Zeven geheimen die mannen verzwijgen

Psyche 11 mei 2015 84 Reacties
man met geheim

“Nee hoor schat, ik keek niet naar die vrouw, ik heb alleen oog voor jou”. Geen zorgen, een geheim of leugen om bestwil is zeker niet altijd slecht. Sterker nog, psychologen zeggen dat in sommige opzichten deze leugentjes en waarheden zelfs sociaal noodzakelijk zijn om vredelievend met elkaar om te gaan. En denk maar niet dat alleen mannen zich hier schuldig aan bevinden. Vrouwen doen het ook. Dokterdokter geeft een overzicht van zeven geheimen die mannen weleens verzwijgen.

Geheim 1 – Mannen kijken naar mooie vrouwen

Mocht een mooie vrouw zijn pad kruisen, dan is er een grote kans dat zijn ogen haar volgen. Het blijkt dat de primaire hersendelen van mannen hem er domweg toe dwingen. Het zou zelfs niet uit maken of jij er naast loopt of niet, hij kijkt vaak toch. Totaal voor ongeveer 43 minuten per dag, blijkt uit onderzoek. Ben je op een plaats met veel mensen, dan heeft hij waarschijnlijk alle leuke vrouwen al gescand, en dat iets te lage décolleté had hij vast ook al gezien. Als je er bij bent, zal hij er misschien voor zorgen dat zijn radarblik niet door jou wordt opgemerkt. Is het erg? Nee. Sterker nog, je zou je bijna zorgen moeten maken als hij niet kijkt. Kijkt hij niet, dan kan er iets mis zijn met zijn zichtveld of is zijn testosteronniveau erg laag.

Geheim 2 – Een man moet soms de deur uit

Gaat je man altijd sporten omdat hij zo graag wil sporten? Hij zegt van wel. Kán hij echt niet een dag per week minder werken, of wíl hij het niet? Naast mannen die graag sporten en veel uren moeten steken in hun werk is er nog een andere groep mannen: degenen die geregeld het huishouden achter zich willen laten. Ze hoeven even geen vrouw, geen kinderen en het gedoe van het huishouden. Dat klinkt ernstig, maar hoeft helemaal niet zo te zijn. Het heeft te maken met een ingebouwde hang naar vrijheid, naar ruimte voor zichzelf, het niet al te sterk verbonden willen zijn aan regels en toestanden. Wees gerust, je ziet hem al snel weer terug, want na een tijdje mist hij jou of jullie alweer.

Geheim 3 – Hij zweert trouw, maar niet helemaal

Terwijl vrouwen de wederzijdse liefde met hun partners graag geregeld, bezegeld en gegarandeerd zien in het vastleggen van eeuwige trouw, zit er in veel mannen een heel klein stemmetje dat iets anders zegt. Het is een door angst en testosteron gevoed relativerend stemmetje, dat de strakke echtelijke beloftes te benauwend vindt. Het gaat er stiekem van uit dat de vrijheid van de jagende man niet zo heel erg aan banden hoeft te worden gelegd. Wees echter niet bang, de meeste mannen weten dit stemmetje goed te onderdrukken en zullen niet zomaar de hort opgaan om achter andere vrouwen aan te zitten.

Geheim 4 – Geld verdienen geeft hem aanzien

Hoewel veel mannen het ontkennen, vinden ze het diep in hun hart belangrijk dat zij de kostwinner zijn. Niet voor niets wordt in plaats van ’kostwinner’ ook wel de term ’kostwinnaar’ gebruikt. Wat is de oorsprong van deze mannelijke overtuiging? Sommige deskundigen denken dat het biologisch bepaald is: de man was en is nog altijd de jager en brengt dus de buit binnen in de vorm van geld en eten. De vrouw had en heeft de zorg voor het gezin. Maar de beroemde evolutionair bioloog Stephen Jay Gould maakte korte metten met die gedachte. Volgens hem gaat het eerder om culturele tradities dan om oeroude menselijke instincten. Hoe dan ook: Als vrouwlief meer verdient, voelt dat bij veel mannen een beetje als een nederlaag.

Geheim 5 – Hij klaart echt graag jouw klusje

Het is een klein duwtje in de rug van het man-zijn: de geliefde die haar kerel vraagt iets te repareren of te monteren. Ze zal haar hulpeloosheid misschien wat aanzetten om hem zover te krijgen, dat is dan weer haar geheim. Hoewel sommige mannen er graag een beetje over mopperen, vinden ze het doorgaans best prettig om als probleemoplosser te worden ingeschakeld. Het is heerlijk voor een man als hij het technische domein voor zichzelf heeft. Hij kan er dan bovendien zijn liefde voor gereedschap op botvieren. Na de klus is haar waardering belangrijker voor zijn tevredenheidsgevoel dan hij vaak zelf zal willen toegeven.

Geheim 6 – Mannen begrijpen hun vrouw echt niet

Oei, daar wil ze weer een essentieel punt in de relatie diepgaand bespreken. Nou ja, bespreken, emotioneel ontleden. Net als hij tv wil kijken of wil gamen. Hij hoort haar aan en doet alsof hij haar begrijpt. Al is het oppassen geblazen. Want hij weet dat als hij haar gevoelens achteloos wegwuift, zij erg boos kan worden. Dus knikt hij instemmend. Ja, hij ziet haar probleem. Hij begrijpt het. Zegt hij. Maar het is niet waar. Hij snapt er eigenlijk geen barst van.

