Manieren om zelf overtollig eelt te verwijderen

Uiterlijk 22 april 2010 8 Reacties
eelt verwijderen

Er zijn verschillende manieren om zelf overtollig eelt te verwijderen. Een overzicht van alle methoden.

Overtollig eelt onder je voeten kan verschillende oorzaken hebben. Het is zaak om die oorzaak te achterhalen, bijvoorbeeld met behulp van een pedicure. Er zijn verschillende manieren om zelf overtollig eelt te lijf te gaan. Een overzicht:

Voetenbad
Eelt kun je zelf makkelijk weghalen door tweemaal per week een voetenbad nemen. Na een minuut of 10 wordt het eelt zacht, zodat je het makkelijk kunt wegvijlen, raspen of snijden. Je kunt er ook speciaal eeltwekerextract aan toevoegen.

Mesje, rap en vijl
Je kunt een klein teveel aan eelt weghalen met een speciale scrub. Met een puimsteentje (eerst je voet droogmaken) bereik je al meer effect. Dikkere of oudere eeltlagen kun je verwijderen met een speciale schuurspons, een eeltvijl , een eeltrasp, een eeltschaaf of met een speciaal mesje. Wees met deze laatste producten wel voorzichtig, voorkom dat je huid beschadigt. Of laat het over aan een professional.

Crème
Er zijn speciale eeltcrèmes (van Scholl of Sur Plus) op de markt waarin melkzuur of ureum verwerkt is.

Eeltpleisters
Eeltpleisters, bijvoorbeeld van Hansaplast of Compeed, bevatten salicylzuur, een stofje dat de harde hoornlaag weker maakt en daarom geschikt is om te gebruiken tegen overtollig eelt. Heb je diabetes, dan zijn pleisters met salicylzuur af te raden.

Schuurband
Kun je zelf niet zo gemakkelijk bij je voeten, dan kun je met deze eelt schuurband van een halve meter lang, die aan beide kanten een handvat heeft, het eelt van je voetzolen schuren.

Knabbelvissen
Een onorthodoxe behandeling van eelt is het inschakelen van hulp van zogeheten doktersvissen (garra rufa). Deze visjes eten dode huidcellen en schilfers van de opperhuid. Bij Aquaderma in Rotterdam kun je deze behandeling ondergaan.

Auteur: Ton Bakker

8 Reacties

 • Marijke77 zegt:

  Goed stukje, alleen het “eeltwekerextract” is vochtinbrengend, je zou er dikke voeten van krijgen en je voetenbadje is dan zo leeg.

 • akki zegt:

  ik ben een man en hou van mooie verzorgde voeten! ben geen homo ,maar vind mooie zachte voeten erg verzorgd!,zeker als je ook naast een vrouw in bed ligt en haar zacht aan raakt met je voeten dat ze niet afknapt ,op voeten die aanvoelen als een stuk rus hout!!

 • Lalagè zegt:

  Die visjes eten helaas niet zomaar al het eelt op…

 • why zegt:

  Waarom zou je meteen moeten vermelden dat je geen homo bent, wanneer je je verzorgd? Beetje kortzichtig niet?

 • rineke zegt:

  hallo lezers.
  kan iemand mij helpen aan een adres waar ik zwavel steentjes kan kopen ?. om het eelt van mijn voeten af te halen.
  liefst in de buurt van haarlem.
  ik heb al andere dingen geprobeerd en dat werkt niet.
  ik kocht ze vroeger altijd op de markt. die heeft ze niet meer.
  ik heb al op internet gezocht . ik kan het niet vinden.
  dank u wel voor uw meedenken en reacties.
  groet rineke.

 • Ton van de Sand zegt:

  Zwavelsteentjes koop je bij een dieren speciaalzaak. Ze worden ook gebruikt om je poes (Kat !) te borstelen en dood haar te verwijderen !

 • Ton van de Sand zegt:

  kinderachtig gedoe !

Reageer

Gebruik onderstaand formulier om te reageren op dit artikel of andere reactie. Velden met een zijn verplicht


× drie = 12