem schreef:

  hallo…

  ik ben 13 jaar
  1,78 t/m 1,80 en weeg 72,5
  ben ik te zwaar??
  ik vind van wel

 • anoniem schreef:

  ik ben 12 ik ben 1.57 lang ik weeg 53 ben ik te zwaar ik weet hen niet sommige mensen zegen van wel maar sommige niet ik weet het niet meer

 • anoniem 1102 schreef:

  Ik ben een meisje van 13 van 1.60 lang. Ik weeg 65 kg,jaren dacht ik dat ik met overgewicht zat. Want ik ben wel een beetje mollig.Maar toen deed ik de test, en blijkbaar heb ik geen overgewicht. maar ik wil er graag slank uitzien.
  Heeft er iemand tips ????

 • anoniem schreef:

  Dus ik zit met het zelfde probleem, ik ben een meisje van 1.62 lang en ik weeg 62 kilo. Terwijl ik dat erg zwaar vindt zeggen ze hier boven dat ik normaal gewicht heb en dat vindt ik dus echt niet zo. Wie kan me helpen???

 • Anoniem*0* schreef:

  Ik Ben 11… En Ik Ben 1,62 Cm … Ik Weeg 49,2 Ik Vind Mezelf Wel Dun Ten Opzichte Van M’n Vriendinnen Maar Ik Vind Me Dik Ten Opzichte Van Meisjes Van Mijn Leeftijd.., Dus Wat Ben Ik Nou??

 • Anoniem schreef:

  Ik ben 1.68 m lang en weeg 76 kg ik vind mezelf echt veel te zwaar, soms durf ik niet eens te gymen of te sporten.

 • anoniemmm schreef:

  ik ben 14 en weeg 63 kilo en ben 168 cm ben ik te dik?

 • ambertje schreef:

  Hoi ik ben 13.5 jr ik ben 1m57 groot en weeg 46 kilogram is dit te veel?
  Ik eet wel gezond maar sport amper.
  xxx bedankt

 • ik schreef:

  Ik weeg 85 en ik ben 1.73! Ik ben 13 jaa ik ben te zwaar wat nu…

 • Anoniem schreef:

  Hoi ik ben 12 jaar en ik weeg 34 kilo men bmi is 15m wat nu?

 • ????????????? schreef:

  hey ik ben 12 jaar en weeg 45 kg en meet 1m 63 ben ik nu te dik ????????????

 • Anoniemeboy schreef:

  Hoi

  Ik ben een jongen van 15 jaar. Ik ben 1.79m lang en ik weeg maarliefst 90 kilo. Ik ben altijd al zwaar geweest,maar sinds ik op de middelbare school zit ben ik heel wat kilootjes aangekomen. In 3 jaar tijd ben ik 40 kilo aangekomen. Kan iemand me uileggen hoe dit kan?

 • ik dus schreef:

  Jongens die hele BMI is complete onzin.
  let daar nu niet op heb je spieren heb je volgens de BMI overgewicht.
  Ben je fijn gebouwd heb je onder gewicht
  Ben je aziaat klopt er al helemaal niks meer van.
  Pak een spiegel en bekijk jezelf
  Zie je er te dik uit ?
  Of is je buik juist ingevallen ?
  ok dan is het tijd om er wat aan te doen.

  BMI Bekende Middelmatige Idioterie

 • anomienpje_xxx schreef:

  ik ben 12 jaar
  en weeg 45 KG
  en me lengte is 1,62
  ben ik te licht of zwaar ik wil graag 40 wegen

 • Dikkerd schreef:

  Ik ben bijna 14
  Ik weeg 55 :'(
  & ben 1m62 :'(
  Ik ben echt zot depressief elke avond als ik in de spiegel kijk barst ik uit in tranen 🙁 wrm ben ik zo dik 🙁

 • ben ik dik of nietxxxx schreef:

  Ik ben een meisje van 13 en ik ben 1.63cm lang
  en ik weeg 52 kilo. Is dat veel???? Al vast bedankt xxxx

 • geheim schreef:

  Ik ben een jongen van 12 jaar en ik weeg 30 kilo is dat oke?

 • heleen schreef:

  ik ben 12kilo afgevallen in een jaar en weeg nu 51kilo voor 1m70 ik heb dus ondergewicht en toch zie ik er zwaar uit ik weet niet meer wat ik moet doen nog meer afvallen???

 • Me schreef:

  Ik ben 12 jaar oud ik ben 1,65 m lang en ik weeg 53 kg. Mijn BMI is 19,5
  Ik hockey 3x in de week en ik fiets elke dag 26 km naar school.
  Toch Vind ik mezelf te dik en ik wil heel graag afvallen maar het lukt me niet om minder te snoepen. Ik heb hele brede heupen en er zit vooral veel vet aan hoe kan ik afvallen en zorgen dat het vet van m’n heupen afgaat zonder het erover te hebben met m’n ouders.
  Ik kan het niet goed vinden met me ouders dus daar heb ik in dit geval niks aan ik wil en ik ga het er niet over hebben met ze! Hoe kan ik
  Dunner worden en het vet van m’n heupen afkrijgen en afvallen??

 • dik schreef:

  ik ben 19 jaar en ik weeg 60 kg.
  Ik ben 158 cm en ik ben dik aan mijn buik, billen en gezicht. Ik ben al maanden met dit gewicht en ik wordt dikker met de week precies. Wat is mijn probleem?

 • EMMA schreef:

  ik ben 12 en ben volgens mij te dik ik heb een flubber buik dat heb ik echt en dikke benen als ik spring flubbert mijn lichaam maar mijn bmi is goed ik snap er niks meer van?

 • dik schreef:

  heyy
  ik ben een meisje13 jaar en ik ben 1.65 en ik weeg 65 kg ik heb overgewicht maar elkedag kom ik wel een kilo aan hoe kan ik dit stoppen??? xxx ikee

 • fat schreef:

  Heyy ik ben een meisje van 13
  een maand geleden ging ik shoppen toen paste ik alles en zat niks strak ik heb toen een broek gekocht die best wel groot was voor mij en ik had em gistet voor et eerst aan en toen vloog de knoop er af en ik scheurde er uit ik ben trug naar de winlel gegaan enzo ik mocht een nieuwe uitzoeken van men ma en paste alleen xxl wat echt heel groot is en zelf deze broek hangen er vetrollen overheen maar ik ben dus in 1maand 28kilo aangekomen ik heb nu overgewicht moet ik me zorgen maken?? X

 • Iemand schreef:

  Hey

  Ik ben bijna 14 en ik ben 1,70 cm en ik weeg 65 ik vind me zelf veel te zwaar ik wil graag 40 wegen te weinig????

