Penisvergroting: werkt het?

Penisvergroting

Je hebt het vast wel eens afgevraagd en er misschien zelfs over gepiekerd: Is mijn penis groot genoeg? Hoewel vrouwen zelden of nooit klagen over de lengte van de penis, blijft het voor menig man een heikele kwestie. Daarom krijgen urologen en doktoren vaak onzekere mannen of jongens in de wachtkamer met het verzoek tot een penisvergroting. Er zijn echter genoeg redenen om nog even goed na te denken over of een poging tot je penis vergroten de moeite waard is.

Ongegronde onzekerheid

Het is bijna verrassend dat een ingreep die bijna nooit het gewenste effect heeft en wetenschappelijk (nog) niet bewezen is, zo populair kan zijn. Onzekerheid over je geslachtsdelen is natuurlijk moeilijk om mee om te gaan en kan psychologisch belastend zijn, maar in het geval van een te kleine penis is het vaak zelfs ongegrond. Pas wanneer een penis korter is dan 6 centimeter morgen artsen een penisvergroting uitvoeren. Sterker nog, vooral de eerste zes centimeter van de vagina van een vrouw is gevoelig, dus een langere of grotere penis geeft niet per se meer stimulatie. Ben je toch onzeker over de lengte van je penis? Dan is het misschien beter om eerst contact op te nemen met een seksuoloog of psycholoog om de onzekerheid aan te pakken, voordat je een kostbare, risicovolle en vaak weinig effectieve operatie of apparatuur overweegt. Dokterdokter gaat in op middeltjes en medische ingrepen die bedoelt zijn om een penis te verlengen.

Verschillende opties

1. Pillen, supplementen en crèmes

Hierover zijn experts kort maar krachtig: bij geen enkel middel is aangetoond dat het effect heeft op de lengte van de penis. Geen geld aan uitgeven dus, het werkt niet.

2. De vacuümpomp

Dit is een klassieker onder penisvergrotingsapparaten. Er wordt een buis over de penis geplaatst. Hieruit wordt met behulp van een handmatige of elektrische pomp lucht gezogen totdat er een vacuüm ontstaat. Dit zorgt ervoor dat de piemel volstroomt met bloed wat een (iets grotere) erectie tot gevolg heeft. Vervolgens doe je een strakke elastieken ring aan de onderkant van penis zodat het bloed niet meer weg kan. De piemel blijft stijf totdat je het elastiek weghaalt.

Werkzaamheid

De penispomp heeft een medische functie: het helpt mannen met erectieproblemen. Maar de pomp heeft geen blijvend effect. Zodra je de ring verwijdert, zal je penis zijn oorspronkelijke grootte aannemen.

Risico’s

Tijdelijke impotentie, blaren, blauwe plekken, kapotte bloedvaten en een verkleurde en dikke huid. Het afklemmen van de penis mag niet langer dan 20 tot 30 minuten, aangezien het uiteindelijk schade aan het huidweefsel veroorzaakt.

3. Oefeningen, apparaten en gewichten

Ten eerste is het belangrijk te weten dat de penis geen spier is die je kunt trainen zoals je biceps. De meeste oefeningen, gewichten en apparaten zijn dan ook gericht op het stretchen van de huid en het verlengen van de penis zelf.

Oefeningen

Een populaire oefening is Jelquen, een dagelijks regime van een soort van lidgymnastiek die de bloedcirculatie in de penis zou verbeteren, met een verlenging als gevolg. Volgens websites is het een oude Arabische techniek die van vader op zoon is doorgegeven. De oefeningen hebben dus geen wetenschappelijk bewezen effect. Lidgymnastiek kost veel tijd, een half uur tot een uur per dag, en veel zelfdiscipline. Het is bij de oefeningen namelijk de bedoeling dat je geen erectie krijgt.

Apparaten en gewichten

Nog een mogelijkheid voor penisvergroting zijn apparaatjes of gewichtjes die je om je penis doet met als doel de penis uit te rekken. Het idee is vergelijkbaar met de lidgymnastiek, want ook de bloedsomloop wordt bevorderd. Sommige apparaatjes ogen als een middeleeuws martelwerktuig en moeten soms tot 10 uur per dag aan de penis bevestigd zijn.

Werkzaamheid

Uroloog Michael O’Leary legt uit dat oefeningen, apparaten en gewichten misschien de huid iets kunnen uitrekken, maar dat dit geen effect heeft op de grootte van de erectie. Daarnaast vergen deze methodes enorm veel dedicatie en zelfdiscipline.

