Houd je vakantiegevoel langer vast

Houd je vakantiegevoel langer vast!

Veel mensen worden na hun vakantie meteen opgeslokt door de enorme hoeveelheid e-mails en klussen die op ze ligt te wachten. Weg vakantiegevoel! Toch zijn er manieren om het onbezorgde en ontspannen gevoel langer vast te houden. Neem daarom de volgende tips ter harte:

1. Ga vaker op vakantie

Probeer in plaats van één lange vakantie het aantal verlofdagen te spreiden over twee of drie kortere vakanties per jaar. Natuurlijk kun je ook een dagje uit plannen op de dagen dat je vrij bent van werk, zo bespaar je je schaarse vakantiedagen, maar ben je er toch even tussenuit.

2.  Nodig mensen uit

Spreek wat vaker af met die leuke mensen die je tijdens de vakantie hebt ontmoet. Wonen jullie ver uit elkaar? Houd dan bijvoorbeeld een Skype-date met je vakantiegenootjes.

3. Praat na

Praat na afloop vaker over de hoogtepunten van de vakantie. Doe dit met de mensen met wie je op vakantie bent geweest, maar ook met je vrienden en familie.

4. Haal de beelden terug

Bekijk na de vakantie uitgebreid de foto’’s en filmpjes die je hebt gemaakt. Maak eventueel een vakantieboek: hier ben je vaak een tijdje mee bezig, waardoor je nog langer het vakantiegevoel vasthoud!

5. Koop een aandenken

Neem een souvenir mee waardoor je terugdenkt aan je vakantie. Dit kan uiteenlopen van een simpele sleutelhanger of koelkastmagneet tot een mooi schilderijtje of cultuurgoederen (mits deze aan de wetgeving voldoen).

6. Geniet bewust

Sta tijdens de vakantie vaker stil bij de momenten die je gelukkig maken en neem die gebeurtenis(sen) in gedachten mee naar huis. Kon je op vakantie genieten van een mooie zonsondergang of -opgang? Deze hebben we in Nederland ook! Neem soms even afstand van je hectische leven en plan een paar minuutjes in voor zo’n moment.

7. Laat klussen liggen

Ga niet aan de vooravond van je vakantie dwangmatig allerlei werkzaamheden verrichten die ‘af moeten’. Veel kan nog wachten (vooral als je het de afgelopen weken al hebt uitgesteld).

8. Vermijd stress

Probeer niet gestrest op vakantie te gaan en laat de vakantie beginnen zodra je de deur achter je dichttrekt. Gaat er iets niet zoals gepland? Relax, het is vakantie!

9. Werk niet

Neem je werk niet mee op vakantie. Als je echt beslist bereikbaar moet zijn, zeg dan dat je bijvoorbeeld tussen 16.00 en 17.00 uur gebeld kan worden en je mail checkt.

10. Plan je volgende vakantie

Ben je net terug van vakantie? Het is nooit te vroeg om bezig te zijn met je volgende reis. Bovendien kun je dan alvast wat voorpret hebben.

Auteur: Corina Blommendaal
Bron: AD

1 reactie

Reageer

Gebruik onderstaand formulier om te reageren op dit artikel of andere reactie. Velden met een zijn verplicht

Controle vraag *