  Plzz help me
  Xxxxjes iemand

 • een jongen schreef:

  Ik weet niet of ik te dik ben ik heb een taille van 70cm ik ben 156cm lang en weeg 43kg en ben net 13 jaar

 • Ik schreef:

  Ik ben bijna 14 en ik ben 1.57 Lang en 44 kg ben ik Dan dik voor mijn leeftijd

  • anoniem schreef:

   hey, ik ben een meisje van 11 jaar ik ben 1,45 m lang en ik weeg 43 is dat te dik? mensen op school vinden me gwn normaal in de ggd stond heel groot IETS overgewicht ik doe mijn best om af te vallen maar het lukt niet….. vanaf nu ga ik alleen maar water drinken en elke dag jogge minstens een uur ik vind me zelf veel te dik! ik ben te dik ik blijf te dik voor altijd wedden!…. waarom ben ik te dik waarom ben ik niet als de anderen gewoon normaal lekker dun ik wil niet eens meer een bikini aan……..doeii xxx mij!

 • Hoi schreef:

  Hoi ik ben 10 jaar ik ben groot voor mijn leeftijd ben 169 cm ik weeg 49 50 zoiets ben ik te zwaar ik sport6x inde week en spieren wegen toch ook wat mij probleem is is dat ik dikke benen heb vindt ikzelf wat moet ik doen

 • Dikie dik schreef:

  Heey ik ben 15 jaar en 1,57 lang en ik weeg 52 kg ik vind dat best zwaar maar mijn. Bmi is wel goed ik wil graag naar de 47 kg en ik heb ook best een vet rol op me buik als ik sta dan zie je hem niet echt maar als ik buk is hij echt vet Dik en ik heb ook best veel vet op me heupen en me kont is ook aan de dikken kant en me boven benen ook dus ik snap ook niet dat mijn bmi goed is want ik ben best wel dik ik probeer door situpss een beetje vet kwijt te raken maar het lukt nog niet egt hebben jullie nog wat tips ?? Vonden jullie me te dik. ???

 • meisje met een probleem schreef:

  Ik ben 12 jaar en word bijna 13.. ik ben ongeveer 1,60 m en weeg 59/60 kg.. ik voel me zo dik maar weet niet hoe ik eraf kan komen.. pls HELP ME! :'(

 • emma schreef:

  hallo ik ben emma en ik ben 1,65 lang en ben 14 jaar en ik weeg 57 Kilo is dat te zwaar?

 • Meliss schreef:

  Ik ben een meisje van 14 jaar en weeg 45 kilo, in mijn klas zijn alle meiden wat vorser.
  Ik voel me niet prettig hierbij vooral biet bij gym want hun hebben allemaal al behoorlijk wat borsten en ik heb nog bijna niets.. Heeft iemand wat tips voor me ?

 • nana schreef:

  ga aan het lijn als het echt nodig is van je dokter. als het wel zo is. ga elke dag snacken. dus geen 3-grote maaltijden. maar kleine tussendoortjes. (geen chocolade maar fruit of zo) voor het eerst moet je gewoon aan wennen. maar na een tijd is het al goed. dan ga op zoek naar een sport school of naar een site die je help met lijnen. je kunt het na doen. het is soms erg zwaar. als je dit elke dag volhoudt kun je na een week je gewicht checken. maar check niet elke dag je gewicht. onthoudt dit goed: altijd tussen door water drinken.

  Groetjes Nana

 • Lien schreef:

  Ik ben een vrouw van 31 jaar oud, 178cm lang en mijn BMI is 17 heb zwaar ondergewicht! Ik weeg al sinds mijn middelbareschool tijd rond de 55 kilo maar kom nooit meer aan dan een kilo of 2… Is dit heel erg schadelijk voor mijn lichaam?

 • Anoniem schreef:

  Even het rekenvoorbeeld:

  Je lengte is bijvoorbeeld 1.73. Dan doe je 1.73×1.73. Dit is 2.9929. Je gewicht bijvoorbeeld 65 kilo. Dan deel je de 65 kilo door 2.9929. Een BMI tussen de 18 en 25 is normaal.
  Een schatting maken zonder berekening is dat je ongeveer je lengte in centimeters mag wegen. En dan heb ik het over de laatste 2 cijfers. Bij 1.73 dus 73.
  Als je je lengte in het kwadraat doet (1.73×1.73) en dan de uikomst doe je x 25 dat is je maximale gewicht voor een BMI van 25. Wil je je minimale gewicht weten doe je het x 18.

  Mensen met ondergewicht probeer eens 3 maaltijden te eten per dag met 2 tussendoortjes. Daarnaast ’s avonds nog gewoon een stukje fruit te nemen. Eet dus gezond, maar neem niet de magere yoghurt of de light frisdrank.

  Overigens is het een feit dat aankomen moeilijker is dan afvallen. Ik moet afvallen dus voor mensen die ook moeten/willen afvallen; wees ‘blij’ dat het afvallen is;-)

  Succes allemaal

 • Dik meisje schreef:

  Heey ik ben een meisje van 15 jaar 1,55 lang en weeg 52 kg mijn bmi is dus goed maar ik zie er best dik uit

  heb best wel een dikke vetrol lijkt net een zwem band en me buik steekt ook erg uit heb ook veel vet op me heupen en me kont en me boven benen vooral aan de binnen kant waardoor ik moeilijk kan lopen maar hoe kan dat dat mijn bmi wel goed is ??

  Nog geen half jaar geleden woog ik nog 40 ik ben dus 12 kilo aan gekomen binnen een half jaar ik maak me echt zorgen

  Ik pas ook bijna nooit kleding want dan pas ik een broek kwa breedte is hij meer dan een halve meter te lang en dat heb ik ook met shirts

  Ik sport veel rij 5x per week paard en eet gezond en snoep niet veel

  Heel veel vriendinnen zeggen ook ik zou ff op internet kijken of je over gewicht heb en ik zou naar een dieetist gaan volgens mij ben je een veel tendik en heb jij geen overgewicht het lijkt wel zo of heb je je zelf wel is gewogen ik zal als ik jou was een beetje op je gewicht gaan letten en zelfs me mentor en me gym leeraar is naar me toe gekomen van ik zou het er met je ouders over praten want je bent aan de dikken kant

  Ik heb het met me ouders overgehad hun schrokken dat ik 12 kg was aangekomen en dat me mentor dat zij hun vonden me ook al aardig dik worden moet nu van hun meer op me gewicht letten als ik nog 1 kilo aan kom moet ik naar een dieetiste en dat wil ik echt niet en van me ouders moet ik zohi zo iets aan al dat vet doen en mag van hun af vallen als ik maar niet zwaarder wordt