Hoewel menig mens zich hierin kan vinden, geldt het zeker niet voor iedereen. John Gray, schrijver van het boek ‘Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus’, heeft er een verklaring voor: het komt door een fundamenteel verschil in benadering van emoties. Vrouwen zoeken vooral erkenning voor hun problemen en gevoelens, mannen zoeken voor hun problemen en emoties kant en klare oplossingen.

Geheim 7 – Mannen zijn pubers

Hoe komt het dat keurige mannen, liefhebbende vaders met een respectabele baan, ineens thuis kunnen komen met een formidabel zakmes voor in het oerwoud? Waarom draait hij zijn nek om voor een strakke meid in een Porsche? Omdat het symbolen zijn van onbezorgde vrijheid, van de dagen dat verantwoordelijkheden niet aan zijn schouders hingen. Van de losbandige tijd in zijn jeugd, toen hij in principe nog pakweg in een rockband kon zitten, naar Ibiza kon gaan om te flirten op het strand, of zo dronken kon worden dat hij de weg naar huis niet kon vinden. Maar die tijd is voorbij, de keuzes zijn gemaakt. Het keurslijf wringt. In elke man zit een door simpele hormonen voortgedreven puberjongen die heimelijk weigert groot te worden. Gun hem dat zakmes.

Auteur: Franka van Arendonk
Bronnen: WebMD, Gray, J. Mannen komen  van Mars, vrouwen van Venus (november 2014), Telegraph UK

84 Reacties

 • goldyloxx2000 schreef:

  Als dit voor alle mannen geldt, dan laat maar hangen. Ik besluit spontaan de lesbische geaardheid aan te hangen

 • Arte9 schreef:

  In nabeschouwing klinkt het wel zielig: totaal geen eigen wil maar gestuurd door testosteron. Dat de bonobo’s dit doen, allez, maar de hedendaagse man lijkt nu zo ver af van volwassenheid. Ik hoop dan toch maar dat dit artikel behoorlijk generaliseert.

 • bosaap schreef:

  allemaal goedpraterij. Zolang je hen hun gang laat gaan zijn ze natuurlijk allemaal blij. Wanneer ik hetzelfde gedrag vertoon word het allemaal maar moeilijk begrepen. Ik word er een beetje moe van hoe je altijd maar rekening moet houden met die kinderachtige houding van mannen. Het is allemaal zo doorzichtig

 • grijzemuis? schreef:

  Is het toevallig dat dit door een man is geschreven ?! Er is een verrassing: veel geheimen zijn geen geheim meer. Is dit een teleurstelling ?

 • Similius schreef:

  Mannen zweren misschien wel trouw, maar het feit wil dat monogamiteit bij de mens niet werkelijk bestaat. Dit geldt zowel voor mannen als vrouwen. Wanneer mannen de empathie kunnen opbrengen werkelijk te luisteren naar wat hun vrouw te vertellen heeft, zonder met oplossingen te komen, kunnen ze hun vrouw beter leren kennen. Behalve echtgenoot ben je ook bovenal VRIEND…
  Als relatie ben en blijf je twee individuen opzich en vandaaruit kan een ondersteuning naar elkaar de relatie doen groeien. Het is goed dat mannen ‘pubers’ zijn, omdat dit creativiteit in de relatie kan brengen, maar dit geldt ook voor vrouwen. Vertrouw elkaar en laat elkaar vrij en los en je hebt een prachtige relatie.

 • Moedeloos schreef:

  Ik heb jarenlang exact zo’n man meegemaakt als hierboven wordt beschreven. Nou, ik kan je vertellen: het is een ramp! Een zielige, kinderlijke, superafhankelijke man die iedere avond met je naar bed wilde, of je nou wel of niet moe was. Maar… ik heb ook mannen gekend die geweldig waren, dus dit artikel doet een heleboel “echte kerels” tekort!

  • Anoniem (man) schreef:

   Vrouwen moeten eens leren voordat ze de negatieve dingen van de man gaan zitten en liggen opsommen dat er beter eerst eens voor eigen deur zouden vegen. Want vrouwen zijn vaak ook niet altijd te vatten in wat ze willen. Zoals een man dumpen en dan mag die mag daar geen vragen over stellen want dat is hij tegen de muur aan het praten.

 • De Rat schreef:

  Beste schrijver van het stukje van “de zeven Geheimen van de man”

  Ik begrijp jouw visie over de man.
  Jammer ik vind het te oppervlakkig.
  Ik denk dat je voorbij gaat aan het “geheelomvattende”, jammer voor jou.
  Het stukje komt bij mij heel veralgemeniserend over.
  Volgens jou is dus “iedere man”, gelijk?
  Ik sta er niet achter voor wat jij beweerd.
  ZO

  Met een vriendelijke groet de Rat

 • Mamainopleiding schreef:

  Nou is dat alles? Niets schokkends toch? Als je een man gewoon z’n ding laat doen en overtuigd ben waar jezelf staat dan hoef je je echt geen zorgen te maken. Hij heeft niets voor niets voor jou gekozen. Accepteer dat mannen en vrouwen anders zijn en hang niet de onzekere en jaloerse echtgenoot uit. Geloof me als vrouw krijg je dan heel wat goed ervoor terug 🙂

 • Anoniem schreef:

  Ik vind het ook goedpraterij..kom op he..zo waren mannen mischien in de oertijd.Tegenwoordig is de mens wel meer geevalueerd,het word tijd dat deze mannen eens de verantwoordelijk heid leren namen van hun gedrag en mischien wat meer moeten gaan lezen ofzo om zich op sommige gebieden wat meer te leren ontwikkelen zodat ze hun vrouwen wel begrijpen..

