Gadget: CalorieJump springtouw met caloriemeter

Een springtouw met ingebouwde caloriemeter houdt precies bij hoeveel calorieën je wegspringt. Dokterdokter.nl testte de CalorieJump!

Uiterlijk

De CalorieJump ziet er futuristisch uit met zijn twee doorzichtige blauwe handvatten en het lichtblauwe kunststof touw. Sommige collega's beginnen bij de eerste aanblik te giechelen.

Gebruik

Voor ik zelf kan beginnen hebben collega's het ding al uit de verpakking gehaald. Sommigen struikelen meer over het touw dan ze springen. Anderen ontpoppen zich als ware sportgoden. Ze laten het touw razend snel heen en weer zwiepen, terwijl ze behendig van de ene op de andere voet springen. Ik kan alleen een sprong met tussenhupje. Springtouwend door de gang lopen is overigens ook leuk voor de afwisseling. Lekker calorieën verbranden zo!

Lengte touw

Om het goed te doen, moet je eerst de lengte van het touw instellen. Volgens CalorieJump moet het ongeveer tot je borst komen wanneer je met één voet op het touw gaat staan. Maar bij de sport "rope skipping" moet het touw langer zijn: wanneer je er met beide voeten op gaat staan, moet het tot je oksels komen. Met mijn 1.82 meter haalt het touw van CalorieJump dit niet. Dan maar op borsthoogte, dat gaat net. Het springt gelukkig prima.

Teller

De calorieteller is nu een leuke beloning, hoewel niet iedereen het kleine display kan lezen. De bedoeling is dat je eerst je gewicht vastlegt, dat kan van 25 kg tot 150 kg. Daarna telt het apparaatje het aantal rotaties dat je maakt (niet te verwarren met het aantal calorieën). Aan het einde van je sessie druk je op een knopje dat het aantal calorieën weergeeft. Hij telt niet verder dan 9999 sprongen en 4108 calorieën. Dat lijkt me prima, gezien drie sets van 150 sprongen al bekend staan als een stevige work-out.

Goed

  • Leuk hebbedingetje (ook als cadeau)
  • Makkelijk in gebruik
  • Telt naast calorieën ook het aantal sprongen

Minder goed

  • Voor lange mensen kan het touw te kort zijn (2,7 meter)
  • Het kunststof touw komt gekronkeld uit de verpakking. Deze kronkels gaan er niet direct uit
  • Qua design doet het sommigen denken aan erotisch speelgoed

Auteur: Corine de Goede

Pagina laatst aangepast op 27 juni 2019


Gerelateerd