9 meest voorkomende symptomen die op kanker wijzen

Algemeen, Psyche 24 januari 2016 66 Reacties
Kanker, slikklachten, heesheid of hoest

Maar liefst één op de drie mensen sterft aan kanker. Vroege ontdekking van kanker vergroot de kans op genezing. Daarom stimuleert de KWF Kankerbestrijding om op tijd naar de huisarts te gaan met klachten die op kanker kunnen wijzen. Ze hebben een lijst opgesteld met de meest voorkomende symptomen waar je op moet letten. Als vuistregel geven ze mee: ga met klachten die langer dan vier weken aanhouden, naar de huisarts. Ook met klachten die hier niet zijn genoemd.

 1. Blijvende heesheid of hoest, eventueel met bloed in opgehoest slijm.
 2. Slikklachten: als slikken pijn doet, het eten slecht zakt of blijft steken.
 3. Nieuwe of veranderende moedervlekken (vorm, omvang, uiterlijk, jeuk of bloeden).
 4. Een schilferend plekje of bobbeltje op uw huid.
 5. Een verdikking of bobbel(tje) ergens in uw lichaam, bijvoorbeeld in de borst(en), zaadbal(len), hals, oksel, lies of elders in het lichaam.
 6. Vrouw: Ongewoon vaginaal bloedverlies of abnormale afscheiding buiten de menstruatie om
  Man: zaadbalklachten.
 7. Blijvende verandering in de stoelgang zonder duidelijke aanleiding, of ongewoon bloedverlies en/of slijm bij de ontlasting.
 8. Veranderingen bij het plassen zoals moeilijker kunnen plassen, vaker moeten plassen, pijn bij het plassen of bloed in je plas.
 9. Gewichtsverlies zonder aanleiding.

Op de website van de KWF Kankerbestrijding kun je meer uitgebreide informatie vinden per specifieke klacht.

Bron: KWF Kankerbestrijding

66 Reacties

 • anoniem schreef:

  nachtzweten?

  • Anoniem schreef:

   Al die artsen en ziekenhuizen zijn al lang niet meer te vertrouwen het gaat hun alleen maar om geld daar draait bij hun alleen maar om wij worden alle jaren al bedrogen en belogen door de BigFarma het word niet voor niets maffia genoemt en waarom.maken ze geen medicijnen zonder bijwerkingen is toch veel beter dan worden al die patienten wel genezen maar nee dat doen ze niet anders kunnen ze niets meer aan ons verdienen ik ben al heel lang gestopt met de medicijnen ik.kreeg al meer klachten dat weten ze zelf allemaal wel maar dat vertellen ze je natuurlijk nooit daarom worden wij allemaal aan het lijntje gehouden en hun maar hoge winsten boeken anders kunnen hen niet blijven gestaan het interesseerd hun de bevolking helemaal niet wij moeten.maar blijven dokken elke medicijn zit van 50 tot 60 tot 70 bijwerkingen in ik raad iedereen aan om op google gaan kijken en zoek naar DrGabor Lenkei die schrijft boeken over onze gezondheid ik heb die boek ook gekocht dat heet waarom.mogen wij de waarheidheid niet weten over onze gezondheid en hij heeft ook een boek geschreven over chlorestorol nou chloreztorol moet je hebben dat is niet schadelijk schrijft hij en zo heft hij nog.meer boeken geschreven hij.heeft een winkel in Amsterdam staan ik raad iedereen dit aan want er gasn veel te veel patienten en mensen onnodig overlijden er zijn al te veel mensen onnodig overledenik hoop dat iedereen dit gaat lezen en boeken bestellen want je kan heus wel langer leven en ouder worden het belangrijkste is dagelijks genoeg mineralen en vitaminen gebruiken in plaats van al die medicijnen slikken

 • Jan schreef:

  Mijn reactie:
  ik ging naar mijn huisarts omdat ik een plekje op mijn linker bovenarm had dat ik zag veranderen (het bloedde ook soms – als ik het ergens tegenaan had gestoten).
  De dokter zei dat het niet op een woekering van cellen leek en dus geen kanker was. “Je kan het eens laten weghalen” (zei hij tegen me).
  Het jaar daarop had ik een ontsteking in de oksels. Het bleek dat ik een melanoom had (van de ergste soort). Ik kon gelukkig nog geholpen worden.

 • Borstkanker schreef:

  Onvoorspelbaar hoe incompetent sommige artsen zijn. Mijn tante heeft iets soortgelijks meegemaakt. Ze ging naar de huisarts met klachten aan haar borsten, ze had een bultje. Ze is 40 dus je zou denken dat ze sowieso doorgestuurd zou worden voor verder onderzoek. Maar volgens de huisarts was er niets aan de hand. Als er meer klachten zouden volgen, moest ze terug komen. Maar ze is van de oude stempel, het was voor haar al heel wat dat ze in eerste instantie naar de arts was gegaan. Pas na een half jaar toen haar klachten verergerden is ze terug gegaan. Borstkanker met uitzaaiingen naar haar lymfeklieren. Nu is ze aan het vechten voor haar leven. Als ze gelijk doorgestuurd was, waren overlevingskansen 30 keer zo groot geweest. Ik hoop dat er een beter beoordelingssysteem van artsen komt. Na een grove fout als deze zou een arts een jaar onder toezicht moeten komen te werken zodat ze goed wakker geschud worden!