  Ik moet nu ook elke week op de weegschaal staan met me ouders er bij en dan maar hopen dat ik niet ben aangekomen want dan heb ik echt een probleem

  ik vind het egt niet meer leuk ik wil er echt iets aan doen ik word er alleen maar onzeker van hebben jullie als je blieft tips ik wil echt dat vet kwijt en ik wil echt niet naar een dieetiste

  • Leslie schreef:

   Schat, er is niks aan de hand.
   Volgends de tabel van het TNO heb je met jouw BMI (21,6) op jouw leeftijd een gezond gewicht. Wel is het belangrijk dat je oplet dat je niet te veel gewicht blijft aankomen.
   Maar als dame in de groei gaat het af en toe gewoon zo, je ontwikkeld nu eenmaal vrouwelijke vormen en al dat gedoe. Kijk naar je lengte, ben je langer geworden sinds je gewichtstoename? Zijn je heupen breder? Borsten groter?
   Een diëtist bezoeken kan handig zijn, om te kijken of er idd iets aan de hand is OF dat je ouders en docenten zich onnodig zorgen maken.

 • Anonien schreef:

  Ik ben een meisje van 13 ik ben 1.50 en ik heb ondergewicht maar toch heb ik veel vet op mijn buik, kan dit komen omdat ik best klein ben???? Ik zit er echt mee want ik durf niet meer te zwemmen en zo wat kan ik doen want afvallen heeft geen zin want ik heb al ondergewicht

 • hoi schreef:

  hoi,
  ik ben 14 jaar en 1,7 meter en ik weeg 53 kilo.
  mijn bmi is 18,3 dat is dus goed.
  maar ik vind mezelf nog steeds niet helemaal perfect.
  ik zou liever nog dunner zijn, wat moet ik doen?

 • Anoniempje schreef:

  Hoi ik ben een meisje van bijna 14 en ik ben 170. Ik weeg 57 kilo. Mijn bmi is 19,3 dus dat is gewoon goed.
  Ik vind dat ik wel te dik ben want ik zie wel een beetje vet aan mijn buik zitten. Mijn vriendinnen zijn allemaal wel iets dikker dan ik maar een heleboel mensen uit mijn klas zijn dunner.
  Niemand heeft ooit tegen mij gezegd dat ik dik ben maar ik vind wel dat ik teveel vet aan mijn buik heb en dat mijn benen te dik zijn.
  Ben ik te dik?
  -x- anoniempje

 • Anoniem schreef:

  Hoi ik ben een meisje ik ben 11 jaar oud
  Ik ben 1,46 lang en weeg 35 kilo
  Ik vind mezelf super dik!

 • ik vind me zelf dik schreef:

  ik ben 14 bijna 15 ik weeg 49kg maar ik zef gwn altijd 50 kg ik ben 1,61 cm en mijn bmi is 19.3dus normaal gewicht ik heb geen vet ofso maar ik vind me zelf dik all mijn vriendinnen zijn jaloers zeggen ze en sommige zeggen zelfs dat iik zo lekker ben maar ik haat me zelf jongens zeggen het ook dat ze me wille neuke voor mijn lekker lichaam maar ik ben onzeker 🙁 help

 • Lala schreef:

  is een taille van 31 inch goed voor een meisje van zestien

 • Anoniem schreef:

  Hoi, ik ben 13 jaar. Ik ben 173 cm lang en weeg 57 kg. Is dat normaal? Ik voel me namelijk nogal dik…

 • Anoniem schreef:

  Haai mensen il ben een meisen van 11jaar. Ik ben 1.61 lang en weeg 66 kilo. Ik heb veel site s bezocht ik wil weten hoeveel kilos overgewicht ik heb

 • Izzie-mee schreef:

  Beste meiden en heren,

  Maak je a.u.b. niet te druk over jullie gewicht!! Al helemaal niet als je jonger dan 16 bent, je groeit nog!!
  Ook hangt hoe je eruit ziet ook af van je lichaamsbouw, je kan endomorpf, ectomorpf of mesomorpf zijn. Figuur speelt ook een rol, peerfiguur, appelfiguur, rechtfiguur, etc. En je bent nog in de groei, de kans dat je lichaam nog veranderd en die opgeslagen energie (dat is wat het is!!!) nodig heeft is groot.

  BMI is in dit geval nog niet betrouwbaar, de regel van tussen de 18,5 en 25 geldt pas als je ouder dan 18 bent…

  Voor afvallen, niet doen!! Niet aankomen is beter, je groeit nog. Als je toch wilt afvallen; eet veel groente en fruit, beweeg genoeg en eet geen/zo min mogelijk bewerkte suiker en verzadigd vet (hiervan wordt je dik).

  En geniet gewoon van je lichaam, hoe het er ook uitziet, je moet er nog je hele leven mee doen. Wees er zuinig op, het is je tempel!

 • Izzie-mee schreef:

  Ik wordt trouwens al tijd weer vrolijk als ik plaatjes zie van PLUS-size modellen 🙂
  Prachtige, zelfverzekerde vrouwens met meerdere maatjes meer! Vol is mooi!

 • Izzie-mee schreef:

  To all the girls that think you’re ugly because you’re not size 0, you’re the beautiful one. It is society who’s ugly.

  ~Marilyn Monroe

  Denk eraan, de gemiddelde Nederlandse vrouw is echt geen ‘size zero’ en elk fotomodel wordt gephotoshopet.
  De maatschappij is lelijk, jullie niet!

 • dikki dik schreef:

  ik ben bijna 14 en ik weeg 39 is dat zwaar want ik voel me net een dikke koe

 • Izzie-mee schreef:

  Als je korter bent (als meisje) dan 1,29m heb je overgewicht, als je langer bent dan 1,58m heb je ondergewicht… Maak je niet druk! Gewicht is maar subjectief en je zult je veel gelukkiger voelen als je jezelf leert aanvaarden zoals je bent.

 • Izzie-mee schreef:

  De gemiddelden van de Nederlandse vrouw;
  Kledingmaat 42
  Lengte 1,69m
  Gewicht 79kg
  Schoenmaat 39
  Cupmaat 75C

  Helemaal niet zo dun dus!! Als je de BMI uit deze lengte en gewicht berekend kom je uit op 27,7… Licht overgewicht dus..

