Seksspeeltjes anno 2014: veilig, praktisch en stijlvol

seksspeeltjes

Seksspeeltjes zijn anno 2014 een stuk “vrouwelijker” dan een aantal jaar geleden. Wat zijn de laatste trends?

Ze heten Elise, Iris en Emotional Bliss. Ze maken deel uit van een nieuwe generatie speeltjes voor volwassenen. In hun vormgeving lijken ze helemaal niet meer op de vleeskleurige kunstpenissen van een aantal  jaren geleden. Moderne speeltjes zijn vrouwvriendelijk, met een chique uitstraling.

Trend 1: Gezonde materialen
De materialen die gebruikt worden (siliconen, kunstrubber en ABS plastic) zijn ongevaarlijk voor je gezondheid. In 2006 bleek dat veel “jelly” speeltjes weekmakers bevatten. Deze chemische stoffen (weekmakers) kunnen bij oraal, vaginaal en anaal gebruik in je lichaam terecht komen. Ze kunnen onder meer schadelijk zijn voor je vruchtbaarheid. Deze speeltjes zijn nog steeds te koop, maar winkels die kwaliteit verkopen hebben ze uit de collectie verwijderd. Ook hard PVC vind je weinig meer terug. PVC is poreus en neemt bacteriën, schimmels en virussen op, die moeilijk te verwijderen zijn.

Trend 2: De nadruk op stijlvol
In hun vorm zijn deze producten nauwelijks te herkennen als vibrator. Ze hebben de vorm van een dolfijn of computermuis, zijn gemaakt van mooie materialen en zijn vaak bedoeld voor uitwendig gebruik. Je krijgt ze thuisgestuurd in een fijn opbergdoosje of een satijnen zakje. De nadruk ligt bij hedendaagse speeltjes meer op het bezig zijn met genot in plaats van platte seks.

Trend 3: Het nuttige gecombineerd met het aangename
Behalve attributen die het plezier verhogen zijn speeltjes ook vaker praktisch. Zo heb je de zogeheten kegels: in de Verenigde Staten is het een hype, hier begint de term ook steeds vaker op te duiken. Het idee is dat je door middel van kegel-therapie de spieren rondom je vagina traint. Zo krijg je meer controle over je orgasme. De belangrijkste spier van je bekkenbodem is de zogeheten PC-spier. Deze zorgt voor de controle over het plassen, maar ook voor het openen en sluiten van de baarmoeder, het zaadkanaal, de vagina en de anus. Deze spieren kun je sterker maken door een zwaar, metalen gewicht in te brengen die is afgewerkt met een zacht laagje kunststof. Die is niet alleen bedoeld voor het seksuele genot, maar volgens de bedenkers is het ook een manier om incontinentieklachten buiten te deur te houden.

Trend 4: De factor humor
Seks en humor gaan vaak hand in hand. Vandaar dat je steeds meer speeltjes ziet met een knipoog. Zo zijn er vibrerende speelgoedeendjes voor in bad. Ook gesignaleerd: een vibrerend visje, een hitsige pinguïn, een trilkwast en de celebrator: een opzetstuk voor je elektrische tandenborstel. Nieuw is een badoctopusje “met tintelende tentakels”, dat afgelopen jaar de Annual Sex Award won. Ook zie je steeds meer speeltjes met afstandsbediening. Breng bijvoorbeeld zelf een speeltje in en je partner bedient de afstandsbediening. En je hebt de MiEgg, een ei dat je inbrengt in je vagina en dat reageert op mobiele telefoons.

Auteur: Ton Bakker
Bronnen: Mayo Clinic, TNO, Mail & Female, Goedele Magazine

1 reactie

Reageer

Gebruik onderstaand formulier om te reageren op dit artikel of andere reactie. Velden met een zijn verplicht

Controle vraag *