  • j schreef:

   Echt sneu!! De meeste artsen zijn alleen goed inlezen en als een computer opslaan, maar denken niet verder dan het boekje tegenwoordig kan iedereen arts of tandarts of chirurg worden met de titel betekent dat niet dat je er nog een bent. Heel veel sterkte, hoop dat het met je tante goed is en beter gaat?

  • Jan met lange achter naam schreef:

   Ze zouden hem nooit meer die baan moeten geven

  • H v kruchten schreef:

   Er op blijven hameren om verder te onderzoeken ik heb de borstkanker overleefd en de longkanker ook met uitzaaiingen is al 5jaar stabiel.

 • johan schreef:

  In November vorig jaar kreeg mijn vrouw een heel erge pijn in de onderrug. De huisarts zei: Nierstenen, gaat met medicijnen weg.
  Toen de pijn niet wegging zei de Dr: u hebt een spir verrekt, dus fysio. In Februari mocht ze eindelijk een echo laten maken. Van nierstenen geen spoor, na foto’s van de rug; Atrose. Nadat ik met klem had angedrongen op een opname in het ziekenhuis, waar diverse MRI’s en CT scans zijn gemaakt, was binnen een week de diagnose; terminale kanker. binnen 2 maanden is mijn vrouw overleden, ik heb haar 12 Mei begraven. Hoezo “medishe wetenschap”???

  • Kitty schreef:

   Bij denken ze dat het nierstenen zijn. Echo gemaakt kwam niks uit.
   Constant bloed in de urine.
   Nu moet ik binnenkort voor een ct-scan. Ben bang voor de uitslag

   • Kristien schreef:

    Hoop dat je duidelijkheid krijg ik ben 48 j.ikmliep.al jaren te klachtn was n.zeur .ton uit strijkje bleekt dat t baarmoeder kanker had rn in de eierstok ook na 3 x biopte te hebben genomen bleek t inderdaad kanker en moest wertheim operatie de tumor in t begin 4mm en tijdens verwijdering te grote van n flinke handpeer

  • Ano schreef:

   Schandalig!!!

  • Bianca schreef:

   He ik hb je verhaal helezen en erg is dat. Ik maak nu ook zoiets mee. Ik heb cysten op mijn eirerstokken en links meer dan recks. De arts vind het niet dringen ze te verwijderen maar ik zit met pijnen vooral in mijn linker onder buik. Ik ben moe te vegen dat een gynaecoloog gewoon de cysten weghaald voor ze kanker vormen. Veel sterkte hoor en hoop je dit ergens kan plaatsen. Erg wat je hebt moeten meemaken.

  • H v kruchten schreef:

   Daar heb ik geen woorden voor je moet erop blijven hameren dat ze wat meer doen het is jouw lichaam toch

 • Liesbeth schreef:

  Ik word helemaal naar van je verhaal. Wat vreselijk. Johan, ik wens je oprecht alle sterkte toe.

 • Lydy schreef:

  Jeetje Johan, heel veel sterkte!

 • dennis schreef:

  Huisartsen zijn de toegangspoort naar verder medisch onderzoek in het ziekenhuis. Ze kunnen niet jan en alleman doorsturen, ‘just to be safe’. De gezondheidszorg zou verwoestend duur worden en de wachttijden zouden tientallen keren langer worden. Daarom maken huisarts een afweging, wat is de kans op een ziekte en hoe erg is de ziekte. Aan de hand daarvan stellen ze een behandeling samen. Als ze een bultje in de borst voelen bij een vrouw van middelbare leeftijd, maar ze zijn er 99% zeker van dat het een opgezette klier is, dan wordt er niet doorverwezen. Als hij ze wel allemaal zou doorverwijzen dan zou bij 1% van die vrouw vroeger kanker worden gediagnosticeerd, maar de wachttijden voor het onderzoek zouden 40x zo lang worden. Het is niet allemaal even makkelijk

  • kritische jaap schreef:

   Wat een onzin Dennis. Je hebt het over mensen. Het duur worden van zorg is toch geen enkel argument? Laat al die mensen maar lijden, als ik maar niet hoef te betalen?