  Gelukkig bestaan er ook nog andere mannen,anders hoef je als vrouw zijnde echt geen relatie te beginnen met zo’n “kind” type.

 • peter schreef:

  Leuk al die reacties op dit nogal oppervlakkige en volgens mij vooral als grappig bedoelde stukje.

  Er blijkt maar weer dat de vrouwen de mannen dus ook niet (willen) snappen. En humor hebben ze ook nog steeds niet 😉

 • maan schreef:

  Túúrlijk zijn er mannen die aan deze typeringen voldoen. Ik ken er wel een paar ……… De commentaren worden veelal gegeven uit ervaring. Niet één man is hetzelfde. Terwijl ik het artikel las had ik een voortdurende glimlach van “hier en daar” herkenning om mijn mond. Het is beslist geen totale onzin.

 • And schreef:

  Wat een flauw ding. Ik wil niet gemeen zijn maar die gedachte is ingestampt in jullie hoofd. Mannen moeten andere vrouwen kijken. Is alsof alles bij de mannen is goed te praten. Dus je moet alles tamelijk accepteren.
  Als we hetzelfde doen dan krijgen we een naam.

 • Ravid schreef:

  Nu ben ik, na dit (als man) gelezen te hebben, ook wel erg benieuwd naar de 7 geheimen die de vrouwen dan voor ons verzwijgen.

 • Tjitske schreef:

  Grappig, maar toch wel een beetje laf hoor!

 • Brent schreef:

  Als ik dit lees ben ik helemaal geen man……..wat nu? Mankeert er iets aan me; moet ik naar de psychiater? Maar ik ben helemaal tevreden met mezelf 🙂

 • berg schreef:

  Sommige dingen mogen dan wel waar zijn…. Maar inderdaad. Dit type onvolwassen man is gewoon het type man wat elke vrouw zou moeten mijden.

  Tegenwoordig zijn er mannen die de emancipatie naar de moderne man succesvol hebben doorlopen…. Dierlijke instincten combineren met het accepteren, en het uiten van emoties. En dit type mannen zullen ook met hun vrouw erover praten als ze graag naar andere vrouwen willen kijken, of met hun andere vriendinnen op de bank een filmpje willen kijken. Eeb open en eerlijke communicatie dus.
  Als een relatie niet tegen dit soort eerlijkheid kan, dan is de relatie in mijn opinie helemaal niet waard! Blijf dan alleen om aan jezelf te werken!

  Vrouwen aan de andere kant hebben ook mee-geemanicpeerd en begrijpen de dierlijke instincten, maar gelukkig niet zover dat het word geaccepteerd dat mannen hun pik achterna lopen of hun leven lopen te verknallen door alleen maar op de bank te zitten.

  Groetjes, de ideale man:)

 • Henk schreef:

  allemaal helemaal waar (voor mij in ieder geval!)
  leuk stukje’, vond ook mijn vriendin

 • Remco schreef:

  @ Brent. Lijkt me niet dat jij je zorgen moet maken. Zoals in de reacties al wordt beaamd kun je niet alle mannen over 1 kam scheren. En als jij tevreden bent met je zelf, dan heb je het perfect voor elkaar.

  @ klagers. Velen blijken zich beledigd te voelen, wanneer deze verzamelde informatie wordt opgeschreven. Lijkt me niet dat dit is gedaan om sommige daarmee te beledigen of goedpraten. Ik denk dat het een nuttig stuk verduidelijking is voor velen vrouwen, die niet weten wat ze met bepaalde ongeuite gevoelens van de man aan moeten. Als je er slecht mee overweg kan is het waarschijnlijk goed als je er dan zelf met hem over begint te praten. Het is alleen zonde een goed lopende relatie een deuk te geven als je een instinct, dat in veel mannen heerst, niet kan accepteren.
  Voor veel mannen prettig, aangezien dit stukje ‘een’ (ik zeg bewust niet ‘de’) verklaring voor bepaalde gewoontes kan geven. Zoals in dit stuk al beaamd wordt: veel mannen willen alles verklaren kunnen. En de mannen die zich beledigd voelen: nee, natuurlijk zijn we niet allemaal gelijk, maar ik denk dat als je moet generaliseren (om het niet tè lang te maken), dit er uit zou komen. Als jij die instincten hebt kunnen overwinnen, dan kan jou vrouw/vriendin zich zeer gelukkig prijzen. Er zijn echter veel meer dingen die een relatie laten werken. Een vrouw bepaalt zelf wat zij het belangrijkste in een relatie vindt.

 • Truus schreef:

  Wat een ongelofelijke generaliserende onzin zeg. Alsof alle mannen hetzelfde zijn, en zelf niet kunnen nadenken.
  Ik dacht dat dit een serieuze site was, maar dit slaat werkelijk alles.
  Jullie medische artikelen worden hiermee overigens in één klap volledig onbetrouwbaar. Wie zegt namelijk, dat daar wel zorgvuldig mee is omgegaan? En hoe kan ik erop vertrouwen dat dat wel serieus is bekeken?
  Wat een afgang dit, sorry dat ik het zeg hoor. En nee ik ben geen man, maar ik hecht wel aan betrouwbare informatie op sites die pretenderen serieus te zijn.

 • all true schreef:

  Nu het geen geheim meer is 😉
  Rest de vrouw alleen nog de acceptatie…
  Wat wij mannen bij vrouwen al jaren doen..hihi
  Ga nu weer vet geld verdien zodat ik weer luxe op het strand kan liggen en achter mijn zonnenbril kan gluren.