 • Izzie-mee schreef:

  Van het TNO, zodat jullie zelf allemaal kunnen kijken of jullie subjectieve gedachten kloppen met objectieve feiten!

  http://m.tno.nl/content.cfm?context=%20thema&content=prop_case&laag1=891&laag2=902&laag3=70&item_id=1141

 • Izzie-mee schreef:

  TNO heeft hele goede groeicurves waarop je kan zien hoe je lengte, gewicht, BMI ect. zijn vergeleken met het statisch gemiddelde.

  Ook; kleding doet ongelofelijk veel voor je figuur. Zoek sites die uitleggen welke kleding je bij welk figuur-type het beste aankan.
  En welk seizoen ben jij? je seizoen bepaalt welke kleuren je het beste staan.
  Wat voor een make-up kan je het best opdoen?
  Het gaan om camoufleren van je mindere punten en het accentueren van je mooie punten!

  You’re not perfect, you’re unique- Thats better!!

 • Izzie-mee schreef:

  Op http://www.runinfo.nl kan je uitrekenen hoeveel kcal je op een dag nodig hebt, wat je gewicht is bij een bepaalde BMI, wat je verbrandt bij een bepaalde sport, etc.

  Heel veel interessante berekeningen.

 • Mary-Ann schreef:

  hey

  Ooit dacht ik dat ik te dik was ( 1 meter 60cm 60kg) , ik ben toen gaan afvallen totdat ik een gewicht bereikt had tot 43kg. zo en nu ben ik wel dun. Maar sindsdien noooooit meer ongesteld geworden, en heb donshaartjes op mn hals en kin en wangen. of ik ooit nog wel zwanger kan worden is maar de vraag. en ben nog maar 24 jaar

  slank zijn is niet alles.Nu ik terug kijk, had ik het anders gedaan.

 • anoniem schreef:

  Hallo
  Ik ben 12 jaar
  Ik heb broek maat 42, ik heb in shirt en maat L.
  Ik weeg 80 kilo, en ik ben 1,65.
  Ik heb een dik buikje.
  Ook heb ik 4 vetrolletjes.
  Dus ik ben te dik toch??

 • meisje met problemen schreef:

  Hallo ik ben een meisje van 15 jaar en ik weeg 53 en ik ben 1.60 ik voel me echt heel dik. Ik sport niet en ik durf nooit te zwemmen. Ik wil graag tien kilo afvallen maar het lijkt alsof ik het gewoon niet kan. Hoe zijn jullie afgevallen? Wat is jullie eetpatroon en hoeveel in de week sporten jullie? Help me alsjeblieft ik weet niet wat ik moet doen ik huil elke dag in me bed en ga ook niet meer naar buiten …

  • ikhelpjewel schreef:

   Dat si echt niet waar ! Jij bent echt niet te dik ga ook niet afvallen schaam je er niet voor. Ik ken iemand 12 jr en die weegt iets van 62. Je moet niet binnen blijven ga buiten lopen dat is gezond, en het helpt voor conditie ga soms fietsen ofzo. Dan verbrand je calorieën.

 • anoniem schreef:

  Ik ben een meisje van 14 en ik ben 1.73 lang en weeg 72 kg. Ik heb een gezond gewicht maar ik wil graag 57 kg wegen. Ik heb namelijk wel brede heupen en dikke benen 🙁
  ik heb soms (vr)eetbuien en dan eet ik al snel dingen die heel erg veel vet bevatten enzo. Daarna voel ik me heel slecht en kots ik het eruit. ik weet dat dit heel slecht is en ik heb er ook al een stuk minder last van dan een jaar geleden. maar toch wil ik er helemaal overheen zijn en niet meer van die (vr)eetbuien hebben. hebben jullie tips???? Groetjes een onzeker meisje.

 • Tabitha schreef:

  Hoi allemaal,
  Ik ben bijna 18 en ik heb een heleboel pillen geslikt tijdens m’n leven (waarom is een lang verhaal). Mijn pillenmenu bestaat uit concerta en risperdal (en de pil en melatonine maar dat doet er niet toe). Concerta heeft als bijwerking dat je geen honger meer voelt. Risperdal heeft als bijwerking dat je geen dopamine meer aanmaakt (dit is handig als je tics hebt, maar het voorkomt dat je van eten geniet)

  Ik heb daarom jaren gegeten omdat het moest en at vaak weinig omdat ik andere dingen te doen had. Ik ben 1,79 en weeg 57 kg. Ik woog eerst 50.

  Ik wil graag even wat zeggen tegen de onzekere meisjes hier. Ik ben ergs slank. Ik heb nauwelijks vet, een platte buik en m’n dijen raken elkaar niet als ik sta. Klinkt mooi? Nee.
  Ik heb het altijd koud, heb erg kleine borsten en ik heb pas sinds kort die rondingen die jongens zo graag zien. Verder kan ik me (ook met concerta) slecht concentreren.
  Ik heb twee vriendjes gehad. De eerste was net zo gebouwd als ik. Onze BMI’s verschilden maar 0,2 ofzo. Hij zag eruit als een wandelend skelet. Ik niet, ik zag eruit als die neppe modellen die altijd gephotoshopt zijn. Bij hem zagen ze dat hij te mager was, maar bij mij niet. Dat komt door de media.
  De tweede vond mij veel te mager. Hij bleef me volstoppen met voedsel. Deze had ook ondergewicht maar Hij was gespierd dus hij had een goed BMI. Ik was heel onzeker over mijn borsten en hij zei dat ik dan meer moest eten. Nadat het uitging ben ik begonnen met veel te eten en ik ben van 50 naar 57 kg gegaan.
  Beide exen zijn nu goede vrienden van me en ze zijn allebei erg positief over mijn nieuwe rondingen en het dunne laagje vet over m’n botten. Wat ik hiermee wil aantonen is het volgende:

  Mannen zoeken niet naar een zak met botten. Rondingen zijn goed en dun zijn heeft veel nadelen. Bovendien zijn de mannen die in modebladen kijken niet in vrouwen geinteresseerd (niet beledigend bedoeld tegenover homoseksuelen en mannelijke lezers van modebladen). In principe willen mannen een gezond lichaam. En mannen zijn niet zo kieskeurig als vrouwen denken. Sommige wel, dat geef ik toe. Maar de mannen die een serieuze relatie willen zullen gaan voor een meisje waar ze van houden, niet voor een meisje wat vooral mooi is. Beauty captures the eye, personality captures the heart.
  Als je gepest wordt ligt dat niet aan jou. Onthou één ding: verander alleen voor de mensen die ook voor jou zouden veranderen. Deze jongens zijn vaak onzeker en denken dat ze nooit een vriendinnetje zullen krijgen. Om die angst te verbergen pesten ze elk meisje wat er onzeker uitziet en wat iets heeft waar ze haar op kunnen pakken. Zo laten ze zien dat ze een keuze hebben. Die hebben ze: hun linkerhand of toch de rechter?