   • Unknown schreef:

    Mijn stem gaat uit naar anoniem… Je hebt helemaal gelijk echt dankjewel dat je dit zegt. 1 jaar geleden hebben ze controles bij me pa gedaan voor z’n longen omdat tie rookt maar, vervolgens werd t zijn maag.. Ze hebben een maagverkleining gedaan omdat, volgens hun me pa maagkanker had.. Wat me echt pijn doet is dat ik het niet wou beseffen dat me pa zo ziek was en ook omdat ik niet kon geloven dat tie iets met z’n maag had.. Dus jaar voorbij operatie gedaan geen chemo maar radiotherapie en me pa kan haast geen hap meer door zn keel of beter gezegt maag krijgen.. Telkens weer een operatie van maagvergroting maar eet nogsteeds haast niks. Me pa woog iets van 90kilo voor de operatie en na de operatie begon me pa echt af te vallen. Inmiddels is me pa 53 kilo ongeveer 47 kilo afgevallen.
    Wat ik niet geloof is dat me pa maagkanker had omdat hij geen 1 van de syptomen had die mensen zouden moeten hebben. Pas na de operatie begon me pa af te vallen omdat hij natuurlijk niks meer kon eten.
    Wat zijn de symptomen van maagkanker?

    Als maagkanker zich begint te ontwikkelen is het gezwel nog klein en zijn er meestal geen symptomen. Sommige soorten maagkanker veroorzaken geen symptomen tot ze in een vergevorderd stadium zijn. De mogelijke eerste symptomen zijn o.a.:

    Pijn of ongemak in de bovenbuik, met name na het eten.
    Indigestie. (NB: de meeste mensen met dit symptoom hebben geen maagkanker).
    Misselijkheid, geen trek in eten, geen eetlust. Sommige mensen voelen zich na het eten erg vol.
    Gewichtsverlies en/of gebrek aan eetlust. Dit zijn veel voorkomende symptomen bij maagkanker.
    Bloed in je ontlasting. Bij kleine hoeveelheden valt dit niet altijd op. Veel bloedingen in je maag kleuren de stoelgang zwart.
    Ik heb me pa vragen gesteld.
    Pa had je dit en dat voor de operatie nee pa had je geen trek meer in eten, tuurlijk wel ik at gewoon alles, pa viel je af, nee na de operatie pas.
    DUS zeg me doen ze het niet alleen voor de geld.. Wij moeten allemaal ooit wel dood but at least w honesty. Er wordt continu tegen ons gelogen puur voor geld.
    Dus wat doen die dokters dan want die zien er allemaal gezond uit. Wat geven ze aan hun kinderen of familieleden,vrienden en collega’s.. Geef je die ook allemaal een ziekte wat niet zo is of verkeerde operatie of whatever. Het is echt dat ik me rustig hou want, ik ben normaal van het schelden met alles en nog wat maar, wat me echt kapot maakt is dat ze geen fock om ons geven maar alleen om zichzelf en geld..

 • Martinus schreef:

  Ik en mijn vrouw hebben enorm veel te lijden gehad aan kanker in de familie. Het is ontzettend belangrijk vroeg te herkennen en bij twijfel altijd (snel) naar de huisarts te gaan.

  Wij hebben ter informatie deze site gemaakt als duidelijke voorlichting van de veelvoorkomend vormen van kanker: kanker-symptomen.nl omdat de symptomen ontzettend belangrijk zijn voor de vroege genezing.

 • sterre schreef:

  hallo, ik ben 15 en heb al een heletijd een bobbeltje inmn nek en er is er nog 1 bij gekomen en 2 kleintjes, heb nu ook last als ik slik en heb oppeens rode bultjes op mn bovenbenen armen voeten en handen. en ben vaak ook wel moe en energieloos.
  iemand enig idee wat het kan zijn ?
  alvast bedankt voor enige reacties hierop !

  • H v kruchten schreef:

   Laat je door je huisarts doorsturen voor verder onderzoek dat je zekerheid krijgt wat t is en hopelijk niks ernstigs succes

 • Ratio schreef:

  Hey sterre. Morgen nog naar de huisarts gaan en je niet laten wegsturen met een kluitje in t riet…. Zie voorgaande berichten. Succes xx

 • anoniem.. schreef:

  Ik heb al een tijdje bloed tijdens het vrijen, ook vaker onder in mijn buik krampen..zou het iets ergs zijn en toch maar even gaan of toch denken van nee het zal wel niks zijn. heb nu geen vriend meer dus zou niet weten of het nog steeds is..

 • alice schreef:

  ik ben een 15jarig meisje die letterlijk vol zit met dromen maar iets lijkt dit te verpesten.. ik ben een risico-persoon als het gaat over kanker (door familie en doordat ik toen ik geboren was een grote, waarschijnlijke kwaadaardige, moedervlek. Die veel te laat is weggehaald en daardoor de risico op kanker in mijn puber jaren heel groot kan worden.) als ik nu deze artikel leer word ik bang; veel van deze symptomen heb ik: veranderende en groter wordende (+pijnlijke) moedervlekken en een knobbeltje op mijn onderbeen, een onzichtbaar bolletje dat geen pijn doet. alleen als je er over wrijft merk je dat het er is. het is bovendien ook nog hard.
  alstublieft, stel me gerust en zeg me dat het geen kwaad kan
  groetjes, alice.

