Waarom een voedingssupplement?

"Nederland slikt zichzelf gezond en de helft van de Nederlanders gebruikt voedingssupplementen." Dat is de conclusie van een onderzoek dat onlangs is uitgevoerd door Motivaction.

Gebruik jij al extra vitamines en mineralen?

Bijna 63% van de Nederlanders neemt regelmatig extra vitaminen en mineralen en 37% gebruikt ze af en toe. Supplementen zijn niet voor niets zo populair, want ze kunnen een goede manier bieden om zelf aan je gezondheid te werken. Naast vitaminen en mineralen worden supplementen met probiotica, visolie, kruiden en overige fysiologisch actieve stoffen uit voeding veel gebruikt. Uit het onderzoek blijkt dat supplementen vooral preventief worden geslikt om klachten in de toekomst te voorkomen.

Aanvulling of specifieke reden?

Het Voedingscentrum adviseert om dagelijks 250 gram groente en 2 stuks fruit per dag te eten, maar dat lukt maar weinig mensen. Als je met voeding te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt kun je voor extra vitaminen, mineralen of andere voedingsstoffen kiezen in de vorm van voedingssupplementen. Je kunt ze ook gebruiken bij een fysiek probleem of bij specifieke redenen, bijvoorbeeld omdat je zwanger bent of omdat je weinig buiten komt. Een vitamine- en/of mineraaltekort aanvullen of iets nemen omdat je meer behoefte hebt vanwege je leeftijd zijn eveneens aanleidingen voor het slikken van voedingssupplementen.

Verschillen mannen en vrouwen

Uit het onderzoek komt nog naar voren dat vooral mannen het motto ‘baat het niet, dan schaadt het niet’ aangrijpen om zich te verzekeren van voldoende inname van belangrijke vitaminen, mineralen, kruiden of andere supplementen. Vrouwen geven vaker dan mannen aan dat ze duidelijke effecten merken van het werken aan de gezondheid met voedingssupplementen.

Onderdeel van een gezonde leefstijl

Iedereen blijkt persoonlijke redenen en motivaties te hebben om met supplementen aan de gezondheid te werken. Het is maatwerk. Steeds meer mensen zijn bewust bezig met hun gezondheid en er is steeds meer over bekend. Voorop staat een gezonde leefstijl, met aandacht voor gezonde voeding, voldoende beweging, slapen, ontspanning, matig alcoholgebruik en niet roken. Supplementen kunnen een welkome aanvulling zijn om zelf aan je gezondheid te werken.

Bron: Supplementinfo

Pagina laatst aangepast op 9 januari 2020


Gerelateerd