  Laat jezelf nooit maar dan ook nooit door deze jongens in de war brengen. Je bent mooi zoals je bent. Probeer daarom alleen af te vallen als je ongezond dik bent en je zeker weet dat je niet meer groeit. Op het moment dat je groeit en niet zwaarder wordt, wordt je dunner.

 • Anoniem schreef:

  iedereen is dik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • maud schreef:

  ik ben 9, ben 1,48 en weeg 44. ben ik te dik?

 • Anoniem schreef:

  Ik weeg 73kg en ik ben 11 ben ik dik

 • ... schreef:

  Ik ben 13, en ik weeg 54 kilo. Ik vind mijzelf te zwaar, maar van die testjes zeggen ze dat mijn gewicht gewoon goed is. Ook vind ik mijn bovenbenen te dik. Ze hebben een ‘omtrek’ van 51 cm. Mijn vriendinnen zeggen ook gewoon dat ik niet dik ben.

 • ja schreef:

  ja dat ben je.

 • 1988 schreef:

  Bmi 18 is nogal achterhaald, vanaf bmi 18,5 is pas gezond en dan nog is voor het gros van de mensen een bmi vanaf 20 pas gezond en functioneert je lichaam niet goed op een lager gewicht. Je kan ook niet alleen uitgaan van bmi, je vetpercentage is ook belangrijk.

  Daarbij alle kinderen die zich hier zo druk maken om het gewicht… Jullie zijn nog in de groei, dan gebeurt er van alles met je lichaam. De vraag of je te dik bent kun je zelf ook uitzoeken lijkt mij, en dan weet je zelf ook of je gewicht gezond is of niet.

 • halima schreef:

  hallo ik ben een jonge dame van 23 jaar ik ben 1.69 cm en ik woog eerst 86 kg en nu 78 kg is dat zwaar voor mijn leeftijd en lengte ? Groetjes van halima

 • annoniempje schreef:

  hallo
  ik ben 11 en ik weeg 73 kilo vinden jullie dat zwaar???
  groeten mij

 • Caprice. Angelina schreef:

  Haii, ik ben 13 jaar en ik ben 1,62 lang en ik weeg 60 kilo.. Dus ik heb behoorlijk veel overgewicht (vind ik en mn moder zegt het ook). Ik ga nu geen snoep,koek of ijthee enz. meer eten of drinken.. En nu maar als ik wakker word 1 broodje met pindakaas en daarna tussen de middag op school ( zit nog op basisschool groep 8) 1 koekje en als ik thuis kom nog 1 broodje en als ik s”avonds ga eten dan doe ik alleen nog maar groete of fruit eten en als het friet is eet ik het gewoon niet meer op.. Is dat wel goed, Ja togg ??

 • Doet er niet toe schreef:

  Op de ene site staat dat ik te dik ben en hier dat ik een normaal gewicht heb, maar wat in nu waar? Want die site ziet er ook gewoon betrouwbaar uit.

 • Tineke schreef:

  Ik ben 155 cm lang, weeg 48 kg en heb 43 %body fat ben ik nu te dik,ik heb een buikje en vet op heupen zou ik skinny fat kunnen hebben,zo ja hoe krijg ik dat weg?

 • Tineke schreef:

  Je hebt helemaal gelijk,alles is alleen maar op het uiterlijk gericht in
  In deze tijd.maar innerlijk is evenzeer belangrijk,het is gewoon zo.waar jij je goed bij voelt.,is gewoon oke,groetjes tineke

  • anoniem schreef:

   ja ik ben wat aan de zware kant en ik ben aardig tegen iedereen in me klas en iedereen doet kut tegen mij maar de kinderen die super irritant doen die zijn natuurlijk weer leuk

 • skinny schreef:

  ik ben 1 meter 66 lang en ik weeg 48. zelf vind ik dit veel te veel. wat kan ik er aan doen om het weg te krijgen?

 • Anoniem schreef:

  ik ben liza ik ben 13 jaar ik ben 1.65 en 37 kilo ik vind mezelf te te dikk

 • Jj schreef:

  Wat??! Dit is helemaal niet te dik, waarom denk je dit?
  Het is zelfs beter als je bijkomt!
  -Jj

 • maakt niet uit. schreef:

  Ik ben 10 jaar en ik weeg 31 kilo op Google stond dat als je 10 bent dat je 40 kilo ongeveer moet wegen weeg ik goed?

 • Anoniem schreef:

  meneer de dokter ik ben 10 jaar en ik weeg 50 kilo en ben 1 meter 50 heb ik overgeewicht
  een anomien van 10

 • Anoniempje schreef:

  Ik ben 10 jaar en weeg 50 kilo en ben 1 meter 50 heb ik over gewicht ja of nee snel een bericht terug a.u.b. een anonimpje

 • Anoniempje schreef:

  ik weet het ook niet mischien weet hoi zegt het wel\

 • te dik schreef:

  Hoi
  ik ben 12 jaar en 10 maanden oud ik ben een meisje
  ik weeg 65 kilo en ik ben 160 cm groot
  mijn bmi is 25
  Ik ben mijn hele leven al veelste dik en ik weet eigenlijk niet wat ik moet doen!
  Ik wordt er telkens zo verdrietig van. Al mijn klasgenoten zijn zo dun en ik ben de enigste die een zwaar gewicht heeft . Mijn ouders zeggen dat ik ook te dik ben.
  Ik weet echt niet wat ik moet doen. Help me !!!!!

  Groetjes, een meisje die te dik is

  • :) schreef:

   hallo te dik
   wat jammer dat je er zo ongelukkig van wordt

   hier een paar tips om af te vallen ( het hoeft nog niet, wan tje bent nog super jong! geniet!)