 • natasja schreef:

  ik sukkelde al vanaf 2009 met mijn gezondheid, ging steeds vaker naar de huisarts waar ik alleen maar hoorde dat ik een ontsteking had. Dat bleek uit alle keren bloed prikken.
  Uiteindelijk wist hij het ook niet meer en stuurde me naar de reumatoloog. Ook daar kwam niets uit. Ja weer steeds de bloedwaarden niet goed, zal ergens een ontsteking zitten.
  in 2010 een knobbeltje achter mijn rechteroor. Dat werd na een punctie weggehaald en bleek GEEN kanker te zijn.
  In juni 2011 met een knobbeltje in mijn rechterhals naar de HA. een opgezette lymfeklier, zal wel een ontsteking zitten. Ik eiste toch maar een bloedtest in het ziekenhuis. Natuurlijk weer de onstekingswaarden te hoog, maar verder niets aan de hand.
  In sept 2011, werd het groter, weer naar de HA.
  we zullen een echo maken. na de echo kwam er een punctie.
  Oh toch maar verder laten kijken in het ziekenhuis met een punctie.
  toen ik bij het ophalen van de uitslag gelijk vroeg of ik kanker had, werd er stellig NEE geroepen.
  een ontsteking ergens maar de HA moest maar uitzoeken waar die ontsteking zat!
  in maart 2012 werd het een joekel ipv knobbeltje.
  nu werd ik naar de KNO gestuurd…die zei een speekselklier. Wat heb ik die man moeten overtuigen dat het wel degelijk 2 lymfeklieren waren.
  ok weer een punctie dan! waarom vroeg ik haal het gewoon eruit en leg het onder de microscoop.
  ik wist dat het niet goed was!!!
  nee , eerst weer een punctie. Zucht.
  Uitslag: reactieve klier, geen kanker.
  ik heb met mijn vuist op tafel geslagen en 1 maand later lag ik op de operatiekamer.
  22 mei 2012 geopereerd, 29 mei uitslag.
  non-hodgkin!!!!! laaggradig folliculair lymfoom.
  de KNO had maar even gelijk een afspraak gemaakt bij de internist voor 2 dagen later.
  Nu ineens werd de sneltrein ingezet?
  na allerlei onderzoeken , beenmergpunctie en scans…bleek ik in stadium 4 te zitten.
  Ik heb nu al 8 chemo gehad. Het is aangeslagen en de plekken zijn verkleind maar het is niet te genezen.
  de kansen liggen tussen jaren en tientallen jaren.
  ik ga voor minimaal 20 jaar om mijn zoon van 4 te kunnen zien opgroeien.
  krijg nu 2 jaar lang om de 3 maanden controle en onderhoudskuurtjes met de Rituximab.
  Mijn advies: laat je niet afschepen en vertrouw op je eigen gevoel….helaas had mijn gevoel het goed en de artsen het fout!

 • shekya schreef:

  wat een verhaal…. hoe is het toch mogelijk in deze tijd….
  ik loop ook al langere tijd met klachten… ook zoontje van 4… en van de week zelfs tegen de vader (we zijn uit elkaar) gezegd dat ik denk dat ik kanker heb… ik denk zelf nl aan non hodgkin….
  huisarts belt niet eens terug…. maar werk zelf in ziekenhuis en ga proberen om lab aan te laten vragen via via……
  maar….. hoe wat waar en wie….
  stel er komt uit dat de bloedwaardes te hoog zijn…. en dan…
  wat moet ik dan eisen…. vind het erg verwarrend….
  al langere tijd vage klachten, waaronder enorme vermoeidheid… en inmiddels 2 weken klieren enorm opgezet, keel half “dicht” , dan weer wat beter en dan weer erger… koorts is nu gezakt, 37,7 in de ochtend en hoofdpijn…. zo’ n enorme hoofdpijn…..

  natasja, ik wens je het aller allerbeste wat je uit je leven kunt halen…. wordt er echt verdrietig van als ik denk aan je kindje….. be strong…. en geniet… geniet van allebijzondere momenten als mama!!!!

  dikke knuffel voor jou en je gezin!

 • Leuke gast schreef:

  Ik zou die artsen sowieso aanklagen. Ze hebben door nalatigheid, jou met kanker in een verder gevorderd stadium opgezadeld.

