Dossiers

DossiersDD

Hier vind je een overzicht van alle dossiers die Dokterdokter heeft samengesteld over verschillende medische aandoeningen en andere gezondheidsproblemen. Klik op het dossier dat jij wil lezen!

Wist je dat de mens van top tot teen bedekt is met anderhalf tot twee vierkante meter huid? Het gewicht van je totale huid is maar liefst zo’n 15 tot 20 kilo! En de is huid het grootste orgaan van het menselijk lichaam is.
Naar het dossier huidproblemen

Transplantatie is de behandeling waarbij een patiënt een orgaan of weefsel ontvangt van een donor. In dit dossier worden de meest voorkomende vragen beantwoord en wordt verteld hoe een transplantatie in zijn werk gaat.
Naar het dossier transplantatie

Mentorschap

Bij mentorschap is een mentor de wettelijke vertegenwoordiger en belangenbehartiger van zijn cliënt. Wanneer de cliënt dat zelf niet kan, is de mentor bevoegd te beslissen over zijn verzorging en begeleiding.
Naar het dossier Mentorschap

Voetschimmel of kalknagel (schimmelnagel)?

De oorzaak van voetschimmel en kalknagel is hetzelfde, de rest verschilt echter van elkaar. Zo zijn de kenmerken anders en ook de soorten behandelingen lopen uiteen. Wat zijn alle verschillen?
Naar het dossier voetschimmel of kalknagel?

Huidveroudering

Ouderdomsvlekken, hamsterwangen en grove poriën: allemaal kenmerken van huidveroudering. Lees in het dossier Huidveroudering meer over de symptomen en behandelingen!
Naar het dossier Huidveroudering

whiplash dossier2

Bij whiplash maakt je hoofd een abrupte beweging ten opzichte van je romp. Whiplash ontstaat meestal door een auto-ongeluk, omdat je hoofd heen en weer wordt geslingerd.
Naar het dossier Whiplash

Fit worden in vijf stappen

Fit worden begint met een beetje discipline, uithoudingsvermogen en af en toe een steuntje in de rug. Dit dossier helpt je op weg naar een gezonde leefstijl.
Naar het dossier Fit worden in vijf stappen

Parodontitis

Parodontitis is een ernstige ontsteking van het tandvlees. Een lichte ontsteking gaat hier altijd aan vooraf. Lees in het dossier Parodontitis meer!
Naar het dossier Parodontitis

Melkgebit

In het dossier Melkgebit lees je meer over de eerste tandjes, voeding en melktandjes, het melkgebit poetsen en dé gouden regels voor een gezond melkgebit.
Naar het dossier Melkgebit

Angsten: hoe herken je ze en hoe ga je ermee om? In dit dossier lees je meer over de functie van angst, de verschillen met paniek en hoe je angsten kunt overwinnen.
Naar het dossier Angsten

aloe-vera-dossier

Over de Aloë vera-plant wordt al eeuwenlang geschreven. Het is een tropische vetplant en staat vooral bekend om zijn medicinale werking. Lees in het dossier meer!
Naar het dossier Aloë vera-plant

Tandartsbehandelingen klein

Bij de tandarts kun je terecht voor veel verschillende behandelingen. Deze tandartsbehandelingen worden opgedeeld in preventieve en curatieve behandelingen.
Naar het dossier Tandartsbehandelingen

Dossier vaginale klachten klein

Afwijkende vaginale afscheiding, een geïrriteerde vagina, een droge vagina of pijn bij het vrijen: je hebt vaginale klachten en vraagt je af of het ernstig is en wat je ertegen doet.
Naar het dossier Vaginale klachten

ischias

Last van lage rugpijn met mogelijk uitstraling naar de bil of het been? Misschien is het ischias. Lees meer over de symtpomen, oorzaken en mogelijke behandelingen bij ischias.
Naar het dossier Ischias