Risico’s

Het scheuren van huidweefsel, gebarsten bloedvaten en andere (ernstige) problemen zoals het breken van de penis.

4. Operatief verlengen van de penis

Bij deze ingreep is er niet echt sprake van het verlengen van de penis. De ligamenten die de penis normaal gesproken overeind houden bij een erectie worden doorgesneden. Hierdoor komt een stukje van de penis wat normaal gesproken in de buik zit, naar voren. Om te voorkomen dat het gewonnen stuk penis weer naar binnen schiet, dien je na de operatie gewichten aan de eikel te hangen.

Werkzaamheid

Voornamelijk in slappe toestand van de penis is het verschil in lengte te zien. De penis oogt na een geslaagde ingreep dan ongeveer 1 tot 4 centimeter langer. Bij het vrijen en bij een erectie steekt de penis door het doorgesneden ligament niet meer omhoog. Ook is de penis iets instabieler dan voorheen. De ingreep is pijnlijk, en het resultaat valt vaak tegen. De operatie is prijzig en door het tegenvallende resultaat zijn er niet veel chirurgen in Nederland die bereid zijn deze operatie uit te voeren. Meer dan de helft van de mannen die een dergelijke ingreep hebben laten uitvoeren is ontevreden.

Risico’s

Impotentie, bloeden of ontsteken van de wond en verminderde gevoeligheid. Ook bestaat de kans dat de penis door de ingreep juist kleiner wordt, door vorming van littekenweefsel die de penis belemmert. De American Urological Association benadrukt dat niet is bewezen dat de operatie veilig en effectief is.

5. Operatief verdikken van de penis

Ook deze operatie wordt weinig uitgevoerd in Nederland. Bij de oorspronkelijke techniek wordt vet uit een ander deel van het lichaam in de schaft van de penis spuiten. Dit bleek niet te werken. Het vet werd gedeeltelijk geabsorbeerd en het andere deel raakte ongelijkmatig verdeeld over de penis, met als gevolg een bobbelige penis. Bij een vernieuwde versie van deze techniek wordt weefsel uit donoren gebruikt, die langer in de penis blijft zitten en een mooier resultaat geeft.

Werkzaamheid

Zelfs met de vernieuwde techniek vallen de resultaten vaak tegen. Het vet is nog steeds onregelmatig verdeeld over de penis, en de procedure is altijd van korte duur omdat je lichaam in de loop van de tijd het ingespoten vet absorbeert.

Risico’s

Ook over deze operatie zegt de American Urological Association dat het niet bewezen is veilig en effectief te zijn.

Auteur: Franka van Arendonk
Bronnen: WebMD, Mens en Gezondheid

21 Reacties

 • Anoniem schreef:

  Hallo ik paar manden ik gebruiken vergroot apparat maar ik gestopt ongeveer 1 maand daarna ik krijgt in urine bloed en eiwit

 • Danis schreef:

  Hoi ik 3 manden gebruiken apparat pinsvergroting daarna 1maand gestopt en daarna Wanneer ik kom plassen ik krijg pijn in urine bloed en eiwit maar mijn pins nog zelf dan

 • M schreef:

  Hallo ik gebruiken vergrotingsapparaten ongeveer 3 of 4 manden daarna ik krijgt pijn van mijn plassen in urine bloed en eiwit maar werk het niet mijn pins is niet vergrote .

 • M schreef:

  Nee nog zelfde

 • Harold schreef:

  ja veel aardbeien eten, afgeprijsde dingen kopen bij de deen.

 • Sjakie schreef:

  Hallo, wanneer ik mijn penis aftrek doe ik het zo lang mogelijk. Een aantal uren en wissel af met bijv. een vacuumpomp. Gebruik de pomp als belangrijke bijrol van de urenlange massage van mijn penis. Minimaal om de dag blijven werken aan de conditie van de penis. Dit helpt echt gewoon goed mee om hem te vergroten en verdikken. Als ik periodiek bijv. maar 1x per week A 10 minuten masturbeer merk ik dat de omvang en grootte verminderd raakt. Penis vergroot je gewoon zelf met bepaalde techniek en door hem in conditie te blíjven houden. Mijn formaat verschilt behoorlijk wanneer ik dus heel weinig ‘train’ met de penis. Heb dit ooit gemeten en het scheelt vaak dan wel 3 tot 4 cm in lengte en een cm in dikte (dwars doorsnede). In conditie is de mijn dus de meeste tijd wel en behaal tot wel 20cm x 6 en bij lange periode verminderd ‘trainen’ is die maar 17 x 5. Je kan wel op 1 vinger uittellen dat er bij mij veel training plaatsvindt. Ook mijn partner werkt eraan mee.
  Veel oefenen/trainen/ ontdekken. Beste resultaat is als tijdens massage/training de penis niet volledig in harde toestand is.
  O ja
  Ja..