 • Bezorgde gast schreef:

  Hoi, ik heb ook lange tijd pijn en de arts die is wel goed maar ik denk ook na lange tijd denk ik dat ik ook maar eens naar de huisarts (heb onlangs nog gebeld zei dat het buikgriep was)moet gaan heb er niet zoveel hoop op dat die voor mij een oplossing heeft, misschien ergens anders second opinion , verder in de familie hebben we al twee personen die overleden zijn door de oorzaak kanker, maar mensen als je twijfels hebt gewoon naar de huisarts of naar het huisartsenpraktijk, het kost te veel geld om iedereen te sturen nAar het ziekenhuis , het is wel je leven en je dierbaren,

 • Anoniem schreef:

  Ik ben 14 jaar, en ik vorig jaar een raar knobbeltje gehad op mijn vier dat is n weg maar sinds een week of 2 is het weer terug. Ik heb tijdens het plassen ook pijn, en er komt ook bloed mij ( buiten de menstruatie) ik voel me de laatste tijd heel moe en suf!! Ik heb ook keelpijn en tijdens het slikken doe that heel veel pijn. Ik val steeds af zonder een reden. Mijn eetlust word laatste tijd kleiner. En ik heb gemerkt dat het helemaal boven mijn keel dik is. Ik heb ook vaak hoofdpijn en dan ben ik misselijk. Wat moet ik doen? Ik heb deze week een afspraak bij de huisarts. Ik heb een beetje op internet gekeken en alle klachten die ik heb wijzen naar keelkanker oftewel strottenhoofdkanker. Kan dit kloppen want ik ben bang voor wat de dokter gaat zeggen.

  Ik wacht op reacties..

 • Nirvana schreef:

  Ik ben 15 jaar en ik heb een binnenhuidse bult bovenin mijn kuit. Er zit ook een korstje op en ik dacht dat dat eerst een bruin plekje was waar ik aan gekrabt had ofzo. Ik heb verder totaal geen last van de kenmerken die horen bij kanker, maar voor mijn gevoel is de bult ook iets kleiner geworden en hij is niet heel hard ofzo. En hij schiet ook niet weg. Is dit dan een tumor, nee toch?
  Het probleem is ook dat ik last heb van hypochondrie want ik heb al ruim vijf keer eerder serieus gedacht dat ik kanker had.

 • flora schreef:

  extreme hoofdpijn en tinteling in de vingers vaak struikelen voor de zoveelste keer weer een een dikke enkel na verstuiking
  Het was stress , ik was een beetje onhandig met lopen etc was hun mening
  Ik werd er niet wijzer van jaren na jaren , totdat ik een epilepsieaanval kreeg op mijn werk , naar het ziekenhuis vervoerd , CT scan in het VU de MRI etc , een hersentumor zo groot als een sinaasappel van 9 cm werd ontdekt . glioom
  Gelukkig kon het grotendeels verwijderd worden en graad 2
  Ik trek alleen aan de bel bij de dokter als ik zelf vind dat het nodig is . maar zelfs met een longonsteking kreeg ik pas huisbezoek na 4 dagen .
  Leren ze het een keer ???

 • Niels schreef:

  Hey ik ben 14 en ben maand of 2 naar dokter geweest en die zagen meteen dat ik kanker had (leukemie ik noem het stommemie) dus lang leven zal voor mij niet zijn ik wil iedereen beterschap wensen en tot ziens Miss tot later

  • Ine Mulder schreef:

   Ha Niels, joh, wat een heftig verhaal! Wij van dokterdokter willen je heel veel sterkte toewensen en we hopen dat je veel lieve mensen om je heen hebt waar je ondanks alles mee kan lachen. Veel groeten, Ine

 • Tanja schreef:

  Hoe verder?
  Ben begin van dit jaar geopereerd aan een hernia. Ik heb nu weer een hernia, op een andere plek. Verga van de pijn. Slik 6 Oxycodon 10 Mg en 4 Lyrica150 Mg per dag. De pijn komt er nog doorheen. Weer opereren??

 • marion schreef:

  In 2009 had ik een bultje in mijn borst. Volgens de arts een qyste. Ik wilde een foto en het bleek borstkanker met uitzaaiingen op de lever. Ik kreeg chemo, echter door de chemo ook een hartinfarct wat niemand had ontdekt. Vele artsbezoeken maar kreeg te horen dat ik er fantastisch uitzag. Ik leek echt een michelin popje zo opgezwollen. Tot mijn man de 1ste hulp belde en smekend vroeg mag mijn vrouw aub langskomen ze is zo ziek. Een arts kwam en die zag het direct. Mijn man kreeg te horen dat ze twijfelden of ik de nacht zou halen. Ik heb het gehaald, maar had nog maar een hartcapaciteit van 20%. Medicijnen tegen de uitzaaiingen slaan niet aan. Chemo wel, dus nu met de 3de kuur bezig. Genezen is niet mogelijk. Heb nu enorme pijn in rechterzij en vrees voor het ergste. De kans op longuitzaaiingen is nl erg groot. Ik heb geleerd dat je naar je lichaam moet luisteren en je niet laten afschepen als je het echt niet vertrouwd.

