Leverancier van medische hulpmiddelen bij mobiliteitsproblemen: Zelfredzaamheid, vrijheid en veiligheid voorop 

Specialisten die werkzaam zijn bij een leverancier van medische hulpmiddelen zijn speciaal opgeleid om mensen met een mobiliteitsprobleem zo goed mogelijk te helpen. Denk aan adviseurs en monteurs. Zij kunnen vertellen wat het meest geschikte medische hulpmiddel is, of welke voorzieningen je in jouw woning of werkomgeving kunt treffen om jouw leven prettiger en comfortabeler te maken. Zij begeleiden je in dit proces van A-Z. Totale ontzorging, dat is het streven. Op deze pagina vertellen we welke service jij mag en kan verwachten van een leverancier van medische hulpmiddelen. 

Advies assortiment 
Bij een leverancier voor hulpmiddelen bij mobiliteitsproblemen, is er een uitgebreid assortiment, zodat er altijd een hulpmiddel is dat past bij jouw wensen en behoeften. De adviseur weet precies te vertellen wat de voordelen en nadelen per medisch hulpmiddel zijn.  

Naast deskundig advies is het ook mogelijk om te vragen om een demonstratie. In veel gevallen kan dit ook bij jou thuis. De adviseur heeft naast de praktische kennis over medische hulpmiddelen voor binnenshuis en buitenshuis, ook de kennis in huis om je te helpen met de aanvraag van vergoedingen.  

Woningaanpassingen

Een hulpmiddelenleverancier is naast een leverancier van een uitgebreid assortiment van medische hulpmiddelen, ook de uitgelezen plek voor vragen over alle obstakels binnenshuis en buitenshuis. De adviseurs en monteurs verzorgen het traject van een woningaanpassing van A tot Z. Doordat zij werken met specialisten met uiteenlopende achtergronden en specialisaties, zijn zij van alle markten thuis. Zo kunnen ze helpen bij het aanvragen voor een vergunning van een woningaanpassing, maar leveren ze de woning ook netjes afgewerkt weer op.  

Autoaanpassingen

Een autoaanpassing kan een enorme vooruitgang zijn in het gevoel van vrijheid bij een mobiliteitsprobleem. Toch is dit voor veel mensen een erg kostbare investering. Naast nieuwe auto's, waarbij een autoaanpassing op maat wordt geleverd, zijn er verschillende servicecentra waar occasions met een autoaanpassing te koop aangeboden worden. Ook is er veelal de mogelijkheid tot leasen van een aangepaste auto. Als een occasion niet volledig voldoet aan de behoefte van de bestuurder of bijrijder, dan wordt dit alsnog toegepast.  

Ik wil een occasion op maat

Financiering en vergoedingen

Kun je bij aanschaf van een medisch hulpmiddel aanspraak maken op een vergoeding? Of is het misschien verstandiger om de aankoop zelf te financieren? Een leverancier van medische hulpmiddelen biedt praktische ondersteuning bij het aanvragen van vergoedingen, zoals helpen bij het invullen van alle papierwerk. Doordat zij op de hoogte zijn van de laatste regels en ontwikkelingen weet je zeker dat een aanvraag op de juiste wijze en bij de juiste instantie ingediend wordt.  

Onderhoud reparatie en 24-uurspechhulp

Na de aanschaf van een medisch hulpmiddel laten de monteurs en adviseurs van een leverancier van medische hulpmiddelen je zien hoe een product gebruikt en onderhouden moet worden. Voor verschillende medische hulpmiddelen geldt dat er een periodieke controle plaatsvindt na aanschaf. Een onderhoudsbeurt voor bijvoorbeeld een scootmobiel bestaat meestal uit 1 keer per jaar. Als een scootmobiel intensief gebruikt wordt is het verstandig een scootmobiel vaker te laten controleren. Naast een onderhoudsbeurt geldt dat sommige medische hulpmiddelen, zoals bijvoorbeeld een tillift, elk jaar gekeurd moeten worden op veiligheid en betrouwbaarheid.  

Hoewel je erop mag vertrouwen dat een medisch hulpmiddel goed werkt na aanschaf, kan er natuurlijk een technisch mankement optreden. Een hulpmiddelenleverancier beschikt veelal over een 24-uurspechhulp met een mobiele werkplaats. In de mobiele werkplaats wordt het mankement altijd ter plekke opgelost, tenzij dit (in uitzonderlijke gevallen) niet kan. Als een hulpmiddel niet ter plaatste gemaakt kan worden, biedt de hulpmiddelenleverancier een vervangend hulpmiddel aan, zodat jij je weg weer kunt vervolgen.   

Dit dossier wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners

Pagina laatst aangepast op 13 februari 2020