Gratis gezondheidsapps om af te vallen

Gratis gezondheidsapps om af te vallen

Consistent op je gewicht blijven letten kan nogal eens lastig zijn. Gelukkig zijn er gratis gezondheidsapps om af te vallen. Op die manier heb je jouw persoonlijke hulp altijd bij je! Wat zijn goede en leuke apps om te gebruiken? Dokterdokter heeft het voor je uitgezocht.

De eetmeter

De eetmeter is een app van het Voedingscentrum. Het is een hele handige én gratis gezondheidsapp die je zeker kan helpen met afvallen. Ook wanneer je niet zozeer hoeft af te vallen, maar wel graag een inzicht krijgt in je dagelijkse voedselinname, is de eetmeter ideaal!

Hoe werkt het? Dagelijks vul jij in de app in wat je eet. Dat doe je in een eetdagboek. De app kan je dan precies vertellen van welke voedingsstoffen je te veel, of juist te weinig binnenkrijgt. Schrik daar in eerste instantie niet teveel van. Het is vrijwel onmogelijk om op elke dag precies de goede hoeveelheid van elke voedingsstof binnen te krijgen. Belangrijker is dat dit gebeurt over een langere periode, van één à twee weken.

De app berekent daarnaast het aantal calorieën dat je per dag binnenkrijgt. Gezonde vrouwen met een goed gewicht horen rond de tweeduizend calorieën per dag binnen te krijgen. Dat gemiddelde ligt voor mannen iets hoger; die mogen zo’n 2500 calorieën binnenkrijgen per dag.

Slim koken

Ook de slim koken app is ontwikkeld door het voedingscentrum. Niet alleen kan deze app je heerlijke en gezonde recepten geven, die recepten kunnen ook nog eens aangepast worden op allergieën. Verder helpt de app je om minder voedsel te verspillen. We gooien namelijk veel te makkelijk nog prima te gebruiken voedsel weg, en dat is zonde! De app vertelt je daarom wat je precies met restjes kunt doen en hoe je voedsel het beste kunt bewaren.

MyFitnessPal

MyFitsnessPal is een app die vrijwel alles bevat voor een gezond leven. Net zoals bij de eetmeter kun je er je calorie-inname mee bijhouden. Wat nog motiverender is, is dat je er ook je calorieverbranding in kunt berekenen. Je kunt heel makkelijk invullen welke lichaamsbeweging jij allemaal hebt gedaan op een dag, en de app berekent precies voor je hoeveel calorieën je daarmee hebt verband.

Met MyFitnessPal kun je doelen stellen. Wil je vijf kilo afvallen in het komende half jaar? Dan stelt de app een aangepaste calorie-inname in. Daarnaast kun je allerlei leuke oefeningen vinden om jezelf helemaal in shape te krijgen. Als je graag een beetje extra motivatie hebt, kun je vooruitgang makkelijk delen met je MyFitnessPal-vrienden!

Google Fit

Heb je een Android telefoon? Dan heb je geluk! Google fit is namelijk de ideale gratis app om af te vallen. De app houdt je bewegingen gedurende de dag bij. Wanneer jij loopt, kan je telefoon dat aanvoelen. Wanneer je een Android Watch hebt is het al helemaal makkelijk, die kan elke stap tot in de detail voor je bijhouden en versturen naar je telefoon.

Ook met Google Fit kun je doelen instellen. Je ontvangt dan gepersonaliseerde adviezen van de app. De app kan daarnaast worden gesynchroniseerd met andere gezondheidsapps, zoals apps die je slaappatroon bijhouden. Zo krijg je een goed beeld van je algehele gezondheid.

Fitbit

Over de Fitbit – of eigenlijk een activity tracker – spraken we al eerder, in het dossier Fit worden in vijf stappen. De Fitbit is er in verschillende vormen en maten. In essentie is het een bandje voor om je arm. Dit bandje kun je kopen als subtiel armbandje, maar ook als horloge. Het bandje kan je hartslag meten, je stappen bijhouden en je algehele beweging op een dag volgen. Dat maakt het het ideale hulpmiddel om inzicht te krijgen in jouw dagelijkse beweging en gezondheid.

Bij de Fitbit zit een app, waarnaar alle informatie die het bandje verzamelt wordt verzonden. In de app kun je dan zien hoeveel calorieën je op een dag verbrandt, hoeveel stappen je hebt gelopen, hoe intensief je hebt gesport en nog veel meer. Daarnaast kun je je calorie-inname bijhouden, en maakt de app een berekening van het totaal aantal calorieën dat je nog nodig hebt die dag. Heb je als doel om af te vallen? Wanneer je je doel instelt, zal de app je tips geven om binnen jouw gewenste tijd het gewicht te verliezen. Even geen tijd om naar de sportschool te gaan? De app laat je een work-out voor thuis van slechts een paar minuutjes zien. Ideaal! Meer over activity trackers lees je op de dossierpagina Fit worden met een activity tracker.

Auteur: Kim van der Vliet

2 Reacties

 • Anoniem schreef:

  Diëten, diëten en nog eens diëten.

  Je moet moeite doen om af te vallen!

  Iedereen denkt allemaal wel, als ik een dieet volg kom ik MAKKELIJK op gewicht. De mens van tegenwoordig is liever lui als moe. Als iets teveel moeite kost zoekt de mens wel een alternatief om er makkelijk vanaf te komen!

  DE MENS MOET MEER KNOKKEN OM IETS TE BEREIKEN!!!

 • Gakkie schreef:

  probeer de HHP andullatie matras, hoef je geen moeite meer te doen om kilo’s kwijt te raken.

Reageer

Gebruik onderstaand formulier om te reageren op dit artikel of andere reactie. Velden met een zijn verplicht

Controle vraag *