 • appeleter schreef:

  Schrijver is nog minstens één geheim vergeten, nl. dat mannen geen geheim kunnen bewaren, omdat ze te veel ouwehoeren? 😉

 • Anoniem schreef:

  Ik heb het gelezen en precies hetzelfde rijtje geldt ook voor vrouwen, dat kan ik u als vrouw zijnde mededelen.

 • Jantje met de dikke Porche schreef:

  Goedpiraterij? Of het goed of fout is om naar (mooie) vrouwen te kijken laat ik in het midden.
  Het feit blijft wel dat na aanleiding van onderzoek wetenschappelijk is bewezen dat vrouwen even veel zo niet meer naar mannenlichamen gluren.
  Het verschil zit hem in de ogen: mannen kunnen verder en gericht kijken, terwijl vrouwen een breder gezichtsveld hebben (beiden primair en perifeer).
  Het gevolg is dat vrouwen gewoon ongenuanceerd naar mannen kunnen kijken zonder dat ook maar iemand het door heeft (want ze hoeven hun hoofd niet naar die gene te draaien).
  Toch kun je als man de ‘kijk reflex’ (tenminste ik) wel onderdrukken das wel zo fatsoenlijk. Vrouwen zeggen ook niet hard op dat ze aan een andere kerel denken tijdens de sex, en dat ze deze noodzaak tot in detail met hun vriendinnetjes bespreken. Das maar goed ook wil ik helemaal nix van weten.
  de text is oppervlakkig en generaliserend, maar bevat zeker een grote kern van waarheid

 • ikkeweer schreef:

  Nou Porche met de dikke Jan….een keer plaatsen was wel genoeg hoor.

 • Anoniem schreef:

  Ik begrijp het allemaal wel. Ik ben een vrouw van 34 en heb een groot deel van mij leven besteed aan het begrijpen van mannen. Ergens heb ik gewoon maar geaccepteerd dat ze anders zijn. Ik begrijp onderhand genoeg van mannen om te weten er mee om te gaan. Wat ik nu jammer vind is dat het andersom niet kan. Ja de man is een jager, prima maar laat mij dan ook een prooi zijn. Als jij wil jagen en kijken en genieten van vrouwen laat mij dan bejaagt en bekeken en van mij genoten worden. Als jij wil dat ik mij als een dame gedraag dan mag jij je als een heer gedragen. Als jij wil genieten van je man zijn laat mij dan ook genieten van het vrouw zijn.

  Ik vraag me af hoe leuk mannen het vinden dat al hun vrienden/collegas/familie naar hun vriendin of vrouw kijken. Maar ja wat moeten ze der van zeggen….ze doen het zelf ook.

 • meisje20 schreef:

  ja als vrouwen zich sexy kleed voor ook wat aandacht of als ze naar andere mannen kijkt vinden ze je een slet terwijl het dus zelf sletten zijn.
  ik ben dan ook liever alleen of ik zoek een leuke vriendin waar in mee ga samenwonen en alleen van de manne ga profiteren net als zij van ons

  • Anoniem schreef:

   Helemaal mee eens

  • Anoniem schreef:

   Ik vind het belachelijk dat het zo is bij een man als hij een mooi vrouw ziet het breekt me totàal waarom hft hij dan niet voor zo een vrouw gekozen

  • Anoniememan schreef:

   Ineens heb je het je wordt lesbisch, de zoveelste.
   Wat mij dus opvalt als je echt een leuke vrouw ziet dan wordt er alles aan gedaan om het je onmogelijk te maken om met haar om te gaan of om samen met haar een leuke tijd te besteden of iets op te bouwen of je krijgt een ziekte waaraan je doodgaat of ze heeft een vriend of het geluk wordt haar samen met jou niet gegund of ze krijgt een miskraam. Zou ik daarom geen vriendin hebben en nooit aangeraakt zijn door een vrouw of gezoend hebben? En als je ouder bent dan ben je zielig.
   Waarom willen vrouwen niets van mannen? Ik wijs aantrekkelijke vrouwen bij voorbaat al af om die reden. Het is toch niet zo raar dat kerels homo worden? En vrouwen lesbisch? Denk nu eens aan het systeem van de overheid, overheid heeft heel veel manieren om je dwars te zitten, huwelijken worden kapotgemaakt, huizen moeten worden verkocht door scheiding, omgangsregeling voor kinderen, vader ziet zijn kinderen bijna nooit, ziekenhuizen rekenen torenhoge rekeningen die vele niet kunnen betalen, belasting tot je dood valt, om vervolgens nog een keer erfbelasting te betalen, systemen die te ingewikkeld zijn die niemand begrijpt waar fouten in zitten die je moet oplossen, apparatuur die steeds sneller begeeft, begrafenis die steeds duurder wordt en waar de catering of cake niet eens lekker van is, psychiater die zegt iedereen hier in Nederland is ziek of gek ook de gezonde mensen, dan nog economie die zogenaamd in een neerwaartse spiraal zit, consumentenvertrouwen wat pessimistisch is, mensen die uit het leven stappen, anderen die elkaar het leven zo zuur mogelijk maken (wat heb je er aan?), en dan als je dan terugkijkt zoals naar de leeftijd dat je een jongen was van 21 en naar een leuke meid van achterin de twintig kijkt word er ineens gedaan of je seksistisch bent. Dan zou iedereen toch homo of lesbisch worden? Als je niet eens een relatie mag opbouwen? Als er gewoon niemand voor je is met wie je een relatie mag opbouwen en dat decennialang achterelkaar en dan nog keer. Een ander in mijn schoenen had al lang voor de trein gesprongen.
   Ik zou nou wel eens willen zien dat het in mijn leven goed gaat, gewoon goed. Zowel met mij als met de mensen die ik liefheb. Zeg nu zelf elk uiterlijk is toch beter dan een pestkop? Het zijn altijd de verkeerde. Altijd de lieve mensen, die het meeste voor een ander doen. Die krijgen de meeste vreselijke dingen voor hun kiezen. En achteraf vragen we ons allemaal af hoe heeft het zo ver kunnen komen?

