Doe (weer) eens romantisch

date

Stel je eens voor: je doet de voordeur open en je ziet liefdesteksten aan de muur hangen. Een liefdesgedicht leidt je naar de badkamer. Daar staat je partner met een fles wijn, lekkere hapjes en een bad vol met badschuim op je te wachten.

Helaas blijft dit een verbeelding en zitten jullie iedere avond voor de televisie te hangen. De sexy lingerie is verwisseld voor een joggingbroek en een oversized shirt. Bovendien hebben jullie nauwelijks tijd voor elkaar. Nu vraag jij je af hoe je uit deze spiraal komt. Dus is het weer tijd voor romantiek. Dokterdokter.nl geeft tips.

Communicatie is de basis

Communicatie is meer dan het versturen van digitale berichten of het voeren van een gesprekje. Beiden moeten jullie kunnen aangeven wat je precies wil. Goed communiceren in een relatie is dus zeer belangrijk. Wil je vaker samen zijn? komt je partner vaak te laat op jullie afspraak? Geef dat zo duidelijk mogelijk aan! Wees dus open over jouw gevoelens en gedachtes en laat je partner weten wat er in je omgaat.

Quality time: ga een nachtje weg

Een drukke periode hebben we allemaal wel eens. Het is dus handig om je tijd goed in te plannen. Ga even bij elkaar zitten. Leg de data vast waarin jullie vrij zijn of tenminste niet veel te doen hebben. Quality time is tijd waarin jullie alleen op elkaar focussen. Jullie kunnen bijvoorbeeld een nachtje weg, romantisch uit eten of samen koken. Het is belangrijk dat er geen afleiding is van anderen zodat de aandacht alleen tussen jullie verdeeld wordt.

De kleine dingetjes

Laat je romantische kant zien door kleine dingetjes te doen in je relatie. Stuur bijvoorbeeld een berichtje aan je partner voor het slapengaan of een schattige ochtend- SMS. Verras je partner met een klein cadeautje, een stiekeme knuffel of een heerlijke kus. Geef een ontbijt op bed waarvan je samen kunt genieten. Heeft je partner zijn of haar haar geknipt? Zeg er dan wat van! Deze dingen geven het gevoel dat je toch aan je partner denkt.

Geef je een ontbijtje op bed? Hieronder staan een paar ontbijttips; eet smakelijk alvast!

  1. Snijd fruit in leuke vormpjes (bijvoorbeeld aardbeien in hartjes).
  2. Pannenkoeken met stroop. Schrijf met de schenkstroop “I LOVE YOU” op of maak een hartje.
  3. Muffins, wafels of croissantjes zijn in bijna elke supermarkt verkrijgbaar en ook zeer lekker.
  4. Tosti’s met ham en kaas zijn een aanrader. Met vormpjes kun je van de tosti een hartje maken.
  5. Kook een heerlijk hartig eitje.
  6. Lust je partner geen thee of koffie? Versgeperste sinaasappel is een goed alternatief.
  7. Om het speciaal te maken, kun je champagne serveren.

Sexy Time

Jouw joggingbroek en oversized shirt mogen weer terug in je kast. Verras je partner met een sexy outfit. Laat een uitdagende kant van je zien die je nog niet eerder hebt laten zien. Je partner zult verbaasd zijn van jouw sexy vaardigheden. Dit brengt sensatie, opwinding en spanning in de relatie.

Kinderen

Heb je kinderen? Naast je partner hebben je kinderen ook aandacht nodig, maar je wilt ook genoeg quality time hebben met je partner. Probeer een vast patroon in je huishouden te hebben als je kinderen nog jong zijn. Breng ze bijvoorbeeld iedere dag na het avondeten rond acht uur naar bed. Je tijd kun je zo beter inplannen waardoor je meer quality time voor elkaar over hebt.

Auteur: Naomi Adedeji
Bronnen: 500 Great Dates, Flair.be, Cosmopolitan.nl

1 reactie

Reageer

Gebruik onderstaand formulier om te reageren op dit artikel of andere reactie. Velden met een zijn verplicht

Controle vraag *