   1. het kan zijn dat je nog groeit, en als je groeit wordt je natuurlijk langer, dus ook smaller omdat al je vlees of vet mee gaat. (lekker duidelijk gezegd haha)
   2. eet niet teveel snoep of chips of frisdrank (niet teveel suikers)
   maar ga het niet overdrijven tuurlijk mag je wel eens een snoepje tussendoor, maar eet geen stampotten snoep/suikers/ ongezonde vetten.
   3. ga minimaal een uur sporten per dag.
   4. eet gezond
   5. eet niet te weinig, eet 3 maaltijden en tussendoortjes (gezond bv: een appel of komkommer e.t.c)
   6. eet je maaltijden niet te snel.
   7. neem een goed ontbijt, met bv fruit ofzo
   8. verwen je zelf nog wel
   9. LAAT JE JE GEDRAG NIET VERANDEREN DOOR HET AFVALLEN!
   10. GENIET VAN HET LEVEN JE BENT 12 JE HEBT LATER NOG GENOEG TIJD OM AAN JE FIGUUR TE WERKEN.

   ps: wist je dat als je gaat afvallen cardio een belankrijke manier is (bv: hardlopen, fietsen) dat komt omdat je dan je vet in heel je lichaam verbrand.
   wist je dat gezonde vetten zoals bv de vetten in olijfolie, jou helpen met afvallen? dat komt omdat het je vetverbranding op gang zet. (ga nu niet een glas olijfolie drinken, dat is niet de bedoeling natuurlijk)

   wist je dat groene thee of munt thee of verse munt thee je ook kunnen helpen met afvallen? dat komt omdat het je spijsvertering op gang zet.

   groetjes 😉

   GENIET VAN T LEVEN JE BENT NOG EEN HARTSTIKKE JONGE MEID!

 • ikhelpjewel schreef:

  Beste Te dik,
  als je wilt afvallen volgen hier een paar tips:
  1. Eet geen snoep meer, nootjes mogen wel.
  2. Dus niet maaltijden overslaan.
  3. Niet te veel lijnen dik is mooier dan dun want je kan anorexia krijgen.
  4. Je bent goed zoals je bent misschien heb je wel veel spieren. En je moet niet verwachten dat je na 1 dag al heeel veel afgevallen bent.

  Groetjes ikhelpjewel

  ps: Ik word over 1 maand 12 en ik weeg 53 ben ik te dik? Ik ben 1.64 ongeveer lang.

 • Anonieme oma schreef:

  Per ongeluk kwam ik op deze site. Ik schrik van wat ik hier allemaal lees. Jullie zijn allemaal nog zo jong en nu al bezig met lijnen . Het maakt mij verdrietig! Ik denk aan mijzelf toen ik een jong meisje was. Ik ben mijn hele leven al bezig met afvallen en weer aankomen. Ik was een mollige baby, een mollige kleuter en later een wat te dikke basisschool leerling. Ik at hetzelfde als de rest van ons gezin. Mijn moeder was er altijd op gefocused dat ik niet teveel “slechte” voedingsmiddelen zou eten. Er was nooit te veel snoep in huis.maar ik was en bleef steviger dan mijn vriendinnetjes. Mijn moeder was heel mooi slank en niet lang. Ze hield veel van mij, maar zuchte vaak als ik kleding moest passen. Op mijn heupen was het vaak te strak en moesten de naden uitgelegd worden, zodat het wat wijder werd. Ik had een heerlijke jeugd, maar mijn figuur maakte dat ik me minder mooi voelde. Ik werd ook maar 1.60 m lang. Op de middelbare school kocht ik stiekem snoep en weleens chips. Niet eens omdat ik vreetbuien had. Maar dan voelde ik me zo slecht dat ik dieetpillen kocht. Die hielpen totaal niet! Ik bleef wat mollig, maar had geen gebrek aan leuke vriendjes. Rond mijn 17 de had ik een normale maat 38. Ik bleef mezelf zien als te dik! Terwijl iedereen om mij heen vertelde dat ik echt mooi was. Ik denk dat als ik toen had geweten dat er anorexia bestond en hoe je door kotsen slanker kan worden, ik helemaal de fout was ingegaan en echt een patiënt zou zijn geworden! Ik ben voor tegenwoordig jong getrouwd en kreeg twee kinderen. Inmiddels ben ik de 60 jaar gepasseerd, oma van twee prachtige kindjes en nog steeds een dieet jojo. Mijn gewicht varieerd enorm en in maten uitgedrukt schommel ik tussen maat 38 en 42. Ik word jonger geschat, heb een gezicht zonder rimpels. En gisteren nog zei iemand tegen mij ; ” jij mag er echt nog wel wezen … !” Ik zou nog steeds slank willen zijn, voel me slanker gewoon beter. Maar als ik over mijn leven nadenk besef ik dat ik me nooit zo druk had moeten maken toen ik jong was. Nooit al die dieetclubjes had moeten bezoeken. Door al dat afvallen en weer aankomen heb ik mijn leven toch wel verziekt. Er zijn leukere dingen waar je je energie in kunt stoppen. Matig gewoon het snoepgedrag, eet gezond en ga sporten! En dat hoeft echt niet op een hippe sportschool te zijn. Ga gewoon eens lekker wandelen, touwtje springen of hoepelen zijn ook geweldig voor je figuur …. niet duur en nog leuk ook! Gun jezelf een keer in de week dat lekkere frietje, maar de andere dag niet meteen weer losgaan op allerlei lekkers. Het bij die ene dag laten om jezelf te verwennen. Per dag een koekje of snoepje, handje (ongezouten) noten . De verpakking weer meteen opruimen, want wat in het zicht staat, daar word je aandacht naar getrokken. Probeer “gewoon” gezond te leven. Heel vaak zie ik op straat pakjes met brood liggen. Moeders die dit met liefde ‘ s morgens hebben klaargemaakt voor hun kinderen. Jongelui die in een tussenuur met een hele zak chips op straat lopen of nog voor hun avondeten de snackbar bezoeken. Dan heb je aan tafel geen honger en krijg je niets gezonds binnen. Tegenwoordig is alles gebaseerd op mooi, slank en trendy. De modellen in de bladen zijn prachtig, maar vaak veel te dun. Of er wordt gefotoshopt. Ze doen er veel voor om zo slank te blijven. Dat is hun werk, de kleding die ze moeten aanpassen wordt geleverd in maatjes 34/36 samples. Een Doutzen zou iedereen wel willen zijn, maar zo’n mooi lijf is voor de meeste vrouwen niet weggelegd. Dus wijze raad van deze om … Leg de lat voor jezelf niet te hoog! Geniet van jezelf zoals je er nu uitziet. Kijk in de spiegel naar dat mooie jonge hoofdje van je! Zo jong en fris als je er nu uitziet … jij bent jij! Je mag er ook zijn! Ga leven en leuke dingen doen. Ik wens jullie een heerlijke jeugd! Veel liefs

  • afvallen schreef:

   hoi!
   wat fijn dat u dit met ons gedeelt heb.
   ik moet eerlijk toegeven dat ik er emotioneel van word.
   ik ben namelijk ook een meisje dat mezelf te dik vind en hoe vaak ik ook tegen me zeg nee, stop je bent mooi en geniet van het leven, ik vind mezelf nog steeds te dik. wat je hersenen wel niet kunnen doen!
   mensen zeggen altijd tegen me dat ik een verkeerd zelfbeeld heb, en ik wil het dan geloven, maar het lukt me niet:( ik ben er zo verdrietig over! en daarmee heeft u helemaal gelijk dat het je leven verziekt, want ik word er niet bepaald vrolijker van al dat afvallen. ik herken me er zelf echt in toen u als 17 jarig meisje ook zo over u lichaam dacht. Helaas weet ik nu wel van anorexia en boulimia af, het is vreselijk om jonge meiden zo te zien dat vind ik zelf ook, maar jammer genoeg heb ik mezelf zover gekregen om het uit te kotsen en minder te gaan eten, het is dat ik nog een moeder heb dat voor me zorgt anders was het niet goed gekomen. Dank u wel nogmaals dat u dit heeft gedeelt, ik vond het fijn hoe u er over vertelde en hoe u er zoveel spijt van heb dat je toen u zo jong was zoveel met uw lichaam bezig was.

   groetjes van een meisje dat zichzelf te dik vind.