Dossierpagina Pijn in de onderrug klein

Alsof lage rugpijn al niet erg genoeg is: het straalt vaak ook uit naar andere lichaamsdelen. Zoals je billen en benen. In dit dossier leggen we je alles uit over pijn in de onderrug.
Naar het dossier Pijn in de onderrug

Hernia_klein

Een rughernia of nekhernia ontstaat door beschadiging of slijtage van een tussenwervelschijf in de wervelkolom. In de meeste gevallen verdwijnt een hernia in de rug of nek vanzelf.
Naar het dossier Hernia

maagdarmdokterdokter_klein

In Nederland hebben twee miljoen mensen last van maag- en darmklachten. In dit dossier lees je alles over de meest voorkomende aandoeningen aan maag en darmen.
Naar het dossier Maag- en darmklachten

nekrugklein

Nekpijn is een van de meest voorkomende lichamelijke klachten, pijn in de bovenrug komt juist relatief weinig voor. In dit dossier lees je alles over hoge rugpijn en nekpijn.
Naar het dossier Hoge rugpijn en nekpijn

Dossier Hoofdpijn

Bijna iedereen heeft wel eens hoofdpijn. In dit dossier lees je alles over spanningshoofdpijn, migraine, clusterhoofdpijn en hoofdpijnklachten die ontstaan door pijnstillers.
Naar het dossier Hoofdpijn

Dossier Lipoedeem

Lipoedeem leidt tot vetophopingen op de benen, heupen, billen of armen. En hoe gezond je ook leeft, afvallen heeft geen effect. In dit dossier lees je alles over lipoedeem.
Naar het dossier Lipoedeem

Dossier Kraaienpootjes

Kraaienpootjes zijn lachrimpels naast je ogen. Ze ontstaan doordat je huid ouder wordt. In dit dossier lees je alles over het voorkomen, verminderen of verwijderen van kraaienpootjes.
Naar het dossier Kraaienpootjes

Dossier huisstofmijtallergie voorkant

Heb je jeukende of tranende ogen, een benauwd of snotterig gevoel bij het opstaan? Dan heb je misschien wel een huisstofmijtallergie. In het dossier Huisstofmijtallergie lees je er alles over.
Naar het dossier Huisstofmijtallergie

liposuctie2

Lukt het niet om hardnekkig en ongewenst plaatselijk vet kwijt te raken? Zijn bepaalde lichaamsdelen niet in verhouding met de rest van je lichaam? Dan kan liposuctie een methode zijn om je te helpen.
Naar het dossier Liposuctie

BorstverkleiningVoorkant

Ben je een man of vrouw met grote borsten? Ervaar je klachten aan je rug en nek of past je kleding niet goed meer? Dan kun je je borsten operatief laten verkleinen.
Naar het dossier Borstverkleining

Plasproblemen2klein

Plasproblemen: zowel mannen als vrouwen kunnen ermee te maken krijgen. De problemen lopen uiteen van vaak plassen en ongewild urineverlies tot niet kunnen plassen en abnormale aandrang.
Naar het dossier Plasproblemen en urineverlies

dossier migraine klein

Migraine is een chronische hersenziekte. Hoofdpijn is slechts één van de symptomen. Naast hoofdpijn kun je tijdens een migraineaanval andere symptomen als misselijkheid of overgeven ervaren.
Naar het dossier Migraine

artrose

Artrose is een gewrichtsaandoening van het bewegingsapparaat. Met oefentherapie kun je de spieren versterken. Lees meer over de symptomen en behandeling van knie- en heupartrose.
Naar het dossier Artrose

Neus2

Ben je niet tevreden over je neus? Ervaar je klachten zoals schaamte of heb je problemen met ademhalen? Met een neuscorrectie kun je de vorm of stand van je neus laten corrigeren.
Naar het dossier Neuscorrectie

OoglidcorrectieKlein

Overtollig huid of vet boven de ogen ontstaat meestal door veroudering. Hierdoor lijkt het soms of je vermoeid of somber bent. Om dit te verminderen, kun je een ooglidcorrectie laten doen.
Naar het dossier Ooglidcorrectie