Goede voornemens top 10

Het nieuwe jaar nadert: voor veel mensen het moment om terug te kijken op het oude jaar en goede voornemens te maken voor het nieuwe jaar. Een nieuw jaar betekent tenslotte weer een frisse start! Dokterdokter deelt een top 10 van de populairste goede voornemens met je. Staan die van jou er ook tussen?

10. Je leven ordenen

Als je leven een zooitje is, kan dat veel stress en onrust in je hoofd geven. Beter plannen, je meer aan afspraken (met jezelf) houden en vaker opruimen zijn goede manieren om meer structuur aan je leven te geven.

9. Anderen helpen

Of het nu gaat om vrijwilligerswerk, de planten van de buurman water geven of je moeder helpen met boodschappen doen: als je iets voor een ander doet, wordt dat vaak erg gewaardeerd. Daarbij geeft het jezelf ook veel voldoening om iets goeds te doen.

8. Iets nieuws leren

‘Een mens is nooit te oud om te leren’, wordt altijd gezegd. En het is nog waar ook. Veel mensen zien het begin van het nieuwe jaar als een kans om iets nieuws te leren. Dus wilde je altijd al eens Chinees leren, een wijncursus doen of leren schaken? Het komende jaar is de kans om dit waar te maken!

7. Schulden afbetalen

Dit voornemen sluit aan op nummer 10: je leven ordenen. Het hebben van schulden kan namelijk ook voor stress in je leven zorgen. Daarom nemen veel mensen zich voor om in het nieuwe jaar hun schulden (zo veel mogelijk) af te betalen.

6. Minder alcohol drinken

Het nieuwe jaar wordt doorgaans ingeluid met champagne en een hoop andere alcoholische versnaperingen. Toch zien veel mensen het nieuwe jaar als een kans om te minderen of helemaal te stoppen met alcohol drinken.

5. Relaxter leven

Als je veel stress hebt in je leven, is het belangrijk om af en toe even op adem te komen. Veel mensen willen dan ook minder stress en meer rust in het nieuwe jaar. Bijvoorbeeld door te beginnen met yoga, meditatie of met het ‘gewoon allemaal even wat rustiger aan doen’.

4. Stoppen met roken

Roken heeft veel nadelige gevolgen voor je gezondheid én voor je portemonnee. Het nieuwe jaar is voor velen dan ook een reden om te (proberen te) stoppen met roken.

3. Beter omgaan met geld

Geld speelt een grote rol in ons leven. Niet gek dus dat beter omgaan met geld een populair voornemen is voor het nieuwe jaar. Wie goed met geld omgaat, zal meer over hebben om leuke dingen te doen, te sparen of eventuele schulden af te betalen.

2. Meer tijd vrijmaken voor familie en vrienden

Het hebben van een druk leven zorgt ervoor dat we onze familie en vrienden minder vaak zien dan we eigenlijk zouden willen. Veel mensen willen in het nieuwe jaar daarom meer tijd vrijmaken voor familie en vrienden.

1. Afvallen

Met stip op nummer 1 staat het goede voornemen om af te vallen. Of het nou is om de extra kerstkilo’s kwijt te raken of dat er al langer het plan was om af te vallen: hoe dan ook grijpen veel mensen na de feestdagen de kans om hun leefstijl te verbeteren door meer te bewegen en gezonder te eten. Geen zin om een dieet te volgen? Dat hoeft geen probleem te zijn. Lees er meer over in ons artikel Afvallen zonder dieet: 7 eenvoudige manieren.

Wat zijn jouw goede voornemens voor het komende jaar? Laat het ons weten in een reactie!

Pagina laatst aangepast op 4 juli 2019


Gerelateerd