Tips om in de stemming te komen

sex

Seks is lekker en gezond. Seks vermindert bijvoorbeeld stress en helpt tegen incontinentie bij vrouwen. Wil je graag, maar staat je hoofd er even niet zo naar? Misschien helpen onderstaande tips je in de stemming te komen.

Wacht niet tot je zin hebt, begin gewoon met seks!

Heb je vaak geen zin en heb je daarom weinig seks? Veel vrouwen komen pas in de stemming als ze veel aangeraakt worden, bijvoorbeeld tijdens het voorspel of een goede massage. Wacht daarom niet tot je er zin in hebt, begin er gewoon mee! Vertel je partner ook dat jij meer tijd nodig hebt om in de stemming te komen. Wanneer jij in de stemming komt is dit een absolute turn-on voor je partner! Extra tip: geef je partner een massage, dan krijg je mogelijk vanzelf sneller zin in seks.

Dopamine en nieuwe dingen doen

Nieuwe ervaringen zorgen voor meer aanmaak van dopamine (ook wel gelukshormoon). Daarom heb je in het begin van je relatie waarschijnlijk meer zin in seks dan in een later stadium. Zorg daarom van tijd tot tijd voor nieuwe dingen in je relatie, zowel op seksgebied als op alle andere gebieden. Gaan jullie vaak naar de bioscoop? Doe nu dan eens iets actiefs. Ga fietsen, bowlen of samen naar een feestje. Gaan jullie vaak uiteten? Ga dan een keer naar een wijn- en/of bierproeverij. En op seksgebied? Probeer het eens op een nieuwe plek, in een nieuwe positie of gebruik (nieuwe) speeltjes.

Overigens is het belangrijk dat het goed tussen jullie zit. Relatieproblemen kunnen je seksleven erg dwarszitten. Nieuwe ervaringen kan jullie (weer) dichter bij elkaar brengen.

Masturbatie not done in een relatie?

Juist wel! Masturbatie heeft meestal een positieve invloed op je seksleven: je leert wat je zelf lekker vindt en het blijkt dat je door masturbatie naar meer verlangt. Oftewel: twee vliegen in één klap!

Seks doet pijn

Doet de seks pijn? Gebruik een glijmiddel. Eventueel kun je via de huisarts de oorzaak achterhalen, denk bijvoorbeeld aan de overgang. Je kunt eventueel medicijnen krijgen tegen jouw klachten.

Te moe voor seks

Te druk, geen tijd, te moe? Zet voor jezelf op een rijtje wat belangrijk voor jou is. Wat heeft op een dag jouw prioriteit? Seks staat daar wel tussen, toch?

Heb je ’s avonds geen puf voor seks? Zet de volgende dag de wekker eerder voor ochtendseks. Seks hoeft overigens niet altijd lang te duren. Doe af en toe een vluggertje! Extra tip: vaak moe? Zorg dat je genoeg slaap krijgt. Zet bijvoorbeeld de televisie eerder uit. Heb je slaapproblemen? Lees hier meer!

Écht geen zin?

Heb je een keer écht geen zin, zorg dan dat hij zich niet afgewezen voelt. Maak er geen punt van, maar zeg nee met een knuffel. Of maak plannen voor een spannende seksdate op een later moment. Het gebeurt namelijk niet vanzelf, vooral als je vaak geen zin hebt.

Meer tips:

  • Ga voor een lekkere vrijpartij. Een orgasme is geen doel op zich.
  • Wees duidelijk over wat je wilt in bed. Subtiele hints begrijpt hij (of zij) waarschijnlijk niet.
  • Doe het vaker, dan heb je ook vaker zin.
  • Slik je de pil? Stap over op een lichtere pil, of een andere vorm van anticonceptie. Minder hormonen kan je sexdrive verhogen. Ook andere medicatie kan een negatieve invloed hebben op je seksleven. Is dit bij jou het geval? Kijk dan samen met je huisarts of je van medicatie kan wisselen.
  • Wees positief over je eigen lichaam. Onzekerheid zorgt vaak voor geen zin in seks.

En? Heb je nu meer seks?

Werken de tips niet? Probeer dan te achterhalen waarom jij bijna nooit zin hebt in seks en pak de oorzaak aan. Breng een bezoek aan je huisarts en schaam je vooral niet. Huisartsen horen dagelijks soortgelijke problemen.

Werken deze tips wel voor jou? Dan nog een laatste tip van Dokterdokter: geniet en ga op in het moment! Boodschappenlijstjes en rinkelende telefoons kunnen wachten.

Auteur: Jacqueline van Kuler
Bronnen: WebMD, 500 Great Dates

1 reactie

  • Carla schreef:

    Ik had geen goede seks relatie met me partner totdat we speeltjes zijn gaan gebruiken. Speeltjes helpen echt om je seksleven te verbeteren. Mijn man en ik gebruiken van allerlei spulletjes zoals een vibrator die hij bij mij gebruikt tijdens het voorspel. Het is echt een genot.

Reageer

Gebruik onderstaand formulier om te reageren op dit artikel of andere reactie. Velden met een zijn verplicht

Controle vraag *