Dossiers

Lees onze dossiers over gezondheidsproblemen.

Dossiers

DossiersDD

Hier vind je een overzicht van alle dossiers die Dokterdokter heeft samengesteld over verschillende medische aandoeningen en andere gezondheidsproblemen. Klik op het dossier dat jij wil lezen!

Huid

Wist je dat de mens van top tot teen bedekt is met anderhalf tot twee vierkante meter huid? Het gewicht van je totale huid is maar liefst zo’n 15 tot 20 kilo! En de is huid het grootste orgaan van het menselijk lichaam is.
Naar het dossier huidproblemen

Transplantatie

Transplantatie is de behandeling waarbij een patiënt een orgaan of weefsel ontvangt van een donor. In dit dossier worden de meest voorkomende vragen beantwoord en wordt verteld hoe een transplantatie in zijn werk gaat.
Naar het dossier transplantatie

Mentorschap

Mentorschap

Bij mentorschap is een mentor de wettelijke vertegenwoordiger en belangenbehartiger van zijn cliënt. Wanneer de cliënt dat zelf niet kan, is de mentor bevoegd te beslissen over zijn verzorging en begeleiding.
Naar het dossier Mentorschap

Voetschimmel of kalknagel?

Voetschimmel of kalknagel (schimmelnagel)?

De oorzaak van voetschimmel en kalknagel is hetzelfde, de rest verschilt echter van elkaar. Zo zijn de kenmerken anders en ook de soorten behandelingen lopen uiteen. Wat zijn alle verschillen?
Naar het dossier voetschimmel of kalknagel?

Huidveroudering

Huidveroudering

Ouderdomsvlekken, hamsterwangen en grove poriën: allemaal kenmerken van huidveroudering. Lees in het dossier Huidveroudering meer over de symptomen en behandelingen!
Naar het dossier Huidveroudering

Whiplash

whiplash dossier2

Bij whiplash maakt je hoofd een abrupte beweging ten opzichte van je romp. Whiplash ontstaat meestal door een auto-ongeluk, omdat je hoofd heen en weer wordt geslingerd.
Naar het dossier Whiplash

Fit worden in vijf stappen

Fit worden in vijf stappen

Fit worden begint met een beetje discipline, uithoudingsvermogen en af en toe een steuntje in de rug. Dit dossier helpt je op weg naar een gezonde leefstijl.
Naar het dossier Fit worden in vijf stappen

Parodontitis

Parodontitis

Parodontitis is een ernstige ontsteking van het tandvlees. Een lichte ontsteking gaat hier altijd aan vooraf. Lees in het dossier Parodontitis meer!
Naar het dossier Parodontitis

Melkgebit

Melkgebit

In het dossier Melkgebit lees je meer over de eerste tandjes, voeding en melktandjes, het melkgebit poetsen en dé gouden regels voor een gezond melkgebit.
Naar het dossier Melkgebit

Angsten

Angsten: hoe herken je ze en hoe ga je ermee om? In dit dossier lees je meer over de functie van angst, de verschillen met paniek en hoe je angsten kunt overwinnen.
Naar het dossier Angsten

Aloë vera

aloe-vera-dossier

Over de Aloë vera-plant wordt al eeuwenlang geschreven. Het is een tropische vetplant en staat vooral bekend om zijn medicinale werking. Lees in het dossier meer!
Naar het dossier Aloë vera-plant