 • afvallen schreef:

  hoi!
  ben een meisje van 14 jaar, mijn bmi is 19 (1,70 en 55 kilo)
  mensen vinden dat ik niet te dik ben, en ik eet ook super gezond, maar ik voel mezelf wel altijd dik en ik zie mezelf altijd dik, ik word er gewoon verdrietig van. Mijn vraag is nu aan jullie is een bmi van 19 en of 1,70 en dan 55 kilo te zwaar?

  en wat kan ik er aan doen, zodat ik wat meer zelfvertrouwen over mezelf krijg?

  groetjes het meisje dat wilt afvallen.

 • hoi schreef:

  Hoi ik ben
  165 en 14 jaar ben een jongen trouwens. Mijn gewicht is 45, iets te licht dus.
  maar mijn buikomvang is 75 cm te groot( gem 67 cm) is dit slecht of niet?

 • hoi schreef:

  Is de buikomvang erger of het gewicht???

 • hoi schreef:

  Hoi ik ben
  165 en 14 jaar ben een jongen trouwens. Mijn gewicht is 45, iets te licht dus.
  maar mijn buikomvang is 75 cm te groot( gem 67 cm) is dit slecht of niet?
  Bij 77cm heb je overgewivht

 • anoniempje schreef:

  Ik kan het heus niet echt geloven dat ik een normalen gewicht heb want ik ben 11jaar en 157 meter lang en weeg 56 kilo volgens de dokters heb ik een beetje overgewicht

 • rob schreef:

  ik ben 10 jaar en weeg 38 kilo is dat normaal

 • xdikiee schreef:

  hee, ik ben 11 jaar en 160 cm ik weeg tussen de 35 en de 36 kilo, kinderen uit me klas zeggen al dat ik anorexia heb maar heb zelf eerder het gevoel dat ik overgewicht heb. ik zou graag een kilo of 5 of 10 ofs willen afvallen is dat nodig of ben ik goed?

  • Anoniem schreef:

   Naar mijn idee is jouw gewicht hartstikke normaal hoor! Pas wel op met willen afvallen: je gewicht zegt weinig over of je anorexia hebt, maar als je van jezelf onnodig moet/perse wilt afvallen ben je fout bezig. In jouw geval zou ik gewoon heel blij zijn met je gewicht en het lekker houden zoals het is, je bent prima!

 • Roos schreef:

  Ik ben negen en ik ben een met 150 en ik weeg 34 kilo ben ik te dik of niet

 • boaz schreef:

  ik ben 6 jaar en ik weeg 60 k en ik ben 1.60m is dit normaal?

 • KH schreef:

  Sorry hoor, maar alleen op lengte berekenen is onzin. Als je van jezelf al meer “rondingen” hebt weeg je automatisch meer dan iemand die dat minder heeft. Verder ken ik meiden die even lang zijn maar veel smaller of breder zijn kwa bot structuur. Dan heb je toch niet op hetzelfde gewicht overgewicht?

 • alexia schreef:

  ik ben een 1.50 en ik ben 60 kilo is dat normaal ?

 • man.die.te.licht.is schreef:

  Hallo

  Ik ben een jongen van 13 jaar oud en ik weeg 45kg…. maar ik eet echt verschrikkelijk veel. Dus ik snap er echt niks van

  • Blijft Liever Anoniem schreef:

   Haaiiiii,
   Je bent aan het groeien! geniet er nog mar even lekker van, want als het voorbij is en je blijft zoveel eten word je dik.
   x Anoniem

 • ahmed schreef:

  ik ben 14 jaar ik ben 82 kilo en ik ben 1.79 m lang

 • anoniem schreef:

  ik ben 13 ik ben 1,74 m en ik weeg 74 kilo ik weet dat dat te veel is kan iemand me helpen

 • carolien schreef:

  hoi
  ik ben 10 jaar en weeg76kilo ik denk dat het veel is maar heb er nog niet zoveel verstand van dus weeg ik goed of niet stuur wat terug

  • antwoord schreef:

   carolien is dit echt je bent 10 jaar je weegt echt veel te veel voor tien jaar oud is 35 tot40 goed probeer meer buiten te zijn ga op een sport eet meer fruit en groenten ok

 • Sabine schreef:

  Hi!
  Ik ben een meid van 17 jaar oud , ben 173 cm lang en weeg 47 kilo.
  Maar wat ik ook doe of probeer, ik kom niet aan.
  Wat moet ik nu doen?

 • Blijft Lievr Anoniem schreef:

  Heeii,
  Ik ben een meisje van 14, en ik weeg 65 kilo. ik weet niet of te zwaar ben, maar ik ben in iedergeval niet dik. toch voel ik me zwaar, weet iemand hou dat zou komen?
  Tnx, Anoniem.

  • Jose schreef:

   hey, meisje van 14, ik ben wel ietsje ouder, maar ook niet dik, en zou zelfs wel wat meer mogen wegen, maar ik voel me wel heel snel dik. ik voel me beter als ik bijvoorbeeld mijn eet patroon aanpas en minder snelle koolhydraten en suikers eet. ook helpt het om wat minder vlees te eten. (tenminste bij mij) maar dit is een beetje uitproberen omdat voedsel bij elk persoon weer anders voelt/aankomt/werkt enzo. wel opletten dat je genoeg vitamines en energie gevende voeding binnenkrijgt 😉

 • ria schreef:

  ik eet weinig en word toch dikker

 • joyce schreef:

  hey
  ik ben een meisje van 14 jaar en ik weeg nu al 50 kg maar mijn mama zegt dat ik nog redelijk gespierd ben
  maar ben ik dan dik, help mij alsjeblieft!!

