Reisadvies Griekenland

Vaccinaties en inentingen Griekenland

Infectieziekten Griekenland

In Griekenland kunt u met de volgende infectieziekten te maken krijgen.
    geen


Verplichte vaccinaties in Griekenland

    geenAanbevolen vaccinaties in Griekenland

    geenActueel reisadvies Griekenland

geenOverig

  • indien u gevaccineerd dient te worden neem dan bij voorkeur 5 weken van te voren contact op met een tropenvaccinatiecentrum
  • voor meer informatie kunt u de folder reizigersvaccinatie raadplegen.

Auteur

S.F.F. Verlinden, artsConsulent

W. van Donselaar, reizigersgeneeskundigeVerantwoording

Mensen gaan vandaag de dag vaker en verder op vakantie. Het is natuurlijk geweldig om op die manier op exotische bestemmingen te bezoeken en met andere culturen in aanraking te komen. Maar reizen heeft ook risico's. De kans op het krijgen van een ongeluk is beduidend groter en de reiziger wordt bedreigd door verschillende ziektes. In veel populaire vakantie landen komen ernstige infectie ziekten voor, die we in Nederland niet of nauwelijks zien Denk daarbij bijvoorbeeld aan malaria, gele koorts, hepatitis A, maar ook Dengue en, Japanse koorts.

Een belangrijke factor bij de overdracht van infectieziekten vormen de slechte hygiƫnische omstandigheden in veel (sub)tropische landen. Ook insekten (muggen) spelen een belangrijke rol.

Gelukkig kunnen de risico's door een aantal preventieve maatregelen behoorlijk teruggebracht worden ( bijv. geen water uit de kraan drinken en antimuggenmaatregelen) Daarnaast zijn inentingen (vaccinaties) belangrijk. Tegen malaria zijn er bepaalde medicijnen (malaria profylaxe) te gebruiken die voorkomen dat de ziekte zich kan ontwikkelen.

Het gratis reizigersadvies is gebaseerd op de landelijke protocollen reizigersadvisering van het Landelijk Coƶrdinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR). Deze LCR protocollen vormen de leidraad voor alle instanties die zich met reizigersadvisering bezig houden ( GGD,s; reizigers/travelklinieken, Arbo-diensten: huisartsen) Alleen door de overheid erkende instellingen zijn bevoegd de gele koorts inenting toe te dienen.Approved by DokterDokter