 • Lina1983 schreef:

  Behalve dat graag technische klusjes in huis doen en graag kostwinner zijn (ook al verdien ik meer dan mijn man) kan ik me heel goed vinden in deze “geheimen”.
  Maar wie weet verandert dat als ik ooit kinderen krijg. Dan ga je je als vrouw wel meer op je gezin richten denk ik. Geld verdienen, flirten en je vrijheid worden dan minder belangrijk. Maar kan me wel voorstellen dat je dan soms naar de tijd van vroeger verlangt.
  X

 • peter schreef:

  Is dit artikel geschreven door een eenzame vrouw in een kelder? Vind het een beetje raar dat alle mannen zo vreselijk zijn in haar ogen. Misschien word het eens tijd om een keer een wat beters te doen dan dit. Het lijkt wel alsof je nog nooit een relatie hebt gehad, zou me niet verbazen

 • NB schreef:

  Heel herkendbaar, leuk artikel!

 • nilleke schreef:

  Super artikel, en klopt inderdaad…

 • Bart schreef:

  Dit stuk klopt in de grote lijnen zeker en de mannen die dat weerleggen zijn of homo, of bang voor hun vrouw/vriendin.

  Vrouwen die het hebben over mannen die sletten zijn: Een slot dat door iedere sleutel geopend kan worden is een slecht slot. Een sleutel die alle sloten kan openen is daarentegen een Masterkey.

  • Jasper schreef:

   Gefeliciteerd, je hebt hiermee de meeste seksistische opmerking van de dag gemaakt.

   Een potlood dat door vele puntenslijpers geslepen wordt, is uiteindelijk opgeslepen.
   Een puntenslijper daarentegen kan duizenden potloden aan en werkt dan nog steeds prima.

   Fijne dag gewenst verder.

 • Bachstra schreef:

  Nou Jantje met je dikke Porche. Zo lang je nog het merk auto wat je zegt te bezitten niet goed kunt schrijven geloven we dat maar even niet.
  En de rest ook niet.

 • anoniem schreef:

  Vele hier van de reacties zijn dus waarschijnelijk inderdaad van die onvertrouwbare mannen waar dit waarschijnelijk zeker klopt! Maar ook een andere helft hebben hier ook gelijk zoals 2 en 21 en 06 eNZOVOORT ga niet openieuw lezen voor de nummertjes te zoeken. De rest van deze mannen die zeggen dat het waar zijn zegt inderdaad genoeg over jullie zelf! Enorme onvertrouwbare zielige sukkels en zo easy to get haha! Waar gaan we toch naar toe… Jammer dat er echt iemand daar zich kon mee bezig houden met het gespuis uit te roeien!
  😉

 • oh my god schreef:

  Vele hier van de reacties zijn dus waarschijnelijk inderdaad van die onvertrouwbare mannen waar dit waarschijnelijk zeker klopt! Maar ook een andere helft hebben hier ook gelijk zoals 2 en 1 en 21 en 06 eNZOVOORT ga niet openieuw lezen voor de nummertjes te zoeken. De rest van deze mannen die zeggen dat het waar zijn zegt inderdaad genoeg over jullie zelf! Enorme onvertrouwbare zielige sukkels en zo easy to get haha! Waar gaan we toch naar toe… Jammer dat er echt iemand daar zich kon mee bezig houden met het gespuis uit te roeien!
  😉

 • hetero schreef:

  Dit artikel of dit nu waar is of niet is naar mijn mening ook goedpraterij en als vrouwen dit zouden doen dan zijn ze ontrouw en sletten maar als mannen t doen dan moeten vrouwen niet zeiken en t maar tolereren. Wat n bullshit. Als je echt van je partner houd dan heb je t respect om niet met anderen bezig te zijn en daar ook geen tijd voor. Als je zo graag naar anderen vrouwen wil kijken en niet trouw wil zijn dan neem je geen relatie maar ga je porno kijken en naar de hoeren in plaats van iemand gebruiken en pijn doen terwijl ze van je houd en zij wel trouw is. Dit maakt mannen echt in een klap onaantrekkelijk voor mij zeker omdat ik constant van die superjaloerse vriendjes heb terwijl ik gewoon trouw ben en zij daar al t bewijs van hebben. Mannen zijn blijkbaar hypocriete onnozele nietsnutterige kinderlijke onverbeterlijke mislukte jaloerse ontrouwe seksverslaafde hersenloze idioten. Ik draag kuisere kleding in vergelijking met de meerderheid van de jongere vrouwen en minder tot haast geen make-up, zie er niet sletterig uit en toch krijg ik nog van die vieze opmerkingen. Mannen kunnen blijkbaar alleen maar aan zichzelf denken en zich niet in n ander verplaatsen. Begin ervan te balen dat ik hetero ben.

