Gezonde snacks en tussendoortjes

Niet alle gezonde snacks en tussendoortjes zijn makkelijk mee te nemen in je tas. En soms vergt het veel tijd om zoiets klaar te maken. Dan neem je toch liever dat koekje met chocoladevulling mee uit de supermarkt. Lekker makkelijk. Gelukkig zijn er genoeg gezonde snacks en tussendoortjes die niet veel ruimte en tijd innemen. Probeer ze eens!

Maak fruit en groente aantrekkelijker

Wéér zo’n saaie appel. En van bananen heb je inmiddels ook genoeg. Doe eens gek: probeer wat anders en combineer voeding met elkaar. Gooi allerlei soorten fruit, zoals aardbeien en bessen (kleine fruitsoorten scheelt weer snijtijd!), door de yoghurt en stop het in een goed afsluitbaar bakje. Gooi er eventueel noten of rozijnen in voor extra energie. Geen zin in yoghurt? Dan maak je een fruitsalade van allerlei soorten fruit en ook hier kun je het aanvullen met noten.

Wat betreft groenten: combineer ze, zoals komkommer, paprika, tomaatjes of wortels met een (gezonde) dip, zoals hummus of tzatziki. Je hoeft je natuurlijk niet tot deze vier groenten te beperken. Probeer ook andere groenten uit. Het is allemaal makkelijk mee te nemen voor onderweg en hoeveel tijd neemt het snijden van een komkommer of paprika nu in beslag?

Smoothie met yoghurt en kwark

Vind je yoghurt met stukken fruit erdoorheen niet lekker eten? Gooi alles in de blender en huppakee, na een half minuutje ben je klaar. Koop voor je smoothie een goed afsluitbare drinkbeker. Geen zin in om de beker elke keer af te wassen? Spoel hem goed na het drinken af! Zo kunnen overgebleven restjes niet aankoeken.

Rijstwafels, tarwebiscuit, eierkoek, ontbijtkoek, mueslirepen en noten

Mueslirepen bestaan tegenwoordig uit zóveel smaken, er zit vast eentje tussen die jij lekker vindt. Rijstwafels zijn een beetje saai, maar ook hier kun je het combineren met andere voeding. Beleg de rijstwafel bijvoorbeeld met kaas, hummus of neem een gekookt eitje mee als beleg. Een gekookt eitje kun je overigens ook los eten met een beetje zout.

Noten zijn altijd een goede keuze en ook hiervan bestaan er ontzettend veel. Denk aan amandelen, hazelnoten, cashewnoten, walnoten, macadamianoten, pecannoten en paranoten. Ga eens naar een notenwinkel en kijk wat voor soorten er allemaal zijn. Vaak verkopen notenwinkels ook andere gezonde snacks, zoals kokosstukjes.

Kan je de koek niet laten staan? Kies dan voor tarwebiscuits, ontbijtkoek en amandel-, havermout- en kokoskoekjes.

Volkoren wraps

Neem de avond van te voren een paar minuten de tijd om een wrap samen te stellen die je de volgende dag mee kunt nemen. Lekker makkelijk en snel! Je kunt veel voeding gebruiken als beleg. Bijvoorbeeld zalm, avocado, kappertjes en pesto. Toch meer van de kip? Je kunt kip met veel verschillende groenten en dipjes of dressings combineren, zoals komkommer, mais, tomaat, honing-mosterddressing en sla.

Light-producten en calorieën tellen

Auteur: Jacqueline van Kuler
Bronnen: Ilovehealth.nl, Sochicken.nl, Voedingscentrum.nl

Pagina laatst aangepast op 26 juni 2019


Gerelateerd