Dossiers

Bekijk hieronder het overzicht van dossiers over verschillende gezondheidsonderwerpen.

Diarreeklachten

Last van diarree, buikkrampen en/of winderigheid? Dit komt vaak voor, bijna iedereen heeft er weleens last van. Heel vervelend, want ze kunnen je dagelijkse bezigheden flink beïnvloeden.

Naar het dossier Diarreeklachten

Heb je jeukende of tranende ogen, een benauwd of snotterig gevoel bij het opstaan? Dan heb je misschien wel een huisstofmijtallergie. Lees in het dossier meer over deze allergie!

Naar het dossier Huisstofmijtallergie

Dossier eczeem

Eczeem is een vervelende huidaandoening waarbij delen van de huid ontsteken raken en je veel last kunt hebben van jeuk. Wat zijn de oorzaken van eczeem en wat kun je ertegen doen?

Naar het dossier Eczeem

Wat zijn pigmentvlekken, hoe ontstaan ze, welke soorten zijn er en hoe kun je ze verwijderen, verminderen of camoufleren? Lees er meer over in dit dossier.

Naar het dossier Pigmentvlekken

Dossierpagina Pijn in de onderrug klein

Pijn in de onderrug of lage rugpijn is een veel voorkomende klacht. Vaak gaat het gepaard met uitstralingspijn naar de billen of het bovenbeen. Lees in het dossier meer over lage rugpijn.

Naar het dossier Pijn in de onderrug

Plasproblemen en urineverlies

Plasproblemen komen bij mannen én vrouwen voor. Voorbeelden zijn vaak plassen en ongewild urineverlies tot niet kunnen plassen en abnormale aandrang.

Naar dossier Plasproblemen en urineverlies

Dossier vaginale klachten klein

Afwijkende vaginale afscheiding, een geïrriteerde vagina, een droge vagina of pijn bij het vrijen: je hebt vaginale klachten en vraagt je af of het ernstig is en wat je ertegen doet.

Naar het dossier Vaginale klachten

Voetschimmel of kalknagel (schimmelnagel)?

De oorzaak van voetschimmel en kalknagel is hetzelfde, de rest verschilt echter van elkaar. Zo zijn de kenmerken anders en ook de soorten behandelingen lopen uiteen.

Naar het dossier Voetschimmel of kalknagel

Mineralen en vitaminen zijn onmisbaar in ons lichaam, zo ook magnesium. Het is nodig voor of draagt bij aan gezonde spieren, en nog veel meer!

Naar het dossier Magnesium