 • Sarah schreef:

  Ik heb al drie maanden last van obstipatie. Af en toe gaat het weer goed en daarna gaat het weer helemaal mis. Ik raak er zo gefrustreerd van. Nu heeft de huisarts bij mij een angststoornis vastgesteld, alleen omdat ik zo bang ben dat ik iets ernstigs heb en dat ik vroegtijdig overlijdt. Sinds gisteren ontzettende druk op mijn rechterborst en mijn ringvinger en pink hebben steeds minder gevoel. De zijkant van mijn rechterborst en oksel doen pijn als ik er op druk en het straalt nu ook uit naar mijn rechterarm. Ik maak mij zo’n zorgen. Ik ga steeds van het ergste uit ..

 • Nick schreef:

  Hallo,
  Ik ben 15 jaar en ik heb sinds gisteren onpijnlijke steken bij me linker en rechter borst, ook word ik heel snel moe en heb het ook benouwt met ademhalen. En me mond zwelt van binnen een klein beetje op. Ik ben heel erg bang fat dit een kanker is. Kan iemand mij helpen?!

 • Just a girl schreef:

  Haaii,
  ik ben een meisje van 14 jaar en ik heb de laatste tijd spontane bloedneuzen. Ik heb ook veel sneller blauwe plekken, wondjes die slecht stollen en ik ben heel snel moe, heb veel hoofdpijn en mijn stoelgang veranderd om de week. Soms normaal, soms diarree enz. De bloedneuzen zijn elke keer een ander neusgat.
  Ik ben al naar de huisarts geweest maar die zei alleen dat ik bloed moest laten prikken.
  Ik begin bang te worden dat ik misschien kanker heb. Help?

 • feia schreef:

  ik heb een vraag
  mag een huisarts ook een injectie geven in de bil ?
  of boven arm ?
  graag wil ik alleen door een huisarts een injectie
  krijgen in de bil

  • Suzanne schreef:

   Een huisarts mag een injectie geven in de bil. Het ligt er natuurlijk wel aan wat voor injectie er gegeven wordt, of deze in de bil of bovenarm plaatsvindt. Maar als u aangeeft dat u de injectie door de huisarts wilt laten zetten, zal dat vast geen probleem zijn.

 • marjon schreef:

  vrijdag 1 mei voel ik een bult in mijn hals, ik dacht aan een lymfeklier en keek het even aan, maandag 11 mei afspraak bij een basisarts (eigen huisarts had geen tijd…), ze voelt heel licht, vraagt welke klier ik bedoel?! en zegt dat het een reactieve klier is, niet aankomen, gaat vanzelf weg. maar ik voel regelmatig aan de bult omdat ik wil weten wat hij doet, hij lijkt wat kleiner te worden, maar is nog steeds goed voelbaar. daarom maandag 18 mei afspraak bij de eigen huisarts, hij voelt geen klier, vraagt wat ik bedoel?!, ik wijs de bult aan, hij denkt aan een spier (knoop of verdikking) of eventueel een kliertje, weer het advies niet aankomen, gaat vanzelf weg. maar ik kan er niet vanaf blijven, is zo moeilijk om niet te voelen! nu 4 weken later zit de bult er nog steeds, de ene keer lijkt hij wat groter, dan weer wat kleiner. sinds vorige week ben ik verkouden, ik moet sinds afgelopen weekend regelmatig boeren, ik heb het gevoel dat mijn keel wat opgezet is en soms klopt mijn hart in mijn keel, ik maak me zorgen!

  • Anoniem schreef:

   tja als je steeds maar aan die bult gaat voelen raakt hij nog gevoeligger en lijkt het wel of die bult groter wordt.
   je bouwt zo ook heel veel stress en angsten op,hier reageert je lichaam op en kunnen er dus veel kwalen ontstaan en kun je psychisch ook behoorlijk ziek worden.
   ik weet dat het moeilijk is maar probeer te ontspannen.
   pak een boekje met yoga oefeningen en zorg dat je rust in je hoofd krijgt.
   heb dit ook al eens meegemaakt telkens voor mijn menstruatie werd een van mijn
   lymfklieren zo pijnlijk dat ik er dagen ziek van was,dit heeft zeker anderhalf jaar geduurd
   en plotseling was het verdwenen.
   en denk er aan door angsten kan je lichaam hevig reageren.
   groetjes marian.

  • Klaas schreef:

   Hoi ik ben klaas
   Ik ben 14 jaar oud en kwam van het voetballen vandaan en opeens had ik een hele grote blauwe plek op me arm kan dit kanker wezen?