  • Susan schreef:

   Helemaal goed geschreven. Afgelopen week was ik met mijn vriend op vakantie en we namen een taxi. Begint die man tegen mijn vriend (die graag wil trouwen met me) over meisjes die 16 zijn en er geil bij te kijken.. Ik voelde me zwaar beledigd! Mijn vriend reageerde niet maar ik weet nog wel wat hij zei toen ik hem net leerde kennen. Ook die domme praat van mannen die geen relaties hebben gehad en alleen maar domme porno kijken en denken dat dat echt is. Ik moet zeggen dat ik er ook wel van ga twijfelen om met mn benen wijd veel geld te gaan verdienen aan die domme mannen. Gelukkig heb ik een heel goede baan dus het is verder niet nodig maar mannen Z
   zijn zo simpel. Als mijn vriend nog 1x zoiets zegt dan gaat hij zich de rest van zn leven maar rukken bij zijn filmpjes en mij lekker alleen mn grote huis laten kopen. Erg fijn dat we vrouwen hun nergens meer voor nodig hebben.

   • nee schreef:

    Die kerel spoort niet, da’s duidelijk.
    Heerlijk toch dat vrouwen mannen niet meer nodig hebben. Laat maar lekker zo blijven. Ik geniet ook wel zonder jullie. Of staat op een gezellig avondje zonder gezeik ook al een bekeuring op? Wat tegenwoordig lijkt het wel overal gezeik. Hoe meer ik jullie beter ga leren kennen, hoe harder ik wil wegrennen van jullie want ik ben gewoon BANG voor jullie. Knuffelen?!? En dan straks eindigen in een politiecel vanwege verkrachting ondanks toestemming van de desbetreffende dame.

    En dat internet maakt alleen maar relaties kapot.
    En dan mag de politie en ggz zeker weer het vuile werk opknappen?
    En bedankt he?

 • Karolien schreef:

  Gelukkig hebben wij een keuze…met hen doorgaan of hen laten vallen…

  • Peter1984 schreef:

   Of ze zijn al bij jou weg.
   Kan al aan dat kleine stukje tekst van je lezen.
   Wat voor type je bent.
   het stukje “of hen laten vallen” zegt al genoeg
   Hoop voor je dat je dat zelf ook gaat inzien.

 • : ) schreef:

  Nou laat mij dan maar de vrouw zijn waar ze naar kijken en over fantaseren (vergeten te noemen in het stuk). Beetje lol met ze maken en de klusjes laten opknappen en wegwezen.
  Maar ben me daar gek om me ooit weer aan zo’n kerel te binden zeg.

  Als ik een echte kerel tegenkom en niet zo’n sukkel als het artikel omschrijft, ben ik helemaal happy. Enne sukkels die wel zo zijn en dit lezen, blijf vooral bij je vrouw. Want zij is nog zo ouderwets dat ze het je vergeeft.
  :p

 • Lisa83 schreef:

  Denk dat dit artikel voor veel mensen m/v van toepassing is. Maar het zou best kunnen dat mannen wat langer dan vrouwen blijven hangen in deze “levensstijl”.
  Ik heb als vrouw zijnde, mannen (flirten;),vrijheid, succes en geld ook altijd heerlijk gevonden. Nog steeds wel eigenlijk hahah. Uit ervaring weet ik wel dat je beter geen relatie aan kan gaan als deze zaken een belangrijke rol spelen en erg op de voorgrond zijn in je leven. Het is dan heel moeilijk om trouw te blijven, en anderen pijn doen en kwetsen is niet ok!

 • Guido schreef:

  Klopt helemaal !

 • tint schreef:

  Ironisch: goh ik heb zo veel geheimen, dat ik blij ben dat men niet alles over mij weet, want dat zou ik pas erg vinden. Anderen daar mee opzadelen. Meeste huwelijken gaan ook kapot doordat mensen zoveel van elkaar moeten weten. Moet niet kunnen. Wat niet wil zeggen dat je ongebreideld maar alles in het geheim moet doen. Ook daar ga je aan kapot.

  Twee dingen die ik op tv gezien heb:
  – Ik heb ooit een verhaal gezien over iemand die een geheim meenam in zijn graf. Niemand heeft het ooit kunnen oplossen. Raar vind ik dat, dat mensen iets zo geheim kunnen houden dat zelfs hun dierbaren er niets van mogen weten.
  – Ik heb ooit een film gezien met een echte nazi in het ziekenhuis, die op een gegeven moment door een Joodse arts geopereerd moest worden. Op een gegeven moment zag je in de film dat de patiënt zichzelf maar voortijdig van kant maakte. Allemaal hartstikke nep, maar het was wel een hele spannende film.

 • Zelf schreef:

  Jeetje, wat een onzin. Is de hoop van de schrijver dat het een self-fulfilling Profecy kan worden?

 • Luna@Mestreech schreef:

  Hahaha…veel hier van is toch gewoon oud nieuws en logisch….alsof mannen en vrouwen nooit vrienden zijn geweest en een beetje handleiding gemist hebben…
  Kan me voorstellen dat man én vrouw even eruit moeten voor wat kwaliteittijd op zichzelf….dat moet je elkaar ook gunnen maarja veel vrouwen hangen teveel op aan dat stelletjes zijn…moeten altijd samen zijn. Je kunt samen groeien, zelf als je apart bezigheden hebt, is geen bedreiging voor je toekomst alleen maar goed voor elkaars respect en vertrouwen.
  Gelukkig ben ik zelf niet zo, houd van mijn vrijheid en zelfstandigheid maar dat beangstigd blijkbaar ook veel mannen, een vrouw die niet zeikt maar haar gewoon haar eigen ding doet en geen validatie nodig heeft….dan zijn mannen net als die vrouwen die erkenning nodig hebben hahahaha….