  Vriendelijke groeten:

  Joyce

 • anoniem schreef:

  hoi ik ben 14 jaar ik ben 1,75 cm en ik weeg 56 kilo ben ik te zwaar ? plzz rea

 • anoniem schreef:

  hoi ik ben 10 jaar ik heb denk overgewicht want ik ben 1,51 lang maar weeg 55,2 kilo is dit te veel laat het mij weten

 • anoniem schreef:

  hoi ik ben 11 jaar en 1,49 lang maar ik weeg 74 ik weet het is te veel maar ik kan niet afvalen help mij

  • Anoniemiee schreef:

   Ik heb dat ook gehad en ik durfde zelf niet op een sport met andere mensen want ik schaamde me omdat ik zo dik was dus ben ik thuis heel veel oefeningen gaan doen bijv Just dance als je van dansen houd moet je dat gewoon lekker gaan doen en niet opgeven

 • ### schreef:

  hallo,
  ik ben 12 jaar, en weeg 55 kilo ik wil graag afvallen hebben mensen tips hoor ik het graag en kan je er ook bij zeggen hoeveel kilo ik moe afvallen

 • ### schreef:

  hallo, ik ben 12 jaar weeg 55 kilo en ben 1.60 lang hoeveel moet ik afvallen, en wat moet ik doen om af te vallen.

 • annoniem schreef:

  Hallo, ik ben 12 jaar en ben 1 meter 400 en weeg 34. elke keer als ik een bmi test doe is het een goed gewicht. maar als ik in de spiegel kijk voel ik me super dik. ik wil graag afvallen naar net onder ondergewicht (30 ongeveer). kan dit kwaad?

 • annoniem schreef:

  ik bedoel 1 meter 40 natuurlijk

 • Jajweetnietwieikben schreef:

  Hoi Ik ben 16 en 2.02 m ong en weeg 110kilo maar das voor me lengte toch niet heel veel te zwaar

 • anoniem schreef:

  hoii ik ben 13 jaar, 173 en 59 kg. altijd als ik kijk op bmi sites ben ik gwn goed maar als ik in de spiegel kijk vind ik mezelf echt veel te dik. wat kan ik doen om af te vallen? ik doe 4x per week hockey en 2x 9 km hardlopen dus daar ligt het niet aan…

 • NobodyKnows schreef:

  Dit klopt totaal niet. Ik heb laats in het ziekenhuis gelegen naast een meisje met anorexia, zij was 41 kilo. Dat zou dus betekenen dat een meisje met anorexia overgewicht heeft? Echt niet, like wtf

 • Anoniemiee schreef:

  Hii ik ben 13 jaar ik ben 170 lan en mij gewicht is 74 ik ben al 10 kilo afgevallen maar ik voel me nog steeds te dik is mij gewicht teveel voor mijn lengte of valt dat mee?

 • anoniem schreef:

  hoi ik ben 12 jaar en ik voel me te dik ik ben 1.60 ongeveer en ik weeg 43.8 ben ik te dik moet ik afvallen?

 • Anoniem schreef:

  Al die meisjes hier die vragen ben ik te dik? Ben ik normaal? “Ik ben 1.75 en 48 kg ik vind mezelf te dik en ik heb een goede afvalmanier gevonden door smiddags niets meer te eten!” Wat is jullie probleem, het probleem is zeker niet dat jullie te dik zijn want jullie zijn allemaal super mager heb ik het gevoel, ik heb eerder het gevoel dat het probleem in jullie hoofd zit ik denk dat een aantal onder jullie echt hulp nodig hebben van een psycholoog! Dit is trouwens geen forum of zo dat je kan vragen ben ik dit of dat? Het is eerder om elkaar aan te moedigen of reacties te geven op het bovenstaande artikel.

 • Roos schreef:

  Hoi ik ben Roos 11 jaar ik ben 148 cm lang en ik weeg 29,7 ik kreeg te horen dat ik ondergewicht heb ik moet aankomen alleen ik me lichaam nu zo mooi wat kan ik doen ?

 • zkljdalfjaslfjsa;dfk schreef:

  Mijn BMI is 16.1 maar mijn ouders weten dat helemaal niet XD.
  omdat mijn ouders zelf een beetje willen afvallen en mijn broer ook een beetje eet ik ook niet meer zoveel. Dus dan kan ik niet aankomen. XD (wou ik even zeggen)

  xx

 • Anoniem schreef:

  Ik ben net 15 jaar, ik zwem 4x in de week. Ik ben 171 ongeveer en weeg rond de 50/51. Veel mensen zeggen dat ik te dun ben. Is het zo nou goed of ben ik echt te dun? En wat kan ik dan het beste doen?

  • lucy schreef:

   als ik het zou op het eerste zicht lees zou ik zeggen van wel. maar hier weet ik natuurlijk niet hoe u voedingspatroon is of wat jou genetische aanleg is, dat hier ook weer verband mee houdt.
   de ene mens is is wat dunner en de ander is weer wat dikker.
   zolang je ervoor zorgt gezond en gevarieerd te eten en genoeg beweegt zal het wel goed zijn denk ik toch. anders kan je altijd nog bij de huisarts vragen of alles in orde zo niet wat er aan te verbeteren valt.
   hoop dat het helpt

 • negro schreef:

  Ik ben 14 en heb de afgelopen 2 jaar amper iets gedaan de enige stappen die k zette waren naar mn breau om achter mn computer te gaan.
  k weeg nu rond de 90 en ben maar 1.70 k ben nu al weer een beetje bezig met actief worden maar t zit me echt in de weg is er een bepaalde snelle manier om dit te fixen maakt me niet uit hoe ongezond het is.

  • Anoniem schreef:

   De gezondste manier is fitness op YouTube staan de beste oefeningen tip blijf wel van je rug af aangezien je leeftijd.
   Veel succes.

 • Anoniem schreef:

  Hoi
  Ik ben 14 en weeg 75 kg ik weet dat ik te veel weeg maar hoeveel moet ik afvallen.

 • tibo schreef:

  ik ben 17 ik weeg 67 kilo is dit goed

 • els' schreef:

  ik ben 19 en weeg 65 kilo ben ik te zwaar??

 • Yesyes schreef:

  Vind nu niemand het hier schrikbarend hoeveel jonge mensen (kinderen) hier op reageren? Ik ben geschokt iig.

 • Kat schreef:

  Ik ben 13 en weeg 60 kilo ben ik te dik? (Ik ben 1meter 61)

Reageer

Gebruik onderstaand formulier om te reageren op dit artikel of andere reactie. Velden met een zijn verplicht

Controle vraag *