 • Onbekend meisje schreef:

  Ik ben een 16 jarig meisje. Ikheb al maanden last van verschillende klachten maar telkens als ik naar de dokter ga dan vinden ze niks of zeggen ze zomaar iets om van mij af te zijn. Ik vindt dit allemaal heel vervelend want nu geloven mijn ouders me niet meer terwijl ik echt de klachten heb: eet probleem, hpofdpijn, draaierig , last van de benen, keel pijn , buik pijn , haaruitval…. Weet iemand meschien wat dit zou kunnen zijn? Begin mij wel al wat zorgen te maken. Alvast bedankt

 • sebas schreef:

  Ik ben 13 en heb aan bij de zijden van de borst (precies onder de tepel) een schijfje zitten alleen de rechterkant doet zeer. Ook heb ik de laatste tijd last van vermoeidheid.
  Gisteren heb ik gevoetbalt en heb ik erge pijn in de spier op mijn rechterborst en oksel.
  Weet iemand wat dit is?

 • Timothy schreef:

  Hallo,
  Ik heb een vraag ik ben een man van 24jaar en voel en knobbeltje onder de borstkas je kan het induwen en voelt niet groot aan. als ik op mijn linkerzij lig verplaatst het zich naar de linkerkant en als ik rechts lig naar de rechterkant.
  Weet er iemand wat dit kan zijn ?

 • L. schreef:

  Hallo allemaal.

  Ik ben een meisje van 15 jaar en loop me wat dingen af te vragen. Van de klachten hierboven heb k er 5 en soms pijnschoten door me lichaam op verschillende plekken. Zou ik naar de dokter moeten gaan voor controle ?

  Hopelijk krijg ik wat goed advies!

  • J de Vos schreef:

   Hallo meisje van 15! waarschijnlijk ben je ondertussen al een stuk wijzer gezien je jouw vraag afgelopen januari al stelde. Toch wilde ik even zeggen dat je waarschijnlijk gewoon voelt dat je lichaam aan het veranderen is, groeipijnen etc. Ben zelf ook ooit een meisje van 15 geweest… dacht toen ook dat er misschien wat aan de hand was! 😉 Hoop dat je alsnog wat aan mijn reactie hebt!

 • jen schreef:

  Ik bel binnenkort toch de dokter. Een jaarAnderhalf jaar terug had ik een strengetje in mijn borst. Ik ben toendertijd naar de h.a gegaan en die zei vrijwel direct dat het een opgezette klier was. Maar dat mocht ik het fijn vinden, ik naar het ziekenhuis kon worden doorverwezen voor een echo. Ik besloot (mede omdat ik een zoontje heb, en na mijn bevalling een spiraal had laten zetten) om voor de zekerheid de echo te laten maken. Gelukkig was er echt niks aan de hand. Nu heb ik steeds een brandende borst. Niet de hele dag door, af en toe. Maar heb ik verschillende klachten erbij gekregen. Zo heb ik vaak maagzeur, hoofdpijn, benauwd. Nu ook al weken last van mijn keel.maar vooral heel erg moe. Ik maak me niet direct zorgen dat het nu wel kanker is. De laatste symptonen Kunnen ook griep zijn. Tegenwoordig ben ik ieder zuchtje wind ziek. Ik ga het wel weer even laten nakijken. Ook omdat mijn huisarts altijd zegt “beter 10x voor niks hier naar toekomen, dan het 1x niet doen en het dan te laat is.

  Mijn zoontje was ook steeds moe, verkouden en noem maar op. Na vele ziekenhuis bezoeken werd ik bang dat het misschien iets ernstigers was. De dokter heeft op mijn verzoek/ vraag zijn bloed helemaal onderzocht. Gelukkig was er niks aan de hand.

  Als ik deze berichten lees, realiseer ik mij wel extra goed wat een geweldige huisarts ik heb!!

 • Constant schreef:

  Ik Ben 30 jaar en heb gerti me tijd veel last van sort migraine/ hoofdpijn met koorts ook ochtend bij wakker worden. Soms verdient het tijdelijk. Verder geen lichamelijke klachten.
  Waar moet ik aan denken en wat te doen?

 • Constant schreef:

  Soms verdwijnt het tijdelijk. Sorry

 • Moo schreef:

  Ik had en goede 2 weken geleden last van een rode keelholte en dikke tong ben er me naar en arts geweest die zij keelontsteking en antibiotica gaf het ging ni weg ik ging terug hij gaf me zwaarde antibiotica wat ook ni helpte ik ging naar een andere arts die ook zij keelontsteking ook medicatie die ni holp nu eergisteren keek ik zelf en constateerde en witte plek op me tong en aan de zijkant blaasjes ik kwam aan de plek dacht het is eten er kwam eter en wat bloed uit ik heb ook pijn in men onderbuik wat me enorm bang maakt

 • kuiper schreef:

  Huisartsen zijn kwakzalvers…

  Mijn broertje (14 ) kwijtgeraakt aan botkanker type ewing.
  Volgens de huisarts groeipijn?????
  Later mijn vader met bloed in de ontlasting en vermoeitheid.
  Volgens de dokter een aambei en geen onderzoek nodig.
  Tot ruzie aan toe eindelijk een onderzoek gekregen.
  Diagnose: darmkanker..
  Vader heeft het overleefd maar die huisartsen moeten gewoon luisteren naar de patient en niet op eigen houtje conclussies trekken.