 • Peter1984 schreef:

  Ik verbaas me dat best wat vrouwen deze 7 punten die best waar zijn, kinderachtig vinden.
  Ik vraag me af of ze wel goed gelezen hebben, of dat ze zelf zo kinderachtig zijn.
  Nou dan zou ik zeggen, neem lekker een vrouw als partner dan, en ga lekker met je dildo s spelen.
  Ohja, zorg wel dat je allebei een goed gevulde protemonnee hebben.
  Omdat je nu geen man hebt die dat voor je doet.
  Wel typisch voor veel nederlandse vrouwen, veeleisend en zelf janken en zeuren om alles.
  Nee dankje, voor mij geen Nederlandse vrouw.
  Veel liever een lieve vrouw die wel de kleine dingen waardeert en niet zo raar doet.
  gewoon normaal doen met elkaar.
  Daar gaat het om, anders eindig je ongelukkig en uiteindelijk alleen.

  • Dirk Jan v G schreef:

   Meestal gaan mannen die geen vrouw uit eigen land kunnen krijgen naar Azie toe om er een te halen. Mooie vrouwen hoor daar, ze zijn ook makkelijker om mee om te gaan en beetje onderdanig dus erg handig voor al je fantasieen.. Oja, ze zijn ook niet zelfstandig dus dat is prettig omdat ze dan niet weg kunnen

 • Peter Venkman schreef:

  Mysandrie

 • iemand 2015 schreef:

  nou ik was laatst met iemand die ik leuk vond en ik heb eigenlijk aan niemand anders gedacht dan haar

 • Zwijntje schreef:

  Behandel een ander zoals je zelf behandeld wil worden. Dus met Respect, Waardering, Liefde, Vertrouwen, Aandacht etc.

 • Nico schreef:

  Wat zijn mannen leuk! en dit artikel is hilarisch. Het leven is verukkelijk en ik ben gek op vrouwen.

 • Kim schreef:

  Ik ben op sommige punten zoals hierboven beschreven en ik ben een vrouw ( niet lesbisch overigens!) Ik kijk regelmatig naar mooie mannen, ik heb veel vrijheid en tijd voor mijzelf nodig (ik moet soms de deur uit) en ik zweer ook niet helemaal trouw. Ik moet er ook niet aan denken om te trouwen. Ik zou me zo gevangen voelen.

 • wil-geen-vriendin schreef:

  Hoe zit het eigenlijk met het taboe op geen vrouw willen? En het taboe op geen kinderen willen? En het taboe op geen auto willen? En het taboe op geen creditcard willen? En het taboe op dat veel te dure huis wat ik nooit zal willen en kunnen betalen? Hoe komt het dat 1% alle rijkdom heeft van al die andere 99%?

  Als het mij al überhaupt al zou lukken om een vriendin te regelen dan sla ik op tilt van de eisen die mevrouw heeft. En ja, ook nog ingewilligd moeten worden. Nee, liever verzuurd alleen dan depressief, met kinderen die ik niet wil, slaaptekort, diep in de schulden, en ook nog verwijten krijgen te horen dat ik zo slecht ben. Ik heb het steeds meer naar mijn zin in mijn eentje sinds ik mensen achter de kinderwagen zie lopen met de houding ik wil helemaal niet achter de kinderwagen lopen.
  Nog heerlijker is het als je met de bus gaat en je ziet dat er een kerel pech heeft met zijn auto wat mij dus zou overkomen. Al daar eens aan gedacht? Och, gossie en dan nog klagen dat meneer zo laat is. Of zo veel uitgegeven heeft bij de garage. Feit is dat gevoel heb ik dat wij mannen bewust als sukkeltje worden neergezet, kijk maar in de reclames. Waarom eigenlijk die seksestrijd? Ze hebben toch al gewonnen. Waarom moet ik me dan nog überhaupt verbinden aan een vrouw? We doen het toch nooit goed. En dat begint al vroeg. Van mij mogen ze mannen en vrouwen hetzelfde loon geven, als daarmee die hatelijkheid, cynisme en dat sekseverschil verdwijnt GRAAG.

 • MAN schreef:

  Hoe vrouwen praten?

  Als jij denkt dat ik denk dat jij denkt dat ik dat denk dan denken we allebei hetzelfde denk jij dat ook? ik denk namelijk van niet ik denk namelijk dat jij denkt dat wij denken dat jij dat denkt, dat denk ik maar hoeft niet zo te zijn denk ik, ik denk dat jij dat daarom dus ook denkt dat jij denkt dat ik dat denk dus daarom denk ik dat jij dat denkt wat wij denken maar dat is helemaal niet zo, want jij denkt niet zoals wij denken wij zijn veel complexer dan jij denkt, dat denk ik niet alleen dat weet ik zeker omdat jij denkt dat wij denken dat jij denkt dat wij dom zijn dus als je denk je dat wij dom denken denk jij niet zoals wij denken dat jij denkt, want mannen denken zo simpel, is dat echt zo dat jullie nergens denken dat wij denken dat jij denkt dat jij niet denkt aan ons omdat wij aan andere dingen denken dat jij dan denkt dat wij automatisch dezelfde dingen denken, dat jij denkt dat wij denken dat jij heel ergens anders aan denkt dan dat wij denken, wij denken namelijk dat jij denkt dat wij denken dat jullie denken dat wij allemaal datzelfde denken maar dat is niet zo. Dus daarom dacht ik dat schrijf ik even op. Begrijp je me? Waarom loop je ineens weg?

  Begrijp jij nog vrouwen? Om hoofdpijn van te krijgen. Geschreven door een man.

 • Manaap schreef:

  Ja mannen zijn in de regel oermensen, apen, kunnen niet denken, worden alsmaar gedreven door testosteron en willen jagen! Mannen zijn ook allemaal hetzelfde.

