Besnijdenis

TV-Dokter 8 januari 2015 1 Reactie

In sommige culturen is het standaard, andere mensen huiveren ervan: besnijdenis. Het wel of niet toestaan van besnijdenis is een complexe discussie omdat er verschillende culturele, maatschappelijke en wetenschappelijke problemen worden aangekaart. Dr Ivan Wolffers bespreekt een aantal van deze punten.

1 reactie

 • Jochem schreef:

  Combinatie van factoren m.b.t. besnijdenis, gevoeligheid, condoomgebruik en issues m.b.t. condoomgebruik enz. (w.b. het laatste: breedte/dikte i.c.m. besneden zijn & de gevoeligheid):

  Ik ben op mijn 16e besneden i.v.m. een te strakke voorhuid, ben redelijk strak besneden en heb geen problemen met masturberen. Als mijn penis volledig stijf is, zit er nog wel wat beweging in de huid, hoewel ik dan wel wat harder moet werken. De randjes/snedes onder mijn eikel en het overblijfsel van het frenulum als gevolg van de besnijdenis zijn erg gevoelig en dat is erg fijn bij het masturberen (zowel droog als met glijmiddel). Met name door (al lichte) stimulatie van het overblijfsel van mijn frenulum krijg ik extreem snel een keiharde penis en word ik dus binnen no time zéér opgewonden. Ook het licht optrekken van de huid stimuleert dit zeer goed, in het geval van de snedes onder mijn eikel idem dito maar dan wel iets minder. Naar mijn idee is mijn eikel wel minder gevoelig maar deze is uiteraard niet 100% ongevoelig geworden. Bovendien, net als andere besneden mannen heb ik geen last van smegma en die hygiëne vind ik wel zo fijn.

  Echter, als besneden man vind ik condoomgebruik extreem irritant, want mijns inziens is de gevoeligheid van mijn penis veel lager, zo niet geheel weg. De gevoeligheid is tijdens penetratie verdwenen, zowel van mijn eikel als de snedes & het overblijfsel van het frenulum, en mijn penis wordt dan redelijk snel half stijf zo niet geheel slap. Dit is erg frustrerend & enigszins gênant en naar mijn mening is de mindere gevoeligheid of liever gezegd het geheel ‘wegvallen van’ bij condoomgebruik toch een gevolg van besnijdenis…:-( Al met al moet ik bij condoomgebruik mijn penis dus relatief snel terugtrekken om deze door masturbatie etc. weer op ‘volle toeren’ te laten functioneren. Daarnaast moet ik als afmaker van de daad mijn penis altijd terugtrekken en me hetzij met of zonder condoom (laten) aftrekken indien ik wil klaarkomen en daar baal ik van!!! Plus, ik experimenteer al geruime tijd met diverse standjes & manieren van penetreren (w.b. het laatste: hoger, lager, sneller, langzamer, meer afwisseling enz.). Hiermee wil ik nagaan of dit verschil kan maken, zodat bij condoomgebruik met name de gevoeligheid van het overblijfsel van mijn frenulum wel aan de orde is. Ik heb vooralsnog geen geslachtgemeenschap zonder condoom gehad en voorlopig wil ik dat uit voorzorg ook niet, je weet maar nooit wat er kan gebeuren…

  Daarnaast heeft mijn penis ook een bovengemiddelde lengte & omtrek, als deze stijf is betreft dat respectievelijk iets meer dan 19 cm en 14 cm. Dat is leuk/fijn maar het heeft ook zijn nadelen… Ik ben hierdoor al tijden lang opzoek naar de juiste condoommaat, dus breedte i.c.m. de dikte & bij voorkeur zo dun mogelijk, om de ongevoeligheid n.a.v. condoomgebruik (?!) terug te dringen (besneden op mijn 16e, nu 20 jaar oud). Dit is erg lastig, want de zogenaamde ultradunne condooms van o.a. Durex doen weinig en wat ik zoal lees, zijn deze alsnog 0,045 mm dik. Het gemiddelde condoom is over het algemeen 0,05-0,06 mm dik, zo niet dikker. Daarnaast vraag ik me ook af of die “dunnere” condooms van Durex of andere merken echt effect hebben, want zoals gezegd heb ik het idee dat deze weinig verschil maken en er komt in dat geval ook een ander probleem om de hoek zeilen.

  In het geval van de zogenaamde ‘dunnere’/’ultradunne’ condooms is de breedte weer te smal/standaard, want deze zijn dan toch weer 5,2-5,6 cm (w.o. Durex, Wingman). Dat is in mijn geval echt niet breed genoeg, want ik heb minimaal een condoom van 6,0 cm of breder nodig. MySize heeft weliswaar bredere maten, maar ook in het geval van MySize condooms is er weinig/geen sprake van gevoeligheid. Schijnbaar bestaat er een merk die ultradun is, want na googlen stuitte ik op het merk Protex die blijkbaar een condoom produceert die 0,02 mm dik is. Echter, ook Protex condooms hebben weer enkel een standaardbreedte á 5,6 cm en ik vraag me dan af of die dikte i.c.m. de te smalle breedte wel veilig is i.v.m. het eventueel scheuren van het condoom. Die ongevoeligheid en/of het slap worden van mijn penis komt niet (meer) door gespannenheid tijdens seks. In het beginsel had dat bij mij uiteraard ook effect op een bevredigende daad, maar ik heb eigenlijk vrijwel geen last meer van gespannenheid.

  Ik ga dit irritante gedoe toch maar eens met mijn huisarts bespreken, misschien kan hij me doorverwijzen naar een specialist, want die ongevoeligheid ben ik zat!!! Ik ga door hetgeen ik ervaar n.a.v. besnijdenis i.c.m. condoomgebruik logischerwijs geen erectiemiddelen gebruiken om deze tijdens het penetreren stijf te houden. Immers, ik heb geen erectiemiddelen nodig en deze hebben uiteraard geen effect op de gevoeligheid van mijn penis. Wie ervaart die ongevoeligheid als gevolg van besnijdenis bij gebruik van condooms ook? Wie heeft tips wat betreft het juiste condoom, zowel o.b.v. de breedte als ultradunne dikte (zoals gezegd heb ik toch een breedte van minimaal 6,0 cm nodig en moet deze echt ultradun [!] zijn)? Wie heeft te maken met dezelfde (gecombineerde) kwestie als ik?

  Ps. Ik heb o.b.v. een ander artikel en de betreffende eerdere reacties toch maar mijn (zéér lange reactie) ook hier geplaatst.

Reageer

Gebruik onderstaand formulier om te reageren op dit artikel of andere reactie. Velden met een zijn verplicht

Controle vraag *