 • André schreef:

  Hallo mijn naam is andré heb vandaag is mijn moeder naar een hospice gebracht want het kon niet meer thuis ze heeft geen kracht meer , ze lag laats half tussen het tafeltje en haar bed hoe lang ze er zo lag weet ik niet, maar ff dit mam had ook al maanden pijn maar de dokter vond het niks tot hij gelukkig op vakantie ging en de vervanger stuurde haar gelijk naar het ziekenhuis. daar werd kanker in longen nieren en lever gevonden . en nu weet ik al dat ik ook kanker heb maar ik zeg het maar niet want dat kan ze zeker niet verwerken , dit is echt een zeer lastige situatie . ik moet misschien over 2 of 3 weken stoppen met werken want ik verga van de pijn dus soms zit het wel echt tegen in het leven maar wens iedereen met verdriet veel sterkte…

 • Franken 0 schreef:

  Hallo heb sind enige tijd pijn rechts onder mijn ribben , en ook achter de ribben ,soms voelt het of het mijn spieren zijn , als ik stil lig voel ik toch pijn ,soms begind het ineens te steken ,ben al twee keer naar de huisdokter geweest ,heb in 2011 borstkanker gehad rechts ,nu ben ik bang dat ik lever kanker heb ,heb mijn jaarlijkse testen al laten doen en die warer goed ,mammo en echo bloed geprikt ,alles was goed ,van lever heb ik een echo laten nemen ,en in april van de jaar heb ik een cr scan gehad en wasxalles ok ,vroeg om een nieuwe onderzoeken 😷En zijden dat ik nog mort wachten 🤔Wat moet ik nu doen ,heb ook veel lasr van het euur
  Grtjs viviane

 • sakura schreef:

  Speeksel test schijnt vele kankers te kunnen zien
  Cbd olie en thc olie schijnt kanker te killen cannabis olie dus
  Cbd olie kan je in natuur winkels te kunnen halen is iligaal
  Kijk op youtube mediwiet
  Eet biologische
  Te duur? Vermijd een paar e nummers check op internet
  Vermijd kruidenzakjes en sauzen
  Gluten, eenkoop vis/vlees brood honing kaas/melk bij de boer of biologische winkel
  Gluten veranderd in glutose is ook suiker
  Vermijd suiker kanker voedt aan suiker 0% is ook suiker
  Geloof niet alles wat op pakket staat
  Ze mogen liegen
  Bij voor beeld zit 30% fruitfulling
  Wat zit er in de fruitvulling dan in?
  25% suiker ofz
  Neem medicijnen alleen als noord zaakelijk is
  Vitamines alleen bij natuur winkels halen
  Niet kruidvat etos en meer
  Vermijd parabenen in producten
  In cremes/medicijnen en vast meer

 • Anoniem15 schreef:

  Hey ik ben 15 en heb al een tijdje 2 rare paarse bulten bij de schaamstreek. Ze zitten aan de binnenkant want je kan ze niet uitknijpen enzo. Het lijken ook totaal niet op steenpuisten en ik Zie ook geen ingegroeid haartje. Soms doen ze ook pijn als er druk op kom.
  Weet iemand wat dit kan zijn?!

 • tessa schreef:

  ik heb een bobeltje in mijn nek, wat moet ik doen

 • Johannes schreef:

  Hoi anoniem 15 en Tessa. Ga gewoon naar de huisarts. waarschijnlijk is het niks ernstigs.
  ik heb sinds een maand een bolle opgezette buik. ben 41. niet bekend met maag of buikklachten. heb daarvoor al tijdje last gehad van brandend maagzuur. heb erg ongezond gegeten de laatste 3 maanden 3x per week frituur. heb maand geleden longembolie gehad. is beter en nu dit. eet nu veel gezonder. heb van huisarts maagbeschermers gekregen. hij zei dat er lucht in maag en buik zit. slik ik nu 2 dagen maar helpt niet. heb wat last van misselijkheid af en toe. en maag doet soms beetje pijn. ben zo bang dat ik iets ergs heb. maag-darm-lever-buikvlieskanker ofzo. heb weinig last van darmen geen winderigheid of overmatig boeren geen problemen met stoelgang. moet over 2 weken terug komen als het nog steeds zo is. maak me erg zorgen

 • Havoli schreef:

  Mensen in nederland gaan tegenwoordig naar ziekenhuizen in belgie.
  Ik woon zelf in Antwerpen. De huisartsen zijn er beter en ze nemen je serieus.

Reageer

Gebruik onderstaand formulier om te reageren op dit artikel of andere reactie. Velden met een zijn verplicht

Controle vraag *