 • Anoniem schreef:

  als je klein heb blijvt klein en als je groot heb is goed . dus de rest is bullshit

 • Piet schreef:

  Die van mij is volgens mijn vriendin erg groot, ze geniet er ontzettend van, en ik van haar.

 • Farinelli schreef:

  Heb onlangs penisvergrotingspillen gebruikt, “Xtra size”, een kuur van 3 maanden. Allemaal grote bullshit, geld verdienen met zogenaamde supplementen op zogenaamde kruidenbasis die totaal geen resultaat hebben, geldklopperij wereldwijd, dit middel helpt dus echt niet!! En dan ook nog proberen het wetenschappelijk te bewijzen door een of andere dr. Oetlul uit de V.S.!! Trap er niet in aub!!! Na 3 maanden was mijn penis nog even groot (of klein) als voorheen. Kan ook niet anders bij nader inzien, een pil kan je piemel niet groter maken, er zal huid moeten groeien, aders moeten groter worden. En geloof de getoonde foto’s aub niet, niet vóór en niet na, hiermee is gefoeteld; met een fotobewerkingprogramma kan ik mijn piemel inderdaad 4 cm groter maken na een maand! Dit gaat dus echt niet met pillen!! Niet kopen, nep tot de 1e graad!!! Wees gelukkig met wat je hebt, mijn vriendin komt klaar bij de 1e 3 cm, ik heb 15 cm, dus waar klaag ik nog over????

  • SizeDoesntMatter schreef:

   Heb je een maand tijd nodig om je penis langer te maken met je computer?
   Dringend snellere PC aanschaffen zou ik zeggen!
   Voor de prijs van 4 doosjes penispillen heb je al één die het in 10 seconden kan. 😆
   Penis vergroten allemaal bullshit. Vrouwen genoeg op de wereld die je al kan laten klaarkomen met je pinkje. Kan je beter je geld steken in een cursus zelfvertrouwen.

 • badri schreef:

  penisvergroting vigrx

 • Ruben schreef:

  Wat is dat

 • AGIR schreef:

  Wie kleine niet eert,
  Is de grote niet weerd
  😉

 • Herman schreef:

  Je kan beter hebben een kleine die steigert. Als een grote die weigert. Groeten. Herman

 • MJJK schreef:

  meh, Ik heb in retrospect mss maar een kleine penis (ondermaats in slappe toestand, maar een gemiddelde lengte in erecte toestand). Hoewel niet de langste penis, bleek dat er niets mis is met een penis van 14 cm in erecte toestand, nu toegegeven, hij is wel redelijk dik, wat ook helpt. Al bij al, niet naar al die domme reclame en afklopperij kijken. Zorg gewoon dat je regelmatig masturbeerd, dat is goed voor uithoudingsvermogen en net zoals een eerdere persoon zei, dit verbeterd ook de conditie van de zwellichamen in de penis en verbeterd de bloeddoorstroming. Geen megagroot verschil, maar wel goed voor je seksleven.

 • Ray schreef:

  Penisvergroting is echt mogelijk op natuurlijke wijze!
  Het hangt van de combinatie af en tijd.
  De meeste mannen verwachten wonderen in een maand en klagen dan het hardst dat niets werkt.
  – kennis, ken je penis, ken de anatomie van de penis
  – ingredienten..
  – massage techniek..
  – voeding..
  – tijd, geduld en inspanning..
  Kom me dan na 6 maanden vertellen of iets wel of niet werkt!
  Ik kan je vertellen dat het kan!

 • Ibizaman schreef:

  All die penis pillen om te vergoten I gewoon bullshit. Nu niet en over jaar ook en en de jaar daarop ook niet.

  Wees gewoon blij met wat je hebt. Of je moet operatief een behandeling volgen maar dat os ook niet met zekerheid.

  Maar als die zalfen en pillen is complete bullshit

Reageer

Gebruik onderstaand formulier om te reageren op dit artikel of andere reactie. Velden met een zijn verplicht

Controle vraag *