  Wat enorm generaliserend door de schrijver/schrijfster!

  Manaap

 • 'Puber jongen' schreef:

  Ach, hoe je het ook doet, wend of keert, zowel mannen en vrouwen zullen nooit tevreden zijn over de andere sexe, fuck emancipatie dan maar terug naar hoe het vroeger ging, de man had het gewoon voor het zeggen BASTA heeft ze tenminste duidelijkheid, net als een hond luisteren vrouwen enkel als je consequent bent… luisteren ze niet dan maar eventjes ‘corrigeren’

 • Alleen in Enschede schreef:

  Ik dacht dat dit artikel wel deels klopte en mijn gedrag verklaarde maar mijn partner ziet mij dat als ik iemand anders mooi vond (vroeger of nu) als dat zij zelf niets meer waard is. Niet nu en ook niet later, ook al kus ik de grond waarop zij loopt. Geen discusie mogelijk want dan is het homeless. Ik ben nu zover dat ik alleen een breuk nog zie als oplossing om alleen verder te gaan, kan namelijk geen verklaringen geven voor mijn gevoelens en anderen geven mijn gelijk maar ik voel mij diep ongelukig hierdoor. Vrouwen accepteer aub dat anderen ook mooi zijn en u het mooist anders was die man niet bij u. Er is meer dan alleen schoonheid dat ons binden zal.

 • Raak schreef:

  Een relatie, je kan niet met en je kan niet zonder. Single zijn, je wilt het niet of je wilt het blijven.

  Iedereen houd van vrijheid, ookal zitten we in een relatie. Wij zijn niet geboren, om vervolgens op latere leeftijd zonder vrijheid te leven. Wij hebben onze vrijheid nodig om uit stress situaties te komen, niet in emoties en depressie te raken. Vrouwen doen dat ook! maar op hun eigen manier. En wij mannen ja, die gaan sporten of lopen ego strelen buitenshuis. En zoals hier beschreven zullen mannen aan het einde van de ‘journey through freedom of life’ weten wat ze missen, jou! Hij komt terug. En vrouwen denken ook spannend over andere mannen, als ze bijv. uitgaan met vriendinnen op een terras. En mevrouw ziet een leuke mannelijke serveerder, dan kan ze ook flirten. Flirten we allemaal niet stiekem? doen we niet allemaal aan ego strelen?? Het is gezond en onschuldig.

  Ik ben hier maar neutraal in, van wat ik heb meegemaakt. Iemand vrijheid afnemen, leidt tot ongeluk voor diegene. En iemand vrijheid gunnen, kan leiden naar afgunst.
  Als jij je partner de vrijheid gunt, en laat zien dat hij van zijn leven mag genieten. Zal hij dat waarderen, de relatie wordt sterker en beter. De relatie is dan ook sterker en beter geworden, door dat jullie ook je eigen leven mag hebben. Tenslotte hebben jullie elkaar, jullie bezitten elkaar niet.

  Als je dit niet aankan, dan ben je gedreven door hebzucht en macht. Wat leid tot jaloezie en wantrouwen. Wat ik wel zeer onaantrekkelijk vind. Veel succes met jullie relatie mensen!

 • Jurriaan schreef:

  Franka kan goed schrijven. Het levert wel een wat karikaturaal beeld om dat desalniettemin erg vermakelijk is: “gun hem dat zakmes”.

 • kerpens audrey schreef:

  1gelyk voor mannen ik vind vrouwen hebben niet zoveel van dit vrouwen denken heel wat andes en mannen denken ook heel wat andes dusss any way

 • assepoetser schreef:

  mannen zijn baas spelers het moet gaan zoals de man het wilt.gaat het niet zo zijn ze kwaad.
  mannen snappen vrouwen wel maar willen het niet snappen ze willen altijd maar gelijk.
  de vrouw hoort in de keuken en niet op het sportveld jarloes zijn ze
  want dan zijn ze bang dat andere mannen graag naa een kontje kijken vrouwen moet zich verstoppen.
  man wil is wet dat is wat een man is baasig

 • MarkV schreef:

  Zoals H.Brood al terecht constateerde gaat een vrouw over het algemeen na haar 35e hard achteruit terwijl mannen vaak tot op hoge leeftijd aantrekkelijk en karaktervol blijven.
  Als je uit gaat van een levensduur van 80 jaar is een vrouw grofweg maar 25% van haar leven aantrekkelijk en seksueel relevant; grofweg vanaf haar 15e tot en met het 35e levensjaar. Begrijpelijkerwijs werkt dit frustratie in de hand met als gevolg alle vreemde en merkwaardige gedragingen zoals we die van het vrouwelijke geslacht gewoon zijn.
  🙂

 • venus schreef:

  Ik hoop dat dit artikel als een grap is bedoeld want dit doet de man geen eer aan.
  Daarnaast , denken jullie echt dat mannen de enige zijn die naar het ander geslacht kijken? Begrijpen vrouwen mannen? En hallo! Ik wens ook me-time!
  Ik ga zelfs meer uit dan mijn man. Neem dit artikel niet te serieus.
  Niet zeuren en niet praten als een puber, het siert niemand 🙂

 • Kilo schreef:

  Ik wil mijn dikke ouwe luie altijd thuiszittende niet werkende computerverslaafde slaapt overdag leeft snachts nietsnut graag inruilen voor een man wat hier beschreven staat

 • NietBelangrijk schreef:

  wat een hatelijke visie op elk punt , en een erg korte blik op het leven …

Reageer

Gebruik onderstaand formulier om te reageren op dit artikel of andere reactie. Velden met een zijn verplicht

Controle vraag *